Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

1ο Τακτικό Δελτίο Προγράμματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων φυτοπροστασίας της Βαμβακοκαλλιέργειας 2012

Οι φυτείες βαμβακιού της περιοχής μας βρίσκονται στο στάδιο της έναρξης καρποφορίας.

Αυτές τις ημέρες η πρώτη γενιά του πράσινου σκουληκιού είναι σε εξέλιξη.

Μετά από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησαν γεωπόνοι της Υπηρεσίας μας και από τις συλλήψεις των παγίδων πράσινου και ρόδινου σκουληκιού δεν παρατηρήθηκαν προσβολές από εχθρούς του Βαμβακιού ( Λύγκος, Πράσινο σκουλήκι, Τετράνυχος) που να δικαιολογούν ψεκασμούς με εντομοκτόνα.

Οι επεμβάσεις με εντομοκτόνα σε αυτήν την περίπτωση είναι άσκοπες και ζημιογόνες γιατί πέρα από το οικονομικό κόστος, εξοντώνουν τα ωφέλιμα έντομα που βρίσκονται στις βαμβακοφυτείες με συνέπεια την προσβολή από εχθρούς κυρίως από τετράνυχο.

Οι βαμβακοκαλλιεργητές πρέπει να ελέγχουν τις φυτείες τους και σε περίπτωση που παρατηρήσουν κάποια προσβολή μπορούν να απευθύνονται στους γεωπόνους της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου στα τηλέφωνα 2551357165-2551357167-2551357168-2551357169 καθώς και στα τοπικά γραφεία Φερών, Τυχερού, Σουφλίου.

Διαβάστηκε 1006 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 13:48

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή