Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς στους Προσκυνητές σε εκδήλωση υποδοχής φοιτητών από Βουλγαρία, Τουρκία, Αυστρία, Κύπρο, Πολωνία και Ελλάδα

19042024

19042024b

19042024c

19042024d

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς παραβρέθηκε σήμερα στους Προσκυνητές στην υποδοχή φοιτητών από Βουλγαρία, Τουρκία, Αυστρία, Κύπρο, Πολωνία και Ελλάδα, που φιλοξενούνται στην περιοχή μας μέσω προγράμματος Erasmus του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ. Μετά από πρόσκληση που έλαβε από την καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Αγάπη Κανδυλάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τους φοιτητές και τους συνόδους καθηγητές, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο δημοτικό σχολείο Προσκυνητών με μέριμνα του προέδρου τοπικής κοινότητας Πάνου Παρασκελίδη και των μελών του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών, παρουσία και του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών Απόστολου Ιωάννου.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «Σας καλωσορίζω στη Ροδόπη και στους Προσκυνητές, όπου είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσετε την θρακιώτικη φιλοξενία που εξασφάλισαν για εσάς τα δραστήρια μέλη του τοπικού συλλόγου, τους οποίους ευχαριστώ γιατί αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και ιδιαίτερα την κα Κανδυλάκη για την πρόσκληση που μου απεύθυνε να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας. Και φυσικά να τους συγχαρώ γιατί αξιοποιώντας το εργαλείο του Erasmus δίνουν την δυνατότητα στην ανταλλαγή και φιλοξενία ξένων φοιτητών στη Ροδόπη, που μπορούν να επωφεληθούν τόσο από τις ακαδημαϊκές δράσεις στο πανεπιστήμιο, όσο και από την επαφή τους με τους ανθρώπους της περιοχής μας, την τοπική παράδοση και κουλτούρα.

Εύχομαι να αποκομίσατε όμορφες εντυπώσεις από την παραμονή σας στην περιοχή μας, την οποία σας καλώ να επισκεφθείτε ξανά και να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές της».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης μερίμνησε ώστε να προσφερθεί στους φιλοξενούμενους έντυπο υλικό με χρηστικές πληροφορίες για την Περιφέρεια ΑΜΘ, μαζί με δώρο ένα powerbank για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν χειροποίητα τοπικά εδέσματα που τους προσέφεραν οι γυναίκες των Προσκυνητών, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

                                                                                       Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 36 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή