Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης σε εκδήλωση μνήμης της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος και της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής

22042024 2

22042024 2

22042024 2

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη, παραβρέθηκε και χαιρέτισε στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσαν την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε: «Σήμερα η σκέψη μας είναι στην 24η Απριλίου 1915, όταν οι Οθωμανοί εξαπέλυσαν τα τάγματα σφαγής και τις διμοιρίες θανάτου, κατά των Αρμενίων. Στους ενάμιση εκατομμύριο νεκρούς, στην επιχείρηση εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Στη Γενοκτονία των Αρμενιών.

Την ιστορική αλήθεια δε μπορεί να την παραχαράξει κανείς. Με την γενοκτονία των Αρμενίων γράφτηκε μία από τις πιο μελανές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας και μέσα από τον αγώνα των Αρμενίων η διεθνής κοινότητα, οι χώρες, η μία μετά την άλλη, αναγνωρίζουν την ιστορική αλήθεια. Και φυσικά ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, γιατί η αναγνώριση είναι ζήτημα ανθρωπισμού, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης.

Το Ελληνικό και το Αρμενικό έθνος συνδέονται με διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης. Διατηρούν την μνήμη ζωντανή αλλά κυρίως επιδιώκουν την ειρήνη για όλη την ανθρωπότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας, ώστε η ιστορία του μέλλοντος να μην περιέχει ξανά μαύρες σελίδες.

22042024 2

Αυτό είναι το μήνυμα που θελήσαμε να στείλουμε και με την παρουσία μας στην εκδήλωση, ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να βιώσει ποτέ ξανά γενοκτονίες, όπως βίωσαν οι Αρμένιοι αλλά και οι Πόντιοι αδελφοί μας».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Α’ Αθηνών ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, με θέμα «Γενοκτονίες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: Για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δε θα επαναληφθεί ποτέ», ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής  Πολιτειάδης Δημήτριος Αντιδήμαρχος Διοίκησης Συντονισμού και Καθημερινότητας.

                                                                                          Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 34 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:25

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή