Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των παρελάσεων ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. ΡοδόπηςΕμμανουήλ Ταπατζάς: Γνώμονας τον αλλαγών είναι η ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, με πρωταγωνίστρια τη μαθητιώσα νεολαία

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των παρελάσεων» παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, πλαισιωμένος από την τελετάρχη, εκπρόσωπο της Περιφέρειας ΑΜΘ Ευγενία Εξακοΐδου και τον υπεύθυνο Γραφείου Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστο Γαντζίδη. Οι αλλαγές αφορούν στις παρελάσεις των εθνικών εορτών 25ης Μαρτίου, 14ης Μαΐου και 28ης Οκτωβρίου, που τη δικαιοδοσία της διοργάνωσής τους έχει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Προηγήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα διαδοχικές συσκέψειςτου Αντιπεριφερειάρχη με τους εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται στην διεξαγωγή της παρέλασης, με τους οποίους ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, αποφασίστηκαν, έπειτα από διαλογική συζήτηση, αλλαγές που στόχο έχουν την ομαλή διεξαγωγή της. Ενώ έγκαιρα, ήδη από τον Φεβρουάριο, η σχετική ενημέρωση εστάλη στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Οι αλλαγές που αποφασίστηκαν είναι οι παρακάτω:

  • Τα πολιτιστικά σωματεία, φορείς και σύλλογοι θα συμμετέχουν με δεκαπέντε (15) συνολικά άτομα – μέλη, ηλικίας άνω των 10 ετών.
  • Τα αθλητικά σωματεία θα συμμετέχουν με εννέα(9)συνολικά άτομα-μέλη, ηλικίας άνω των 10 ετών.
  • Η δήλωση συμμετοχής του κάθε σωματείου στις εθνικές παρελάσεις, θα γίνεται πέντε (5) εργάσιμες ημέρες, πριν από την παρέλαση, στο τηλέφωνο του υπεύθυνου τελετάρχη, που θα αναγράφεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής εορτής.
  • Για να αποφευχθούν λάθη στην προσφώνηση των συμμετεχόντων από τον υπεύθυνο τελετάρχη, αποφασίστηκε η χρήση διακριτικής ταμπέλας (πλακάτ) με το όνομα σχολείων, σωματείων, συλλόγων, φορέων. Η ταμπέλα θα κρατείται από προπορευόμενο διμοιρίτη. Η Π.Ε. Ροδόπης θα διαθέσει δωρεάν τις ταμπέλες σε 36 σχολικές μονάδες.
  • Υγειονομική κάλυψη της παρέλασης από τον Ερυθρό Σταυρό με παρουσία διασωστών σε τέσσερα σημεία κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.
  • Επέκταση της ηχητικής κάλυψης της παρέλασης, με εγκατάσταση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων κατά μήκος όλης της διαδρομής της παρέλασης.Πρόβλεψη για ειδική εγκατάσταση για τον εκφωνητή/εκφωνήτρια.
  • Σημείο λήξης της παρέλασης ορίζεται η συμβολή των οδών Ορφέως και Ιωαννίνων (ζαχαροπλαστείο Ντίνος), προς αποφυγή συνωστισμού.
  • Αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλου στην εξέδρα των επισήμων.

ΟΑντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης δήλωσε: «Οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της παρέλασης αποφασίστηκαν με γνώμονα τη βελτίωση και την ομαλή διεξαγωγή της, με πρωταγωνίστρια την μαθητιώσα νεολαία, όπως άλλωστε προβλέπει και η σχετική νομοθεσία που διέπει την διεξαγωγή των παρελάσεων. Ο σχεδιασμός μας επικεντρώθηκε στην ορθή διαχείριση του χρόνου διεξαγωγής της παρέλασης, καθώς παρατηρούνταν καθυστερήσεις και γίνονταν παράπονα για τη μεγάλη χρονική της διάρκεια. Στοχεύουμε στον περιορισμό του χρόνου της παρέλασης κατά 45 λεπτά. Σχεδιάσαμε τις αλλαγές χωρίς αποκλεισμούς, με διάθεση να συμμετέχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, αλλά με βάσει συγκεκριμένους κανόνες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα καθυστερήσεων και συνωστισμού».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Εμμανουήλ Ταπατζάς ζήτησε την κατανόηση και συμμόρφωση όλων στις αλλαγές, προκειμένου η παρέλαση να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ έκανε γνωστό ότι η αξιολόγηση των αλλαγών θα γίνει ήδη από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που θα προκύψουν.

Οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύουν εφεξής σε όλες τις παρελάσεις των εθνικών εορτών 25ης Μαρτίου, 14ης Μαΐου και 28ης Οκτωβρίου.

Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 208 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή