Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υλοποίησε για δεύτερη φορά το Πρόγραμμα “Κοινωφελής Εργασία” του ΟΑΕΔ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υλοποίησε για δεύτερη φορά το Πρόγραμμα "Κοινωφελής Εργασία" του ΟΑΕΔ. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου 2013 και διήρκησε 5 μήνες. Απασχόλησε δεκατέσσερις (14) ωφελούμενους που κατείχαν διάφορες ειδικότητες (ψυχολόγου, κοινωνιολόγου, φιλολόγου, οικονομολόγου, πληροφορικής, διοικητικού υπαλλήλου κτλ).

Οι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν σε δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού, δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, οι οποίες εφαρμόστηκαν σε όλο το Νομό Έβρου, κατόπιν σχεδιασμού και εκτιμήσεως των τοπικών αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις κοινωφελούς εργασίας που διεξήχθησαν ήταν οι εξής:

1. Σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ υλοποιήθηκε πιστοποιημένο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα το HIV / AIDS. Σκοπός της επιμόρφωσης ήταν η δημιουργία νέων εκπαιδευτών, οι οποίοι θα σχεδίαζαν και θα υλοποιούσαν ενημερωτικές δράσεις στον τοπικό πληθυσμό. Έτσι στο πλαίσιο της πρόληψης και της προαγωγής της δημόσιας υγείας των μαθητών του Νομού μας, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια του Β. Έβρου. Με το τέλος της πρώτης φάσης του προγράμματος ενημερώθηκαν 625 μαθητές.

2. Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Υπηρεσίας μας με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ λειτούργησε η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης των μελών του Συλλόγου. Παράλληλα, η Υπηρεσία, υποστηρίζοντας το έργο του Συλλόγου, συνδιοργάνωσε μια πολιτιστική εκδήλωση, αφιερωμένη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics. Σε αυτή, η Υπηρεσία υλοποίησε παράλληλες εκδηλώσεις για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας (banner με κανόνες σωστής συμπεριφοράς για τα ΑμεΑ, παρουσίαση δράσεων συλλόγου, έκθεση φωτογραφίας Special Olympics, «ο τοίχος των προκαταλήψεων»).

3. Η Δ/νση, λαμβάνοντας υπόψη της ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και σε απάντηση του αιτήματος του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, σχεδίασε και υλοποίησε ένα υποστηρικτικό πρόγραμμα παρέμβασης που απευθύνονταν στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελήθηκαν 59 ενδιαφερόμενοι.

4. Οι κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων οδήγησαν σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων. Έτσι η Υπηρεσία μας για να καταγράψει το μέγεθός του προβλήματος προχώρησε στην καταγραφή κοινωνικών δεικτών και στην συλλογή ερευνητικών δεδομένων από φορείς, καθώς και στην επεξεργασία τους, δημιουργώντας έτσι μία έκθεση για την φτωχοποίηση του Νομού που θα συμβάλει στον σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων.

5. Συμμετοχή στην συλλογή ερευνητικών δεδομένων καθώς και στην επαλήθευση και επεξεργασία τους, για την χαρτογράφηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Νομού Έβρου, η οποία συνέβαλε στην έκδοση του οδηγού των «Κοινωνικών Δομών Ν. Έβρου».

6. Συλλογή ερευνητικών δεδομένων και καταγραφή τους για τον υπό διαμόρφωση «Οδηγό Αιμοδοσίας» που σχεδιάζει να υλοποιήσει η Δ/νσή μας.

7. Η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο « Ελληνομουσείο Αίνου», στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ής Μαρτίου διοργάνωσε αφιέρωμα στην ηρωίδα της Θράκης «Δόμνα Βισβίζη» για τον μαθητικό πληθυσμό της περιοχής.

8. Σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης ¨Έβρου και την Λέσχη Ποδοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης διοργανώθηκαν αγώνες ποδοσφαίρισης στους οποίους συμμετείχαν τα ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. του Νομού με σύνθημα «Πάσα στο Βόλεϊ, Καρφί στο Κάπνισμα, Μπλοκ στην Βία, Σερβίς στην Υγεία». Ως στόχο οι αγώνες είχαν την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού κατά του καπνίσματος και της βίας.

9. Παράλληλα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος συμμετείχαν σε διοικητικές εργασίες της υπηρεσίας, όπως γραμματειακή υποστήριξη, ψηφιοποίηση, αρχειοθέτηση, συλλογή, επαλήθευση και επεξεργασία δεδομένων για το κοινωνικό τιμολόγιο και συνεργαστήκαν με το μόνιμο προσωπικό σε διάφορες δράσεις της υπηρεσίας (π.χ. έλεγχοι βρεφονηπιακών σταθμών, Δελτία μετακίνησης ΑμεΑ, αρχειοθέτηση κτλ).

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Έβρου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμβασιούχους που παρείχαν υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας, Αθλητισμού, Υγείας και Πολιτισμού στους πολίτες του τόπου και προήγαγαν το έργο της Υπηρεσίας.

Διαβάστηκε 860 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 14:22

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή