Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης

Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανακοινώνεται ότι μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο των ακτών κολύμβησης του Νομού Καβάλας διαπιστώθηκε η καταλληλότητα των νερών αναψυχής και εκδόθηκε η σχετική ετήσια απόφαση καταλληλότητας των ακτών που αναφέρονται παρακάτω, από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για την κολυμβητική περίοδο 2011.

-          Όλες οι ακτές κολύμβησης της Νήσου Θάσου

-          Παραλιακή ζώνη Κεραμωτής

-          Δημοτική παραλία Ν. Καρβάλης

-          Παραλία «Άσπρης Αμμου»

-          Παραλία από camping «Ειρήνη» μέχρι το κέντρο «Μιχάλης»

-          Παραλίες Καλαμίτσας, Μπάτη, Τόσκα, και όλο το μήκος ακτών Παληού.

-          Δημοτική παραλία Ν. Ηρακλείτσας

-          Δημοτικές παραλίες Ν. Περάμου με την επιφύλαξη της κατωτέρω εξαίρεσης

-          Παραλία «αμμολόφων» και όλο το μήκος ακτών μέχρι τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

 

Εξαιρέσεις από την ανωτέρω απόφαση καταλληλότητας αποτελούν:

 

  1. Η ακτή εντός της Νέας Περάμου και πιο συγκεκριμένα 200μ. εκατέρωθεν των ρεμάτων στις περιοχές «πέταλο» και «γεφυράκι» κοντά στις εισόδους της Κοινότητος, όπου εκδόθηκε σχετική απόφαση σύστασης αποφυγής κολύμβησης για προληπτικούς λόγους, εξ αιτίας επιβάρυνσης των ρεμάτων που βρίσκονται πλησίον της ακτής και του κινδύνου ρύπανσης των νερών κολύμβησης, με μικροοργανισμούς εντερικής προέλευσης. Η παραπάνω σύσταση έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρις εξακριβώσεως του αιτίου και εξάλειψης του κινδύνου ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής εκατέρωθεν των ρεμάτων, κάτι για το οποίο η Δ/νση Δημόσιας Υγείας θα ενημερώσει σχετικά το κοινό με νεότερη ανακοίνωση.
  2. Η ακτή της Ραψάνης και συγκεκριμένα 200 μ. εκατέρωθεν στομίου αγωγού όμβριων υδάτων πλησίον του παιδότοπου «Νεφέλες», όπου διαπιστώθηκε η εκροή λυμάτων που επιβάρυναν την εγγύς θαλάσσια περιοχή. Για τη ζώνη αυτή εκδόθηκε σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας περί προσωρινής απαγόρευσης κολύμβησης, μέχρις εξακριβώσεως των αιτιών ρύπανσης του αγωγού και αποκατάστασης του προβλήματος κάτι για το οποίο η Δ/νση Δημόσιας Υγείας θα ενημερώσει σχετικά το κοινό με νεότερη ανακοίνωση.

 

Τέλος με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε στο κοινό ότι δεν επιτρέπεται η κολύμβηση πλησίον λιμανιών και αγκυροβολίων, σε απόσταση μικρότερη των 50μ. από στόμια αγωγών όμβριων υδάτων και 200μ. από τις εκβολές χειμάρρων και ποταμών, ιδίως μετά από βροχή, καθώς και από τα στόμια αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού.

 

Διαβάστηκε 3693 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:27

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή