Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Σημαντική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας

Μείζονος ενδιαφέροντος θέματα που άπτονται τής ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας όσον αφορά την περιοχή μας συζητήθηκαν στην σημερινή (3/7) συνάντηση τού Γενικού Προξένου της Βουλγαρίας Άντον Μάρκοφ με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη.

Ο Βούλγαρος πρόξενος ήρθε στην Καβάλα από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να διερευνηθούν πλαίσια περαιτέρω συνεργασίας σε ζητήματα που ενδιαφέρουν τόσο την γειτονική χώρα, όσο και τον Noμό Καβάλας και γενικότερα την Ανατολική Μακεδονία.

Τέτοια θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν οι υποδομές (οδικά δίκτυα, σιδηρόδρομοι κ.α.), οι επενδύσεις και φυσικά ο τουρισμός.

Ο κ. Πολίτης, καλωσορίζοντας τον κ. Μάρκοφ, δήλωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδος - Βουλγαρίας βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, καθώς και πως υπάρχει περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας ειδικά στην βόρεια Ελλάδα.

"Με στόχο", όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, "την αύξηση των επενδύσεων στον τουρισμό και όχι μόνο, αλλά και την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στους δύο λαούς".

Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε ο κ. Πολίτης, ήδη είναι μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών / τουριστών από την Βουλγαρία στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενώ τόνισε πως η εν λόγω συνάντηση δεν έχει μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά εμπεριέχει και σημαντική ουσία.

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρόξενος επισήμανε ότι οι επενδύσεις εκατέρωθεν αυξάνονται συνεχώς, προσθέτοντας πως η επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει ως σκοπό "να συνεχιστεί η πορεία στενής συνεργασίας και ανάπτυξης των σχέσεων που χάραξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης".

Ο κ. Μάρκοφ, μεταξύ άλλων, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία ιδιωτικοποίησης τού εμπορικού λιμένα "Φίλιππος Β'", αναφέροντας πως το συγκεκριμένο λιμάνι θα μπορούσε να αποτελέσει την κύρια πύλη εισόδου από θαλάσσης για την χώρα του.

Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή δώρων, με την βουλγαρική αντιπροσωπεία να προσφέρει στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ένα μπουκάλι κρασί από την χώρα τους, ο οποίος ανταπέδωσε με ένα εξαιρετικής ποιότητας καβαλιώτικο κρασί, ένα φωτογραφικό λεύκωμα της Ανατολικής Μακεδονίας, σημειωματάριο της Καβάλας, καθώς και κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης.

Διαβάστηκε 244 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή