Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Επιτυχημένο το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ – «Καλωσήρθες Καλοκαίρι»

 

 

 

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ με τον τίτλο «Καλώσηρθες Καλοκαίρι», η πρώτη θεματική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης-Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία εξελίχθηκε το διήμερο 9 -10 Ιουνίου 2018, στο Άλσος Αγίας Παρασκευής.

Το 1ο θεματικό Φεστιβάλ της Π.Ε Ροδόπης ήταν αφιερωμένο στα παιδιά, και περιλάμβανε δρώμενα, με άξονες αναφοράς τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία. Τελούσε υπό τη στήριξη του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης- Ομάδα Φυσικής Αγωγής, του Δήμου Κομοτηνής και εθελοντών.

Πληθώρα ψυχαγωγικών και δημιουργικών δράσεων συνέθεσαν το πρόγραμμα της διήμερης θεματικής διοργάνωσης, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων επισκεπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της.
Με την ενεργή συνδρομή ομάδων σπουδαστών του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, των Σωμάτων, Ελλήνων Οδηγών και Προσκόπων, του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, λειτούργησαν δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών, ζωγραφικής, ζαχαροπλαστικής, Λέσχη βιβλίου, προβολών και face painting. Παράλληλα, εξελίχθηκαν με μεγάλη ανταπόκριση, παραδοσιακά Ομαδικά Παιχνίδια από την Ομάδα Φυσικής Αγωγής, παραστάσεις κουκλοθέατρου και παιδικά θεάματα.

Στην κεντρική σκηνή του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ εμφανίστηκαν, το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής «Νότα» του Χρήστου Χατζόπουλου, ομάδες μοντέρνου χορού, Συλλόγων και γυμναστηρίων της Κομοτηνής ενώ πραγματοποιήθηκε το δεύτερο αντάμωμα παιδικών παραδοσιακών Χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων Εβριτών Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.
Οι εκδηλώσεις της κεντρικής σκηνής, κορυφώθηκαν με την πέμπτη Μαθητιάδα παραδοσιακών χορών των Δημοτικών Σχολείων της Ροδόπης, με διοργανωτές την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης και τους Συλλόγους Γονέων - Κηδεμόνων των Σχολείων. Στη Μαθητιάδα συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο και 13ο , το Δημοτικό Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιάσμου και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κομοτηνής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης σε δηλώσεις του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, το Πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ, είναι η πρώτη θεματική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, προσανατολισμένη στα παιδιά, που είναι πηγή αισιοδοξίας και συνδέονται με το μέλλον. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένθερμη και πολυπληθή ανταπόκριση μικρών και μεγαλύτερων παιδιών στις εκδηλώσεις του διημέρου. Ο κ.Τσαλικίδης συνεχάρη το σύνολο των φορέων και των εθελοντών, που συνεργάστηκαν για την διοργάνωση , συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχημένη υλοποίηση της, από κάθε άποψη. Επισήμανε τέλος ότι, έπειτα κι από τη μεγάλη απήχηση του Φεστιβάλ και την αγάπη του κόσμου, “είναι καθήκον μας να το συνεχίσουμε και λόγος για να καθιερωθεί ως θεσμός”.


Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Σχετικό βίντεο 

Διαβάστηκε 720 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:38

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή