Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Δεύτερη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο

Με αφορμή την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου 2020 που εκδηλώθηκε στον οικισμό των παλιννοστούντων Ποντίων της περιοχής του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και με στόχο τον συντονισμό δράσεων κατά την αντιπυρική περίοδο, συγκλήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στο Διοικητήριο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, το δεύτερο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ροδόπης.

ΣΟΠΠ 15072020

Τη διαδικασία της διάσκεψης συντόνισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ροδόπης Δημήτρης Παπαλεξίου, και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜ-Θ Πρόδρομος Φωτακίδης.

Η συνεδρίαση είχε ως θέμα την επισκόπηση της πυρκαγιάς της 9ης Ιουλίου και η συζήτηση οριοθετήθηκε γύρω από την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο, αξιοποιώντας κάθε δυνατό σχέδιο δράσης και μηχανισμούς πρόληψης.

ΣΟΠΠ 15072020 2

« Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, για τη μέγιστη προστασία των πολιτών και των δασών της περιοχής μας, οφείλουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης κατά τη διάρκεια της διάσκεψης.  Eξήρε στοχευμένα το συντονιστικό έργο, καθώς και την άριστη συνεργασία και επικοινωνία των αρμόδιων, που συμμετείχαν στο σχέδιο δράσης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες που συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς την περασμένη εβδομάδα.

Ακόμη, τόνισε ότι «εν όψει της αντιπυρικής προστασίας, διαθέτουμε τα απαραίτητα μηχανήματα της Διευθύνσεως Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης για τη δημιουργία νέων αλλά και για τη συντήρηση των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών. Επιπλέον, το ελικόπτερο τύπου ΜΙ8 θα είναι διαθέσιμο για την κάλυψη αναγκών της περιφέρειας μας καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Δρομολογήθηκε η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις προστατευόμενες περιοχές. Τέλος, θα αξιοποιηθεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, η δυνατότητα που παρέχεται μετά την ψήφιση του Ν.4662/2020 ο οποίος προβλέπει την επιχορήγηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών από τις Περιφέρειες »

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, των Οργανισμών, του ΕΚΑΒ, των κοινωνικών και εθελοντικών φορέων, των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της ΠΑΜ-Θ, και τέλος των Σωμάτων Ασφαλείας και συγκεκριμένα Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικός Στρατός και Πυροσβεστικό Σώμα.

                                                                 Από το Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 459 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή