Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Η τελετή καθιέρωσης της εικόνας του Αποστόλου Παύλου πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Καβάλας

Η τελετή καθιέρωσης της ιερής εικόνας του Αγίου Αποστόλου Παύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/12/2022) το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο.

Η εξαιρετικής αισθητικής εικόνα (του αγιογράφου Μπάμπη Γαμβρέλη) θα κοσμεί από εδώ και στο εξής το κτήριο της Αντιπεριφέρειας, έχουσα θρησκευτική και παράλληλα εμβληματική νοηματοδότηση, αφού ο Απόστολος Παύλος είναι ο πολιούχος Άγιος της Καβάλας.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και νυν πρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.» της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, καθώς και το προσωπικό του γραφείου.  

Για «ιδιαίτερη πνευματική εργασία» έκανε λόγο ο Σεβασμιότατος, με δεδομένο πως «ο Απόστολος Παύλος είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας μας, μεταφέροντας για πρώτη φορά τον λόγο του Ευαγγελίου στην Ελλάδα, στην Μακεδονία και πρώτα στην – τότε Νεάπολις – Καβάλα», ενώ συνεχάρη τον κ. Πολίτη για αυτή την πρωτοβουλία του, ευχόμενος να βρει μιμητές.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την χαρά του που η εικόνα του Αποστόλου Παύλου θα βρίσκεται στο κτήριο, καθώς η Καβάλα είναι η πρώτη «Παυλούπολη», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι θα δίνει επιπλέον δύναμη σε όλους όσοι εργάζονται στο Διοικητήριο.     

Διαβάστηκε 365 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή