Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Η ΠΕ Καβάλας στηρίζει τον ΤΟΕΒ Πιέριας Κοιλάδας

Την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Πιέριας Κοιλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου και αναφέρθηκε στα έργα που έχει εκτελέσει η ΠΕ Καβάλας και σε αυτά που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανόρυξη αρδευτικής γεώτρησης στο αγρόκτημα Ποδοχωρίου και στη λειτουργία της γεώτρησης του Κοκκινοχωρίου. Επίσης, μετά από αίτημα του ΤΟΕΒ Πιέριας Κοιλάδας, η ΠΕ Καβάλας έχει εντάξει στο πρόγραμμά της την ανόρυξη τριών (3) αρδευτικών γεωτρήσεων στην Πιέρια Κοιλάδα και συγκεκριμένα στα αγροκτήματα Μεσορόπης, Πλατανοτόπου και Ποδοχωρίου. Επιπλέον, η ΠΕ Καβάλας προχώρησε στην προμήθεια 800 και πλέον βανών για το αρδευτικό δίκτυο της Πιέριας Κοιλάδας. Τέλος, έχει δημοπρατηθεί η μελέτη του αρδευτικού δικτύου του Φράγματος Μαρμαρά προϋπολογισμού 2.449.950 ευρώ, όπου έχουν αυξηθεί τα στρέμματα που θα αρδεύονται από 11 χιλιάδες που προέβλεπε η αρχική μελέτη, σε 24 χιλιάδες στρέμματα, έχοντας συμπεριληφθεί για πρώτη φορά τα αγροκτήματα Ποδοχωρίου και Πλατανοτόπου.

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας.

Διαβάστηκε 50 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή