Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Κατάσταση ετοιμότητας για πλημμυρικά φαινόμενα λόγο δελτίου πρόγνωσης έντονων βροχοπτώσεων

ΘΕΜΑ: Κατάσταση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση Πλημμυρικών φαινομένων

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν φαινόμενα που ενδέχεται να ακοληθήσουν σύμφωνα με παραπάνω σχετικό .

Η Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής παρακαλείταιόπως ενημερώσει τους κτηνοτρόφους και αγρότες που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές

 

Η Πρόεδρος του Σ.O.Π.Π

Αντιπεριφερειάρχης

Γεωργία Μαυρανεζούλη- Νικολάου

 

ΣΧΕΤ: Έγγραφο Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (Πρόγνωση καιρού Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου "Μακεδονία")

Σύμφωνα με τη σημερινή (Πέμπτη 2/2/2012) πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:

• Τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα με μικρότερη ένταση.

• Την Παρασκευή το πρωί, λόγω του νοτιά που θα υπάρχει, θα σταματήσουν στην Κεντρική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις στα πεδινά και θα συνεχιστούν άνω των 300μ, ενώ θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα πεδινά. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα σταματήσουν τα φαινόμενα το μεσημέρι, αλλά από το βράδυ θα ξεκινήσουν έντονες βροχοπτώσεις που θα διατηρηθούν μέχρι και τη Κυριακή. Μεγάλη επικινδυνότητα να δημιουργηθούν προβλήματα (πλημμυρικά φαινόμενα) λόγω της μεγάλης ποσότητας του υετού που θα υπάρχει.

• Το Σάββατο στην Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις άνω των 600μ

• Την Κυριακή στην Κεντρική Μακεδονία μόνο νεφώσεις.

• Η θερμοκρασία λόγω των νοτίων ανέμων θα ανεβαίνει καθημερινά και η ελάχιστη το Σαββατοκύριακο σε πολλές πεδινές περιοχές θα είναι πάνω από τους 0° Κελσίου.

• Η επόμενη εβδομάδα ξεκινά βροχερή.

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι σε ετοιμότητα και λόγω του Σαββατοκύριακου," προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα (κύρια των έντονων βροχοπτώσεων) που θα επακολουθήσουν. Απαιτείται η ενημέρωση των κατοίκων των «ευπαθών περιοχών» και των κτηνοτρόφων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που έχουν τα ζώα τους στις κοίτες πλημμυρών των ποταμών και των ρεμάτων για να τα μεταφέρουν έγκαιρα. 

Διαβάστηκε 1591 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 15:41

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή