Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΪΡΑΝΗ

 

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Π.Ε. Δράμας εγκρίθηκε και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν συνάντησης του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργο Παυλίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη εγκρίθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Βοϊράνη.

Συγκεκριμένα θα προβούν σε καθαρισμό από την αυτοφυή βλάστηση, εκβάθυνση και διαπλάτυνση επί μέρους τμημάτων των συλλεκτήριων στραγγιστικών τάφρων συνολικού μήκους 13,5 χιλιομέτρων και στην ανακατασκευή τεσσάρων υφιστάμενών θυροφραγμάτων ενός ανοίγματος σε περισσότερα ανοίγματα, δηλαδή ένα θυρόφραγμα με δύο πόρτες.

Η υλοποίηση του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 500.000,00 Ευρώ, αποσκοπεί στην προστασία των αγροκτημάτων της περιοχής από τις πλημμύρες, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2298 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή