Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

0119112015 0219112015

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Οινοπαραγωγών Δράμας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη και είχε ως στόχο να συζητηθεί το νέο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από τον Υπ. Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στον οίνο.

Ο κ. Πατακάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης τόνισε: '' Είναι σημαντικό να γίνει σήμερα μία συγκροτημένη και δυναμική παρέμβαση ώστε να προλάβουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου… Δεν είναι δυνατόν σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, με υψηλά ποσοστά παραγωγής ποιοτικού κρασιού, να επιβληθεί ένας τέτοιος άδικος φόρος, όταν αντίστοιχα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιμένουν να κρατούν μηδενικό τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Τα οινοποιεία της Δράμας είναι υγιείς επιχειρήσεις που συμβάλουν μέγιστα στην τοπική κοινωνία και οικονομία ''.

Οι οινοπαραγωγοί από την πλευρά τους δήλωσαν ότι με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κατεδαφίζονται τα οργανωμένα οινοποιεία, ένας από λίγους κλάδους που εξάγει ακόμα, όπως και ότι η φορολογία που τους επιβάλλεται είναι δυσανάλογη με τα δικαιώματα καλλιέργειας αμπέλου που έχουν δοθεί.

Έτσι, μετά το πέρας της συνάντησης, κατέληξαν στην από κοινού σύνταξη μίας επιστολής προς των Υπουργό Οικονομικών ζητώντας του την επανεξέταση του θέματος.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2507 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή