Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Συστάσεις προς τους παραγωγούς πεπονιού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Π. Παπαδάκης.

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 681 32, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αλεξανδρούπολη, 26- 7-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΕΠΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΩΙΔΙΟ»

img1  img2

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, έχει παρατηρηθεί μεγάλη προσβολή από την ασθένεια «Ωίδιο» στην καλλιέργεια πεπονιάς στην περιοχή του Έβρου. Επειδή η ασθένεια αυτή είναι δύσκολη στην καταπολέμησή της, κρίνεται σκόπιμο με την εμφάνιση των πρώτων προσβολών να εφαρμοστούν κατάλληλα σκευάσματα φυτοπροστασίας ή να πραγματοποιηθεί επίπαση σκόνης θείου (θειάφισμα), αφού πρώτα οι παραγωγοί συμβουλευτούν τους αρμόδιους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου.

Επιπλέον, όσοι παραγωγοί θα ποτίσουν τις καλλιέργειες πεπονιού, καλούνται να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωπόνους, για να λάβουν οδηγίες για την αντιμετώπιση ασθενειών που προκαλούνται από την υψηλή εδαφική υγρασία, για τυχόν παρεμβάσεις που θα πρέπει να κάνουν μετά το πότισμα.

Τα τηλέφωνα των γραφείων Αγροτικής Οικονομίας είναι: Φερών 2555022150, Τυχερού 2554020090, Σουφλίου 2554022259.

Διαβάστηκε 827 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 15:52

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή