Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Δηλώσεις συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ράπτης Δ. –Τζιμοτούδης Α..

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57140

TELEFAX : 25513-50409

  

Αλεξανδρούπολη 08/09/2015

 

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ανακοινώνεται ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας (www.minagric.gr), δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους αμέσως μετά τον τρύγο.

Η περίοδος υποβολής άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει 30 Νοεμβρίου 2015. Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλουν. Μετά την λήξη της περιόδου υποβολής και τροποποίησης των δηλώσεων συγκομιδής (30 Νοεμβρίου), υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης από τους παραγωγούς του αντιγράφου της δήλωσης που ενέχει θέση βεβαίωσης κατάθεσης Δήλωσης Συγκομιδής.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι αμπελουργοί, εκτός από αυτούς α) που έχουν κάτω από ένα (1) στρέμμα και το προϊόν τους προορίζεται για αυτοκατανάλωση, β) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους και γ) οι αμπελουργοί που το σύνολο της παραγωγής τους προορίζεται για άμεση μεταποίηση σε χυμό σταφυλιού.

Οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.

Σε περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής, οπότε και στο αντίστοιχο πεδίο θα συμπληρώνεται και το αίτιο που την προκάλεσε.

Η υποβολή Δήλωσης Συγκομιδής έστω και μηδενικής είναι απαραίτητη δεδομένου ότι αποτελεί υποχρεωτικό δικαιολογητικό στο πλαίσιο επιδοτούμενων μέτρων του αμπελοοινικού τομέα (πχ. Προγράμματα αναδιάρθρωσης αμπελώνων, δικαιώματα αναφύτευσης κλπ.), ενώ συζητείται και η ένταξή της στα μέτρα αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Διαβάστηκε 714 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 13:58

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή