Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Ολοκλήρωση έκθεσης & εκπαιδευτικών δράσεων στην Art Gallery

Στις 17 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώθηκε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Χαρακτική και Σχέδια» στον πολυχώρο τέχνης Art Gallery. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ. στο πλαίσιο του προγράμματος «Τρένο του Πολιτισμού» της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Τα έργα ήρθαν στην πόλη από τη γκαλερί Berthe-Sculptures (Παρίσι, 1977-2002) με πρωτοβουλία της ιδιοκτήτριας του χώρου, Αθανασίας Πεφτουλίδη. Πρόκειται για λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και σχέδια με σινική από τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, όπως των Πικάσο, Νταλί, Καντίνσκι, Βελίκοβιτς κ.ά.

Η Έκθεση είχε προγραμματιστεί αρχικά να διαρκέσει από τις 6 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Λόγω αυξημένης προσέλευσης και κατόπιν αιτήματος των σχολείων, ωστόσο, πήρε δύο διαδοχικές παρατάσεις, αρχικά ως τις 10 Οκτωβρίου κι έπειτα ως τις 16 Οκτωβρίου.

Στον χώρο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις τόσο σε πολίτες, όσο και σε σχολεία του Νομού από εκπαιδευτικούς - προσωπικό του «Τρένου του Πολιτισμού» με την επιμέλεια της εικαστικού Μαριάννας Παυλίδου.

Συγκεκριμένα από 19/9 ως 16/10 την ΑRΤ-Gallery επισκέφτηκαν 51 τμήματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκ των οποίων 35 τμήματα δημοτικών σχολείων, 13 τμήματα γυμνασίου και λυκείου, το 1ο έτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και 2 τμήματα του Σώματος των Ναυτοπροσκόπων. Oι μαθητές και οι φοιτητές οι οποίοι επισκεφτήκαν την έκθεση ανέρχονται στους 1.239.

dt1dt2dt3

Διαβάστηκε 893 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 14:53

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή