Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Πλάνο διετίας με ενέργειες κι έργα σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Την εφαρμογή ενός πλάνου διετίας με ενέργειες και έργα σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων σταθερότητας και σταδιακής ανάπτυξης του αγροτικού κεφαλαίου της Ροδόπης , πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, στη διάρκεια συνάντησής τους, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στην έδρα της ΠΕ, στην Κομοτηνή.
Στις δυνατότητες και προοπτικές του αγροτικού τομέα στην περιοχή, εστίασε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσαλικίδης. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κι ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος το συντομότερο δυνατό, σε ειδικότερα τοπικά θέματα που ετέθησαν επιτακτικά στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνάντησης. Αυτά είναι :
- η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, μέσα από την δημιουργία ταμιευτήρων, μικρών και μεγαλύτερων φραγμάτων με στόχο την μείωση δαπανών της αγροτικής παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή διαθέτει περίπου το 40% των υδατικών πόρων σε πανελλήνιο επίπεδο.
-η σύνδεση του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής παραγωγής με την εκπαίδευση και την καινοτομία μέσα από την δημιουργία γεωργικής σχολής, μέσω της παραχώρησης του αμπελουργικού σταθμού έκτασης 300στρ στην Κομοτηνή, από το ΥΠΑΑΤ. Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο υπάρχουν ήδη 100στρ. αμπελώνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ν’ αξιοποιηθούν με κάθε τρόπο.
- η θέσπισης ορεινής οινοποιητικής ζώνης στη Ροδόπη, κατά τα πρότυπα του Παγγαίου και της Μαντήνειας. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα προσδώσει αναγνωρισιμότητα και πρόσθετη αξία στις διάφορες ποικιλίες των σταφυλιών της περιοχής.
Σημειώνεται τέλος ότι, στο προσεχές χρονικό διάστημα προγραμματίζεται και νέα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 588 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:08

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή