Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Φεστιβάλ VIA EGNATIA 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ «Via Egnatia» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
Σκοπός της θεσμοθετημένης διοργάνωσης είναι η συμβολή στην πολιτισμική συνένωση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. μέσω της αρχαίας Εγνατίας οδού, στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή πολιτιστική - τουριστική δραστηριότητα.

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων θα ανοίξει με τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Διαδρομή και σημαντικοί σταθμοί της αρχαίας Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης» και την παρουσίαση του ημερολογίου-λευκώματος «VIA EGNATIA 2020», την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου , στις 19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Μαξιμιανούπολης-Μοσυνούπολης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Via Egnatia 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, θα κορυφωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, με το λαϊκό αγώνα δρόμου εντός πόλης 5 χλμ. «RODOPI RUN 2019», με σημείο εκκίνησης το Πάρκο της Περιφέρειας ΑΜΘ και ώρα έναρξης 11:30π.μ..

O Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ.Νικόλαος Τσαλικίδης, σε σχετική δήλωσή του, επισήμανε ότι το Φεστιβάλ Via Egnatia είναι από τους κορυφαίους θεσμούς πολιτισμού στην Περιφέρεια, ενώ τόνισε «επιχειρούμε να αναδείξουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα των σημαντικότερων σταθμών της Εγνατίας Οδού επιδιώκοντας, μέσα από δράσεις ,να προβάλλουμε παράλληλα την σύγχρονη πολιτιστική αξία της περιοχής μας».

Το Φεστιβάλ «Via Egnatia 2019» στην Π.Ε Ροδόπης, οργανώνεται με τη υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, του Δήμου Κομοτηνής, του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της 29ης Ταξιαρχίας , του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης -Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ Κομοτηνής, του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κομοτηνής.

Χορηγοί των φεστιβαλικών εκδηλώσεων «VIA EGNATIA 2019» είναι ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ένδυσης & Υπόδησης Κομοτηνής & Περιφέρειας και το ΚΤΕΛ Ροδόπης.

Σημειώνεται τέλος ότι, δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα δρόμου «RODOPI RUN 2019», υποβάλλονται ηλεκτρονικά, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSca3eFRfsFtwHkcBg6QtQZNN7oYYGL_3mHRcRWdC5uprkWEWg/viewform?fbclid=IwAR1lKsWbf3AUl9R9Xr9t9HPnfGV9YTeN9txq4Cr_G5Dgzr23ai-c5_l9jYA,


Οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή συμμετοχής στον αγώνα, μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης στο τηλέφωνο 2531350130 είτε με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Ροδόπης στο τηλέφωνο 2531354215.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

POSTER

ΔΙΠΤΥΧΟ 

Διαβάστηκε 740 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:07

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή