Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Συνάντηση στον Κόμαρο για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής του νομού

Από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ανακοινώνεται ότι στις 31-10-2012, στο καφενείο του χωριού Κόμαρος, στις 18:30, θα γίνει συνάντηση της ομάδας εργασίας για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο Ν. Έβρο με αγρότες των χωριών Πέραμα, Κόμαρος, Αύρα, Μέστη, Ατάρνη.

Σκοπός της συνάντησης είναι να παρουσιάσει η ομάδα εργασίας το πρόγραμμα δράσης της, να ενημερώσει για όποια προγράμματα υπάρχουν, να κάνει και να ακούσει προτάσεις, να συζητήσει προβλήματα των αγροτών της περιοχής και να δρομολογήσει λύσεις για αυτά που είναι στην αρμοδιότητα της ομάδας ή να τα θέσει υπόψη των αρμόδιων τμημάτων και Διευθύνσεων.

Επίσης, κλιμάκιο της ομάδας θα μεταβεί στη Σαμοθράκη την επόμενη εβδομάδα, όπου, σε συνέχεια προηγουμένης επίσκεψης, θα συναντηθεί με τους φορείς του νησιού για να δρομολογηθούν οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το νησί. Ενδεικτικά αναφέρονται, δοκιμαστικοί αγροί για νέα κτηνοτροφικά φυτά, βοτανικός κήπος, μουσείο ελιάς, καταγραφή αυτοφυών φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, πιθανή ένταξη της ελιάς Σαμοθράκης στον εθνικό κατάλογο και μελλοντική ένταξη του λαδιού που παράγεται στο νησί στα λάδια κατηγορίας Π.Ο.Π κλπ.

Ανάλογες ενημερώσεις θα γίνουν σε ολόκληρο το νομό Έβρου από την ομάδα εργασίας σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής και οι ημερομηνίες θα γίνονται γνωστές εκ των προτέρων για να υπάρχει συμμετοχή και των αγροτών της κάθε περιοχής.

Μ.Ε.Π

Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης

Νικόλαος Κωτούλας

Διαβάστηκε 1067 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή