Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Διοργάνωση εκδηλώσεων για απονομή βραβείων Αειφόρο Σχολείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Καραολή & Δημητρίου 40

Τ.Κ. 681 00, Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 25513-57214

Πληροφορίες: Ε. Γκιοκτσέ


ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, στις 12 μ. μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης για την απονομή βραβείων σε σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Αειφόρο σχολείο».

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου είναι η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα πανελλαδικά που υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η συμμετοχή των σχολείων στο νομό μας για την σχολική χρονιά 2011-2012 ενισχύθηκε από την συνεργασία αυτή αφού η Π.Ε. αποτέλεσε αρωγό στην προσπάθεια των σχολείων.

Ο διαγωνισμός «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» που θεσμοθετήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων της ίδιας βαθμίδας ή κατηγορίας (Νηπιαγωγεία - Δημοτικά, Γυμνάσια- Γενικά Λύκεια- Επαγγελματικά Λύκεια και ΣΕΚ, Ειδικά Σχολεία, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας). Για κάθε κατηγορία υπάρχει διαφορετικό βραβείο. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να αναπτύξουν συμπεριφορές που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και μειώνουν το οικολογικό τους αποτύπωμα. Επίσης, φιλοδοξεί να συμβάλει στη στροφή των σχολείων της χώρας μας προς την αειφορία.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» τα σχολεία διαγωνίζονται στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων σε τρεις γενικούς τομείς :

Α. Τον παιδαγωγικό

Β. Τον κοινωνικό και οργανωτικό

Γ. Τον περιβαλλοντικό

Στο διαγωνισμό κατά το σχολικό έτος 2011-2012 συμμετείχαν οχτώ σχολεία του Έβρου από την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

Το πρώτο βραβείο πανελλαδικά δόθηκε στο 1o ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης, ενώ διακρίσεις πήραν και άλλα σχολεία του νομού.

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν βραβεία στα σχολεία της περιοχής που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, ενώ προβλέπεται να παραβρεθούν τα σχολεία που διακρίθηκαν και οι μαθητές αυτών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, οργανωτικά μέλη του διαγωνισμού, Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κλπ..

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων τίθεται η επιβράβευση των προσπαθειών των μαθητών που συνέβαλαν στην επιτυχή συμμετοχή των σχολείων τους στο πρόγραμμα, καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου εκπαιδευτικού κοινού και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την ταυτότητα του προγράμματος «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου». Επιπλέον, επιδιώκεται η ανάπτυξη και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας των παρευρισκομένων, ώστε να αναπτύξουν και οι ίδιοι συμπεριφορές που να συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και να προβάλλουν την αναγκαιότητα για υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών συμπεριφοράς και διαβίωσης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Χαιρετισμοί:

• κ Νικολάου Γεωργίας, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου

• κ. Ζιαγάκης, Δ/ντής Δ/θμιας Εκ/σης Έβρου

• κ. Τεκτονοπούλου Δ/ντρια Π/θμιας Εκ/σης Έβρου

• Κεδράκα Κατερίνα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας Εκ/σης Έβρου

Εισηγήσεις

«Το Αειφόρο Σχολείο»,

Τσιροπούλου Σοφία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκ/σης Έβρου

Παλαβουζόπουλος Αλέκος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας Εκ/σης Έβρου για το σχολικό έτος 2011-2012

«Το όραμα ενός σχολείου σε χαλεπούς καιρούς»

Καλαϊτζίδης Δημήτρης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού- Συντονιστής του Προγράμματος

Παρουσιάσεις

• 1ο ΣΕΚ Αλεξ/πολης, συντονίστρια κ. Χατζηλεοντιάδου Σοφία - 1ο Πανελλήνιο Βραβείο

• 5ο Δημοτικό Αλεξ/πολης

• 4ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης, συντονίστρια Γκενοπούλου Μάρθα

• 5ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης, συντονιστής Κατσίκιας Νικόλαος

Απονομή επαίνων

Διαβάστηκε 1094 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 15:01

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή