Προκηρύξεις ΠΕ Ξάνθης

Δημοσιεύματα αναφορικά με τον απολογισμό του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής

Mικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Οι απολογιστικού χαρακτήρα συζητήσεις κουράζουν. Κάποιοι τις θεωρούν περιττές, άλλοι τις αποφεύγουν. Παρόλα αυτά ο απολογισμός είναι πάντα απαραίτητος. Γίνεται δε ευκολότερα όταν προσεκτικά προετοιμάζεται. Υπό αυτή την έννοια ορθά έπραξε ο κ. Παυλίδης που συγκέντρωσε σε 278 σελίδες τα όσα έπραξε στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο απολογισμός του αφορά το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτέμβρη του 2014 έως 31η Δεκέμβρη του 2015. Απολογισμός των πρώτων του 16 μηνών στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Δεν παρακολουθήσαμε την προχθεσινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν βοηθούσε το ίντερνετ. Διαβάσαμε αρκετά το κείμενο που την ίδια μέρα δόθηκε στη δημοσιότητα. Πυκνογραμμένο κι αναλυτικό, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Στην εισήγηση και στους πίνακες με τίτλους έργων και στοιχεία. Αριθμούς. Η αίσθηση μας είναι ότι ο Περιφερειάρχης χρησιμοποιεί την εμπειρία του, προσαρμόζεται στις γενικότερες συνθήκες, βάζει στόχους. Ταξιδεύει λιγότερο από τον προηγούμενο αλλά στο τέλος κάθε προσπάθειας υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Στηριζόμενος σε αυτό ξεκινά τις επόμενες του πρωτοβουλίες.

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με όσα είπε ο κ. Αρχέλαος Γρανάς. Ο αντίπαλος. Σχολίασε θετικά τους πρώτους μήνες Παυλίδη, είπε ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα. Το δεύτερο είναι το αυτονόητο. Το πρώτο είναι το αληθινό. Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια αυτών των πρώτων 16 μηνών ο άνθρωπος Γιώργος Παυλίδης είχε τις ατυχίες του. Γνωστές σε όλους. Οι οποίες -φαίνεται στον απολογισμό- δεν επηρέασαν τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη όσο κάποιος θα περίμενε. Όπως θα ήταν το φυσιολογικό. Με θαυμαστή δύναμη και πίστη σε ένα καλύτερο αύριο κατάφερε να επανέλθει. Κάλυψε εύκολα το χαμένο έδαφος.

Ισόρροπη ανάπτυξη. Την αναφέρει στο κείμενο του συγκεκριμένα. Παρόλα αυτά όταν θίγει το πρόβλημα του απλήρωτου 12% παραλείπει να σημειώσει την ενδοπεριφερειακή διαφορά. Δεν ζητά η επιδότηση εργασίας να είναι ίδια παντού. Και στους 5 νομούς. Βίζα 72 ωρών. Η κυβέρνηση του απάντησε αρνητικά, το αίτημα «χλόμιασε» κι είναι αναμενόμενο. Δεν βοηθούν οι νέες συνθήκες που δημιούργησε το προσφυγικό πρόβλημα. Φυσικό αέριο στα σπίτια μας. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Τώρα που βρήκε άκρη για τις πρωτεύουσες των 5 νομών επεκτείνει τη διεκδίκηση στην Ορεστιάδα, τη Χρυσούπολη, το Διδυμότειχο.

Όπως διαβάζουμε, το οικιακό φυσικό αέριο επηρεάζει και ψυχολογικά τους ανθρώπους. Διότι- διαβάζουμε- η κατασκευή και λειτουργία του δικτύου θα δημιουργήσει και ψυχολογικό όφελος στους συμπολίτες. Όσο για τα έργα, υπήρξε καλή επίδοση αν και στη τελική ευθεία του προγράμματος ανέκυψαν τα γνωστά capital control. Αναγνωρίζουμε την ετοιμότητα και της Καβάλας στο περσινό πρόβλημα των Τεναγών.

Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση πρέπει να «απλωθεί» παντού. Θα πρέπει να σταματήσει να είναι Κομοτηνοκεντρική. Ο κ. Παυλίδης επ’ αυτού έπραξε ελάχιστα πράγματα. Οι συνεργάτες του δεν ζήτησαν την απαραίτητη αποκέντρωση. Περιφέρεια ΑΜΘ δεν είναι μόνο η Κομοτηνή. Τα συλλογικά όργανα πρέπει συστηματικά να αλλάζουν τόπο συνεδριάσεων. Αν αυτό δεν το ζητήσουν π.χ. ο πρόεδρος του Π. Συμβουλίου ή τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν θα υπάρξει η απαραίτητη αφορμή. Κατά συνέπεια και η επιβεβλημένη αλλαγή.

Στην Π.Ε. Καβάλας πρέπει να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα με το Βιοτεχνικό Πάρκο. Επί 16 μήνες η διοίκηση Παυλίδη παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα, μόλις πρόσφατα έφταιξε μια επιτροπή να ασχοληθεί με αυτό. Μετά χάσαμε τα ίχνη της επιτροπής αφού δεν υπήρξε καμία συνέχεια. Κάποια στιγμή το Βιοτεχνικό Πάρκο από κενό περιεχομένου σήμερα, θα πρέπει να παίξει τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε. Αλλιώς όσα χρήματα ξοδεύτηκαν εκεί θα θεωρηθούν «πεταμένα».

Τέλος υπάρχουν και τα Λουτρά των Ελευθερών. Από το 1995 τα Λουτρά βρίσκονται στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πέρασαν 20 χρόνια. Έγιναν κάποια πράγματα αλλά όχι το ζητούμενο. Η αναβάθμιση και αξιοποίηση τους. Ας ευχηθούμε το 2016 να φέρει επιτέλους τα καλά νέα που τόσα χρόνια τα περιμένουμε.  Αυτό εξαρτάται κυρίως από τον επενδυτή. Συμπλήρωσε 3 χρόνια και βάλε στην υπόθεση και μόλις τώρα ετοίμασε τις μελέτες.

Χαρούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αρκετοί χθες δεν εργάστηκαν λόγω της κινητοποίησης των αγροτών στο Διοικητήριο. Τους είδαμε στον καφέ, στην παραλία. Στην αγορά, στα ψώνια. Εκτός από το μεγάλο κι εκφραστικό τους χαμόγελο, αντιληφθήκαμε και την αγωνία τους. Άραγε θα γίνει και σήμερα Πέμπτη ότι έγινε χθες Τετάρτη; Τους το ευχόμαστε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις πολύ καθυστερημένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Ο κ. Κεγκέρογλου δεν αναφέρει κάποιο ειδικό περιστατικό μη έγκαιρης καταβολής αποζημίωσης. Γράφει γενικά ότι οι ζημιές του Καλοκαιριού του 2015 δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Έχει απόλυτο δίκιο. Στην περίπτωση του Νομού Καβάλας βροχές που κατέστρεψαν αμπέλια το ίδιο Καλοκαίρι είναι σε εκκρεμότητα.

Επανέρχεται στην Καβάλα ο Θόδωρος Αμπαζής. Αυτή τη φορά για να κάνει (μαζί με το Θέατρο των Πολιτών) σεμινάρια. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:  « Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ και το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, πραγματοποιούν σεμινάριο Υποκριτικής, στις 6,7 και 8 Μαρτίου 2016 στο Αμφιθέατρο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας.Ο κ Αμπαζής θα παραβρεθεί στην Καβάλα προσκεκλημένος να μιλήσει στο TEDxKavalas και στην συνέχεια καλεσμένος του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα διδάξει τα μέλη του συλλόγου τεχνικές της υποκριτικής. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι ενδιαφερόμενοι πολλοί, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα. Για λεπτομέρειες τηλεφωνήστε ή αφήστε μήνυμα στο 6942464333 10.00- 11.00 το πρωί και 19.00-20.00 το απόγευμα».

Παρατηρητικοί συμπολίτες βλέπουν τον Σταυρό, στο βουνό πάνω από την πόλη, να είναι χωρίς φως. Εδώ και μέρες δεν φωτίζεται τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες. Όποιος είναι αρμόδιος ας διορθώσει το πρόβλημα.

Πηγή:http://www.proininews.gr/02/18/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%8A%CE%BD%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-2/ 

Συνεχίζει πιστά στις προτεραιότητες που χάραξε ο Παυλίδης PDF Εκτύπωση E-mail
 
 

Παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων του περιφερειάρχη και της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΜΘ σε ειδική συνεδρίαση

Επέμεινε σε ενεργοποίηση και συνεχή κινητικότητα. Ότι σφετερίζεται τα έργα που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση, τον κατηγόρησε ο Φ. Καραλίδης

pavlidis apologismos

Τον απολογισμό των Πεπραγμένων του ιδίου και της εκτελεστικής επιτροπής για την 16μηνη θητεία τους στη διοίκηση της ΑΜΘ, παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο περιφερειάρχης μετέφερε στο Σώμα τις βασικές στοχεύσεις και δράσεις που περιλαμβάνονται στο κείμενο του Απολογισμού 300 σχεδόν σελίδων και έδωσε το βασικό στίγμα της διοίκησης της Περιφέρειας, εμμένοντας στη συνεχή αφύπνιση, κινητικότητα και ενεργοποίηση πάντα με προσανατολισμό στους βασικούς άξονες προτεραιότητας που έχει θέσει η Περιφέρεια.

«Η ΑΜΘ άλλαξε πορεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η δευτεροβάθμια αυτοδιοικητική διοίκηση με τα capital controls, την οικονομική ύφεση, το κλείσιμο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τις υπαναχωρήσεις εργολάβων. Τόνισε για άλλη μία φορά την απορροφητικότητα 116% από το κοινοτικό πλαίσιο που έκλεισε, καθώς και την ενεργοποίηση 85 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ. «Καταφέραμε ένα γενικό νοικοκύρεμα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, που είναι δύσκολος και δυσχεραίνει περισσότερο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού με το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων που είχαμε», σημείωσε ο κ. Παυλίδης.

Υπογράμμισε επίσης την έμφαση που δίνει η Περιφέρεια στους βασικούς τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του αγροτικού τομέα και της μεταποίησης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει συνεχής ενεργοποίηση.

Ακόμη, στο πλαίσιο της συγκράτησης των επιχειρήσεων και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μετέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία φορολογικών ζωνών, όχι στα πρότυπα των ΕΟΖ, αλλά με μέριμνα για συγκεκριμένες περιοχές που βρίσκονται δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έτσι ώστε να προσφέρονται οικονομικά προϊόντα και ανταγωνιστικότητα στις ντόπιες επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε δε ότι, τη νέα περίοδο βαρύτητα θα δοθεί επίσης στην ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση, προκειμένου να αξιοποιούνται και να προωθούνται όλα τα τοπικά αγαθά εντός της Περιφέρειας.

Στο αναλυτικό τεύχος των Πεπραγμένων περιγράφονται αναλυτικά όλα τα εργα που υλοποιήθηκαν μέσω του ΠΕΠ, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και ο σχεδιασμός για το φυσικό αέριο, η καταπολέμηση των ζωονόσων, η διεκδίκηση της βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους επισκέπτες, η πιλοτική πανευρωπαϊκή εφαρμογή από την ΠΑΜΘ της Έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3), τα αντιπλημμυρικά έργα, η συνολική παρέμβαση στον τουρισμό και οι δράσεις του πολιτισμού, καθώς και αναλυτικά οι παρεμβάσεις των ΠΕ.

Σε ποια σημεία επικεντρώθηκε η κριτική της αντιπολίτευσης

Σκληρή κριτική άσκησε ο Φώτης Καραλίδης, που επικεντρώθηκε στη δήλωσή του ότι «ο περιφερειάρχης απολογείται επί των έργων που ουσιαστικά ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση». Σχολίασε δε ότι καθυστέρησαν μια σειρά από έργα και «η καθυστέρηση δεν οφειλόταν στα capital controls, αλλά ανέδειξαν την αδυναμία της διοίκησης να ελέγξει τους εργολάβους». Έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για έργα που δεν έγιναν «γέφυρες» και άρα πρέπει να χρηματοδοτηθούν με άλλους πόρους ή θα χαθούν. Ακόμη, ανέφερε ότι για μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως το μεταναστευτικό, «η διοίκηση της ΑΜΘ ακολούθησε τα γεγονότα, αν και η «Κοινωνική Συμμαχία», είχε θέσει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο εγκαίρως». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η παράταξή του είναι διατεθειμένη να στηρίξει σε σημαντικά έργα την Περιφέρεια, όπως η εγκατάσταση του φυσικού αερίου.

Στην έλλειψη κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικών δράσεων επικεντρώθηκε στην τοποθέτησή της η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» . Ο Σπύρος Τουρτούρης σχολίασε ότι η επιτυχία στην απορροφητικότητα οφείλεται και στην κυβερνητική παρέμβαση, ενώ αναρωτήθηκε ποιες δράσεις ακολούθησαν την περσινή ειδική συνεδρίαση για τη φτώχεια στην Ξάνθη και κατά πόσο υπάρχει μηχανισμός που αντιμετωπίζει στοχευμένα τα διάφορα φαινόμενα που αφορούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Χρήστος Τρέλλης κατηγόρησε τη διοίκηση της ΑΜΘ ότι εφαρμόζει τα βάναυσα αντιλαϊκά μέτρα και σημείωσε ότι είμαστε μία από τις τελευταίες περιφέρειες στην ανάπτυξη, πράγμα που δεν είναι, όπως είπε, αποτέλεσμα της κρίσης, αλλά της καπιταλιστικής προσέγγισης της ανάπτυξης. «Συνεχίζει να ακολουθείται ακριβώς η ίδια πολιτική ιδιωτικοποίησης, ξεπουλήματος δημοσίων εκτάσεων (ανεμογεννήτριες, ζεόλιθο κλπ) που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και θα ευνοήσει συγκεκριμένους επιχειρηματίες». Τέλος, χαρακτήρισε αναποτελεσματική την διαχείριση των υδάτινων πόρων και την αντιπλημμυρική προστασία και άφησε αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης και «πάρτι» που πρέπει να σταματήσουν.

«Δεν έχει όραμα για το πού πάει η Περιφέρεια αυτός ο απολογισμός, ήταν το σχόλιο της Κατερίνας Γεροστεργίου, που έδωσε βαρύτητα στη μέριμνα για τις κλιματικές αλλαγές. Σημείωσε επίσης ότι δεν δίνονται επαρκείς εξηγήσεις για το πώς θα χρησιμοποιηθεί η Έξυπνη Εξειδίκευση πχ στον αγροδιατροφικό τομέα και τάχθηκε κατά της πιθανότητας εγκατάστασης συστήματος τεχνητής χιόνωσης στο Φαλακρό.

Τέλος, αναρωτήθηκε πώς προωθείται η περιφερειακή καταναλωτική συνείδηση, αφού δε συμμετέχουν στο διάλογο και τις εκδηλώσεις οι καταναλωτικές οργανώσεις, που ειδικά σε τρεις ΠΕ είναι ιδιαίτερα δραστήριες.

Τέλος, ο Βασίλης Τραϊφόρος, μεταξύ άλλων, εξήγησε τις αντιρρήσεις του σχετικά με το μοντέλο του Καλλικράτη που διατηρεί τους χωρικούς διαχωρισμούς, ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες τις Περιφέρειας στον τουρισμό και τις υποδομές.

*Φωτο: εφημερίδα Χρόνος.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
 

 

"Έκανε το ανθρωπίνως δυνατόν και κάτι παραπάνω ο Γιώργος Παυλίδης" (7η ΜΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ)

Διαβάστηκε 3685 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 14:04

Φίλτρα Προκηρύξεων ανα Γεν. Δ/νση

Γεν. Δ/νσης Ανάπτυξιακού Προγραμματισμού

Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού

Δ/νσης Περιβ/ντος & Χωρικού Σχεδιασµού

Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΑΜΘ

Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Δράμας

Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καβάλας

Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ξάνθης

Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης

Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Έβρου

Γεν. Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας

Δ/νσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δ/νσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη

Δ/νσης Διοίκησης ΠΑΜΘ

Δ/νσης Οικονομικού ΠΑΜΘ

Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ Δράμας

Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ Καβάλας

Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ Ξάνθης

Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ Έβρου

Γεν. Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής

Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΑΜΘ

Δ/νσης Κτηνιατρικής ΠΑΜΘ

Δ/νσης Πολιτικής Γης ΠΑΜΘ

Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας

Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Καβάλας

Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Ξάνθης

Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Ροδόπης

Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου

Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου Ορεστιάδας

Γεν. Δ/νσης Ανάπτυξης

Δ/νσης Βιομηχανίας & Ενέργειας

Δ/νσης Διά Βίου Μάθησης Απασχόλησης

Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Δράμας

Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Καβάλας

Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Ξάνθης

Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Ροδόπης

Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου

Γεν. Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών

Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Δράμας

Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Καβάλας

Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Ξάνθης

Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Ροδόπης

Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Έβρου

Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Έβρου Ορεστιάδας

Γεν. Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας

Δ/νσης Δημόσιας Υγείας ΠΑΜΘ

Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας ΠΑΜΘ

Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Δράμας

Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας

Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Ξάνθης

Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης

Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Έβρου

Γραφείο Περιφερειάρχη / Αντιπεριφερειαρχών

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Έβρου

Αυτοτελής Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή