Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Έρευνα και καταγραφή της Αρωματικής και Φαρμακευτικής Χλωρίδας της Νήσου Σαμοθράκης

Η παρούσα τεχνική έκθεση εντάσσεται στη στρατηγική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για μια βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα. Αποτελεί προϊόν σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας στην Ορεστιάδα σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταγράφηκαν περισσότερα από 120 αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Σαμοθράκης, ενώ στα 30 πιο σημαντικά έγιναν Εργαστηριακές Αναλύσεις για την ποσότητα και ποιότητα των περιεχόμενων αιθέριων ελαίων τους.

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά αποτελούν έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο, που παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερο οικονομικό ενδιαφέρον.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διεθνώς ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και ταυτόχρονα ο σημαντικότερος παραγωγός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Στην Ελλάδα οι επικρατούσες συνθήκες ευνόησαν την εμφάνιση μιας από τις πιο πλούσιες χλωρίδες με σημαντικό αριθμό αυτοφυών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

{youtube}O2JCsOfnGtM?rel=0{/youtube}

Διαβάστηκε 651 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 12:55

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή