Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Νέα Αγορανομική Διάταξη για το δικαίωμα του καταναλωτή να μην καταβάλει αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της συναλλαγής του

Το Τμήμα Εμπορίου-Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Έβρου ενημερώνει τους καταναλωτές και επαγγελματίες της περιοχής ότι από 12/12/2012 ισχύει η Α.Δ Α2-1145 σύμφωνα με την οποία:

Κατά την πώληση προϊόντων και παροχής υπηρεσιών ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο.

Όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος στην οποία να αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα ένδειξη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣEI ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» «CONSUMER IS NOT OBLIGATED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS NOT BEEN RECEIVED (RECEIPT – INVOICE)»

Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, με την ως άνω ένδειξη να αναγράφεται σε εμφανές σημείο του τιμοκαταλόγου με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με την γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών.

Εφόσον δεν αναρτάται η προβλεπόμενη πινακίδα ή δεν περιλαμβάνεται η απαιτούμενη ένδειξη στον τιμοκατάλογο οι παραβάτες τιμωρούνται, πέραν των ποινικών και φορολογικών κυρώσεων, και με διοικητικό πρόστιμο 1.000 Ευρώ.

Διαβάστηκε 912 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή