Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

125092015 225092015
325092015

 

 

Συνεδρίασε, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας, το Συντονιστικό Όργανο της Π.Ε. Δράμας, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής Σύριζα, κ. Καραγιαννίδης, ο Βουλευτής Ν.Δ., κ. Κυριαζίδης και η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), κ. Κεφαλίδου, οι Δήμαρχοι Δράμας, κ. Μαμσάκος, Προσοτσάνης, κ. Λύσσελης, Δοξάτου, κ. Δαλακάκης, Κ. Νευροκοπίου, κ. Γιαννόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παρανεστίου, κ. Γιανταμίδης. Επίσης συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γεωργιτσόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε Δράμας, κ. Χειράκη και κ. Λιθηρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Δράμας κ. Κυριαζίδης καθώς και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας.

Κατόπιν μελέτης του νέου Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού όλοι οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν στις σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζει καθώς θέτει την Δράμα εκτός των μεγάλων αναπτυξιακών σχεδίων. Συμφωνήθηκε ομόφωνα η σύσταση μίας ομάδας εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους όλων των φορέων, η οποία θα τελειοποιήσει και θα καταθέσει την νέα πρόταση από πλευράς της Π.Ε. Δράμας στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης από πλευράς του δήλωσε : '' Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., οι βουλευτές και δήμαρχοι του νομού και πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου. Στην πρόταση που θα κατατεθεί, θα συμπεριλάβουμε την αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Δράμας. Μόνο έτσι θα ανατρέψουμε την καθοδική πορεία των τελευταίων ετών.''

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 1908 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή