Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Απάντηση στις δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κας Ελευθεριάδου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Σουλτάνα Ελευθεριάδου σε δηλώσεις της σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μιλώντας για το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ Χρήστος Μέτιος που αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Α.Μ.Θ, δήλωσε «Να γίνουν διορθώσεις και να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα και οι εποχιακές επιχειρήσεις…, οι οποίες  μένουν απ’ έξω ακόμη και από την ελάχιστη στήριξη των 2.000ευρώ» .

Θα ήθελα να ενημερώσω την κα Ελευθεριάδου, για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες και σύγχυση στους συμπολίτες μας, ότι σύμφωνα με την προκήρυξη της Δράσης (3δ.5-6.2) «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη», η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση κεφαλαίου κίνησης σε κάθε επιχείρηση κυμαίνεται από 2.000 € έως 15.000€ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων της επιχείρησης στις 19-03-2020, ενώ δικαιούχοι της δημόσιας χρηματοδότησης είναι οι υφιστάμενες Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις ανεξαρτήτου νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων, και έχουν κλεισμένη (πλήρως ή μερικώς) τη διαχειριστική χρήση του 2019.

Επομένως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων εντάσσονται και οι εποχιακές επιχειρήσεις, και δη οι τουριστικές που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρειά μας.  

Διαβάστηκε 399 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή