Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης Covid-19 στην ΠΕ Ροδόπης

Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται  η διενέργεια δωρεάν μαζικών δειγματοληψιών για την ανίχνευση της COVID- 19 στη Ροδόπη, με στόχο την ασφάλεια και προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού. Σε σταθερή λειτουργία από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται ο νέος σταθμός δειγματοληπτικών ελέγχων για τον κορονοϊό, στο Διοικητήριο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Στους σταθμούς, του Διοικητηρίου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας- που λειτουργεί από τα τέλη του Αυγούστου του 2021- στην Κομοτηνή διενεργήθηκαν συγκεντρωτικά  15.328 δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι σε πολίτες.

«Ενισχύουμε την πρόληψη, για την θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των συμπολιτών μας. Στηρίζουμε έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας » δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Την τρέχουσα εβδομάδα, Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ διενεργεί rapid τεστ για τον COVID- 19, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 14.1.2022 – Σάββατο 22.1.2022  /  9:00 - 14:00

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης (Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή)

Δευτέρα 14.1.2022 – Παρασκευή 21.1 / 09:00-14:00

Δημοτικό κτίριο Βενιζέλου (Βενιζέλου 51, Κομοτηνή)

Τετάρτη 19.1.2022 / 09:00-14:00

Σάπες Ροδόπης (Βασιλείου Κουτουμάνη, Σάπες)

Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ στη Ροδόπη γνωστοποιούνται κάθε Δευτέρα, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ- https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/home/selidaperodopis και στον ιστότοπο του ΕΟΔΥ eody.gov.gr σε ημερήσια βάση.

                                              Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 547 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή