Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Συστάσεις για την καλλιέργεια πεπονιού, εμφάνιση ωιδίου και ασθένειες ριζικού συστήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 30/07/2018

Αρ. Πρωτ.: Δ.Υ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου καθίσταται γνωστό στους παραγωγούς πεπονιού του Έβρου ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της εναλλαγής αυτών με υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, είναι πιθανόν να παρουσιαστεί προσβολή από την ασθένεια «Ωίδιο». Επειδή η ασθένεια αυτή προκαλεί σοβαρές ζημίες αν δεν καταπολεμηθεί έγκαιρα, καλούνται οι παραγωγοί, αφού πρώτα ελέγξουν τα χωράφια τους, να εφαρμόσουν κατάλληλα σκευάσματα φυτοπροστασίας με την εμφάνιση των πρώτων προσβολών, σε συνεννόηση με τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου.

Επιπλέον, οι παραγωγοί πεπονιού μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωπόνους για να λάβουν οδηγίες για την αντιμετώπιση ασθενειών του ριζικού συστήματος που προκαλούνται από την υψηλή εδαφική υγρασία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των γραφείων Αγροτικής Οικονομίας: Φερών 2555022150, Τυχερού 2554020090, Σουφλίου 2554022259.

Διαβάστηκε 590 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 11:29

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή