Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, ότι υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν(ΕΚ) 436/2009 όπως ισχύει κάθε φορά.
Ειδικότερα για το έτος 2014, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr. Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου του 2014, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.
Υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών έχουν όλοι οι Αμπελουργοί που κατέχουν πάνω από ένα (1) στρέμμα αμπέλι.
Απαλλάσσονται από την υποβολή δήλωσης συγκομιδής οι αμπελουργοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους, εφ΄όσον όμως καταθέτουν ¨Δήλωση παραγωγής¨.
Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας (ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα-αποζημιώσεις ΕΛΓΑ κ.λ.π.) υποβάλλεται μηδενική δήλωση συγκομιδής με συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων.
Η μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης συνεπάγεται αποκλεισμό του παραγωγού από προγράμματα (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, Χορήγηση δικαιώματος από το Εθνικό Αποθεματικό), μέτρα της νέας ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) καθώς και επιβολή διοικητικών ποινών, όπως μη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Ροδόπης Δημοκρατίας 1, 4ος όροφος και στα τηλέφωνα 2531350410-443 .

Ε.Α
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικό αρχείο

Διαβάστηκε 1369 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 14:29

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή