Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Διενέργεια εναέριων ψεκασμών προνυμφοκτονίας μέσω του προγράμματος δράσης για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται την τρέχουσα περίοδο οι δράσεις  για την καταπολέμηση των  κουνουπιών σε όλη την επικράτεια της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, προσβλέποντας στην ασφάλεια των πολιτών.

Σε υλοποίηση του έργου,  ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας στο φυσικό και υγροτοπικό περιβάλλον της ΠΕ Ροδόπης. Συγκεκριμένα, εναέριες εφαρμογές πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές πέριξ των λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, της παραλίας Μέσης και Γλυφάδας, του Λιμανιού Ιμέρου και του Δέλτα ποταμού Φιλιουρή, καθώς και σε ευρύτερες περιοχές των οικισμών Διαλαμπής, Κοπτερού, Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας και Ιμέρου.

Παράλληλα, ειδικά συνεργεία εξακολουθούν σε εβδομαδιαίο επίπεδο να εκτελούν συστηματικά κι επίγειους ψεκασμούς για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές αλλαγές και ειδικότερα τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών λόγω των συχνών βροχοπτώσεων  που επικρατούν στην περιοχή, συνεχίζουμε εντατικά  με σχέδιο και συνέπεια το πρόγραμμα δράσης καταπολέμησης των κουνουπιών σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

                                                              Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 448 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 17:39

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή