Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) στις 15/11/2019

Συγκλήθηκε την Παρασκευή  15-11-2019 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέματα:

  1. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».
  2. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2019 – 2020».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, κ. Κων/νος Αντωνιάδης, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: Δήμου Καβάλας Κυριάκος Σταυρίδης, Δήμου Παγγαίου Κων/νος Τσάκαλος, Δήμου Θάσου Πυρήνας Στράτος και Δήμου Νέστου Γεώργιος Μερμελέγκας, ο Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αναστασίου Αλέξιος, ο Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ κ. Κων/νος Χουβαρδάς καθώς επίσης και φορείς της ΠΕ Καβάλας που προσκλήθηκαν.

Σχετικά με το θέμα των πλημμυρών-χιονοπτώσεων και παγετού, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο κάθε φορέας για να είναι σε ετοιμότητα την προσεχή χειμερινή περίοδο 2019-2020, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση κρίσεων εξ αιτίας της εκδήλωσης φαινομένων του θέματος. Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Διαβάστηκε 601 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:08

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή