Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Αξιοποίηση του πάρκου της οροσειράς της Ροδόπης

 

Με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση του πάρκου της οροσειράς της Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κυρίου Αργύρη Πατακάκη και του κυρίου Joachim Wintjen, τέως έπαρχο του Bauassessor και υπεύθυνο για τα θέματα αυτά στην Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν θέματα, τα οποία αφορούν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης, προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης φυσικών προστατευόμενων περιοχών, όπως το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης, με στόχο την εφαρμογή ορθών πρακτικών για την ανάπτυξη της περιοχής.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της αδελφοποίησης του Εθνικού Πάρκου της Οροσειράς Ροδόπης με το Εθνικό Πάρκο του Harz, καθώς και η συμπόρευση τους σε κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να αναπτυχθεί και το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης στο πρότυπο του Γερμανικού.

Παράλληλα έγινε και αναφορά σε άλλα ζητήματα στα οποία τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας των δύο φορέων και αφορούν τους τομείς της ενέργειας, της καύσης των απορριμμάτων αλλά και του θεραπευτικού τουρισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κύριος Αργύρης Πατακάκης, μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον φορέα Harz από την Γερμανία και με τον εδώ υπεύθυνο τον κ. Joachim Wintjen να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προγράμματα τα οποία είναι πλέον σε εξέλιξη. Μπορούμε να συμμετέχουμε παίρνοντας ιδέες, μηνύματα αλλά και τεχνογνωσία από ένα πάρκο το οποίο έχει πολύ σημαντική και αξιόλογη προσπάθεια η οποία έχει γίνει με πάρα πολύ μεγάλη επισκεψημότητα την οποία εμείς προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε για να μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε στον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Είναι πολύ σημαντικά τα μηνύματα τα οποία μας έφερε ο κ. Joachim Wintjen και νομίζω ότι και μεις σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε για να μπορέσουμε από κοινού να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα δώσει μία άλλη δυναμική και στις υποδομές αλλά και σε ότι είναι απαραίτητο για να αναδείξουμε τον ορεινό όγκο, ο οποίος, μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη επισκεψημότητα και να παίξει καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη της περιοχής μας".

Διαβάστηκε 2044 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή