Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Διενέργεια ψεκασμών προνυμφοκτονίας κουνουπιών

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2023, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό ότι από τις αρχές Απριλίου ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών από αέρος (χαμηλή πτήση με ελικόπτερο) στα φυσικά οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νέστου όπου, κατόπιν δειγματοληψιών του τεχνικού/επιστημονικού προσωπικού του έργου εντοπίζονται προνύμφες κουνουπιών.

Παράλληλα με τις εναέριες επεμβάσεις ξεκίνησαν ήδη και οι επεμβάσεις από τα επίγεια συνεργεία καταπολέμησης κουνουπιών και στις αστικές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας (τόσο εντός της πόλης της Καβάλας όσο και στους οικισμούς) και ειδικότερα σε εστίες όπου παρατηρείται ύπαρξη προνυμφών κουνουπιών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Καβάλας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου οι επεμβάσεις να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν με το πέρας του χρόνου προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

         Αλέξης Πολίτης

Διαβάστηκε 222 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή