Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

8η Συνάντηση των απανταχού Πυθιωτών

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πυθίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, διοργανώνει την 8η Συνάντηση των απανταχού Πυθιωτών, που θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Αυγούστου 2012 στο Πύθιο Διδυμοτείχου.

Με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, αλλά και την τουριστική προβολή του Νομού Έβρου, έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, που προωθούν το βυζαντινό στοιχείο της περιοχής, τη θρακιώτικη μουσικοχορευτική παράδοση και την ιστορία του Σιδηροδρομικού Σταθμού του χωριού, ο οποίος έχει αποτελέσει κατά καιρούς πηγή έμπνευσης για συγγραφείς και σκηνοθέτες. Συγκεκριμένα:

Παρασκευή, 3/8/2012: Παρουσίαση βιβλίων του Ιωάννη ΣΤ' Καντακουζηνού, από την αρχαιολόγο Κλεονίκη Μοσχωφίδου, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Τοπικής Κοινότητας.

Σάββατο, 4/8/2012: Λαϊκό γλέντι στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, με παραδοσιακή ορχήστρα και συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

Κυριακή, 5/8/2012: Προβολή της ταινίας «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές», βασισμένης στο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι, στον παραδοσιακό Σιδηροδρομικό Σταθμό Πυθίου.

Οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες στο κοινό.

Διαβάστηκε 1002 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 09:07

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή