Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Στις 15 Δεκεμβρίου 1972 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίζει σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον του και το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων και να αποτελέσει πλέον κοινή συνείδηση ότι για να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς του πόρους. Πρόκειται επίσης για μία ημέρα γιορτής, ώστε να δραστηριοποιούμαστε, να ενημερωνόμαστε και να επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια και κάθε έργο η δραστηριότητα που έχουμε επιτύχει στον τομέα της προστασίας του.

Είναι αναγκαίο να εμμείνουμε ως πολίτες και ως φορείς στους περιβαλλοντικούς μας στόχους που θα αφορούν στην προστασία των οικοτόπων, καθώς και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενός από τα σημαντικότερα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα σήμερα.

Παράλληλα μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της λήψης αποφάσεων και ουσιαστικών μέτρων που θα κάνουν τη ζωή στα αστικά κέντρα πιο ανθρώπινη, προσφέροντας περισσότερους χώρους πρασίνου, της αποτελεσματικής διαχείρισης των ρύπων, της προστασίας των δασών και της βιοποικιλότητας, καθώς και της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, επιδιώκονται μερικές από τις βασικές ρήτρες και προτεραιότητες που οφείλουμε να υιοθετήσουμε για το περιβάλλον.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έχοντας ως στόχο να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να δώσει μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ανάγκη του ανθρώπου να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του στο χώρο που ζει, με σοβαρότητα και ρεαλισμό, προστατεύοντας το περιβάλλον με γνώμονα την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Διαβάστηκε 1596 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 11:32

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή