Προκηρύξεις ΠΑΜΘ

Ανακοίνωση επί της αριθμ. 02/2015 διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση εργασιών καθαρισμού των χώρων στέγασης της Π.Α.Μ.Θ. (Π.Ε. Έβρου)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ.: 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Πληροφορίες : Ελ. Κανίδου

Τηλέφωνο: 25513-50570

TELEFAX: 25513-50404

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αλεξανδρούπολη 6/3/2015

Αρ. Πρωτ.: 994

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜ. 02/2015 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΗΣ Π.Α.Μ.Θ. (Π.Ε. ΕΒΡΟΥ)

Σε συνέχεια των από 6/3/2015 εγγράφων των εταιρειών ΔΕΣΠΟΙΝΑ Κ.ΚΑΖΑΚΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. και ΠΙΟΝΙΕΡΟΣ ΕΠΕ διευκρινίζουμε ότι:

• Το άρθρο 68 του Ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 22 του Ν.4144/2013 (ΦΕΚ 88/Α) αναφέρει ότι: «Στην προσφορά τους (οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών καθαρισμού) πρέπει να υπολογίζουν εύλογο ποσοστό διοικητικού κόστους παροχής των υπηρεσιών τους, των αναλώσιμων, του εργολαβικού τους κέρδους και των νόμιμων υπέρ Δημοσίου και τρίτων κρατήσεων.» Επομένως αρκεί η απλή αναφορά ποσοστού και δεν απαιτείται ο υπολογισμός του ακριβούς ποσού στα προαναφερόμενα.

• Στο άρθρο 9 η φράση: «Εάν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε άλλους διαγωνισμούς και εάν έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας» αναφέρεται σε όσους αποκλείστηκαν τελεσίδικα από διαγωνισμούς για προμήθειες του Δημοσίου με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 1.1 της διακήρυξης.

Δεν απαιτείται εγγυητική συμμετοχής στον πρόχειρο διαγωνισμό ούτε βάσει του άρθρου 25, παρ.9, του Π.Δ.118/2007, ούτε από τη συγκεκριμένη διακήρυξη. Η Υπηρεσία όμως κρίνει ότι απαιτείται η προσκόμιση εγγυητικής καλής εκτέλεσης από τον προμηθευτή στον οποίο θα γίνει η ανάθεση.

• Συνημμένα σας κοινοποιούμε τον πίνακα υπολογισμού των ωρών καθαρισμού ανά χώρο για διευκόλυνση των υπολογισμών σας.

Επίσης σας γνωρίζουμε τις παρακάτω αλλαγές:

• Η παράγραφος 3.6 στη σελίδα 15 αντικαθίσταται ως εξής: «Πιστοποιητικό που εκδίδεται από αρμόδια κατά περίπτωση αρχή, από το οποίο να προκύπτει ότι κατά την ημερομηνία υποβολής της προσφοράς τους, είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (κύριας και επικουρικής, ΙΚΑ ή/και ΟΑΕΕ) καθώς και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Σε περίπτωση εγκατάστασής τους στην αλλοδαπή, το πιστοποιητικό εκδίδεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας που είναι εγκατεστημένοι, από την κατά περίπτωση αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή της οποίας και εκδίδεται το σχετικό πιστοποιητικό.»

• Εκ παραδρομής αναφέρεται στο Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς ο «φόρος υπηρεσιών 8%» στο πεδίο του εντύπου «Ποσοστό νόμιμων υπέρ Δημοσίου και τρίτων κρατήσεων». Ως εκ τούτου οι υποψήφιοι πρέπει να απαλείψουν το ποσοστό του φόρου υπηρεσιών 8% από το έντυπο της οικονομικής προσφοράς και να μην υπολογιστεί η εν λόγω παρακράτηση στο ποσό της προσφερόμενης τιμής.

 

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

O Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης

Βασίλειος Τερζούδης

Διαβάστηκε 800 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 11:15

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή