Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Έλεγχοι από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Καβάλας

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας ενημερώνει ότι ενόψει της εορτής του Πάσχα και προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτικού κοινού και η Δημόσια Υγεία, έχει ξεκινήσει ελέγχους στις αγοραπωλησίες και στην διακίνηση ζώντων αμνοεριφίων, καθώς επίσης και στην παραγωγή και στην διάθεση τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Οι σχετικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα εξής σημεία:

  • Σφαγεία, μονάδες Τεμαχισμού, Συσκευασίας και Παραγωγής Κρεατοσκευασμάτων
  • Επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης
  • Σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία
  • Σε σημεία της εθνικής και επαρχιακής οδού για την εξακρίβωση της νομιμότητας διακίνησης και της τήρησης των συνθηκών μεταφοράς ζώντων ζώων και σφάγιων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια, στη δημόσια υγεία και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους στις επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, γιατί η διασφάλιση της προστασίας του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας αποτελεί για μας όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση».

Διαβάστηκε 632 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή