Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει την συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Καβάλας προς όφελος της κοινωνίας

«Αν και η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων εν τούτοις καταβάλει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος της κοινωνίας καθώς αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και των ομάδων. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να χρηματοδοτηθούν αναγκαία έργα, κύρια από τα τομεακά προγράμματα και όχι αποκλειστικά από τα δικά μας κονδύλια. Αυτή είναι η άποψη της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με τους βουλευτές και τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο για τις αθλητικές υποδομές όσο και για τις κάθε είδους υποδομές» τόνισαν, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος όσο και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για αθλητικά θέματα Στέλιος Ιγνατιάδης. «Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνέβαλλε καταλυτικά στην προκείμενη προσπάθεια», πρόσθεσαν.

Από τον κ. Ιγνατιάδη αναφέρθηκε ότι ήδη η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει χρηματοδοτήσει με το ποσό των 70.000 ευρώ το Δήμο Καβάλας, για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ», ενώ ακολουθεί και μια επιπλέον χρηματοδότηση με απόφαση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ύψους 100.000 ευρώ προς το Δήμο Καβάλας, για το ίδιο γήπεδο.

Ο ίδιος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που συμμετείχε στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι από τις επαφές που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βούρτζη διαπίστωσε ότι υπάρχει θετική στάση για την χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων των αθλητικών εγκαταστάσεων της Π.Ε. Καβάλας που χρήζουν άμεσης επέμβασης. Πόσο μάλλον που επίκειται και η άνοδος της ομάδας της πόλης μας σε υψηλότερη κατηγορία, όπως ανέφερε. Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε, επίσης, ότι «καταβάλει αυτή την προσπάθεια για να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να αναβαθμιστούν για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να καταστεί η Καβάλα, ένας ελκυστικός προορισμός για τους αθλητές. Στο σχεδιασμό των έργων περιλαμβάνονται και μεγάλες παρεμβάσεις στο «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» όπως η κατασκευή του στεγάστρου, του ταρτάν και της αναβάθμισης των προβολέων, για να γίνουμε ξανά μάρτυρες σοβαρών προβλημάτων φωτισμού, όπως συνέβη πρόσφατα σε αγώνα του ΑΟΚ που διεξήχθη σε ημιφώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφορά έγινε και για το «ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ», το οποίο μπορεί να ανακατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος αλλά η μεγάλη και συστηματική χρήση έχει δημιουργήσει φθορές. Συμπερασματικά τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος ότι «είμαστε εδώ μαζί με την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ώστε να βοηθήσουμε τον Δήμο Καβάλας στο να αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, για να μπορούν να καλύψουν και τις ανάγκες της ανόδου του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου. Είναι μια συλλογική προσπάθεια για να βοηθήσουμε όλοι το Δήμο Καβάλας και όποιον άλλο δήμο έχει θέμα» Τέλος γνωστοποίησε ότι σύντομα αναμένεται να υπάρξουν καλές ειδήσεις και για το «κλειστό» της Ν. Περάμου. Από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Στ. Ιγνατιάδη έγινε αναφορά και στο αίτημα επέκτασης της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στις Κρηνίδες καθώς και στην ένταξη σε χρηματοδοτικό πλαίσιο του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Λιμένα Θάσου.

Διαβάστηκε 99 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή