Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Απονομή χρηματικού επάθλου και επαίνου στους διακριθέντες μαθητές στον «Διαγωνισμό Βασίλη Ξανθόπουλου» για το έτος 2024

foto150420241   foto150420242
foto150420243 foto150420244 foto150420245
foto150420246 foto150420247 foto150420248

 

Στην Τελετή Απονομής των Βραβείων τού Διαγωνισμού εις μνήμην Βασίλη Ξανθόπουλου, η οποίαδιεξήχθη το Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 18:30, στην αίθουσα τού Δημοτικού Ωδείου Δράμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης απένειμε τα βραβεία τής Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στους μαθητές που πρώτευσαν στον Διαγωνισμό, με δαπάνη της Περιφέρειας και τους αντίστοιχούς επαίνους,

Τα βραβεία-χρηματικά έπαθλα που χορήγησε η Περιφέρεια και απένειμε ο κ. Μουρβετίδης αφορούν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό τον Παράσογλου Νικόλαο (Γ΄ Τάξη 4ο ΓΕΛ) και τον Σαλαγιάννη Ευάγγελο (Γ΄ Τάξη, 1Ο ΓΕΛ), οι οποίοι και ισοβάθμησαν, στον Δεμίρογλου Γεώργιο (Β΄ Τάξη, 2ο ΓΕΛ), στον Πόζαρλη Γεώργιο (Α΄ Τάξη, Μουσικό Σχολείο), και στον διαγωνισμό Φυσικής, στον Καζάκη Λεόντιο (Γ΄ Τάξη, Μουσικό Σχολείο), στον Βασιλείου Χρήστο (Γ ΄Τάξη, 3ο ΓΕΛ) και στον Χεριστανίδη Γεώργιο-Ραφαήλ (Γ΄ Τάξη, 1ο ΓΕΛ).

Από το 1992, ο Σύλλογος Θετικών Επιστημών, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Δράμας, την ΕΛΜΕ και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας, διεξάγει κάθε χρόνο στο 1ο Λύκειο Δράμας, διαγωνισμό στη Φυσική και στα Μαθηματικά για τους μαθητές των τριών τάξεων των Λυκείων όλου του Νομού στην μνήμη του αδικοχαμένου Δραμινού επιστήμονα Βασίλη Ξανθόπουλου.

Οι μαθητές που βραβεύονται κάθε χρονιά, διακρίνονται στην μετέπειτα σταδιοδρομία τους στον επιστημονικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι : «Ο μαθητικός διαγωνισμός Βασίλη Ξανθόπουλου είναι ένας θεσμός που μας θυμίζει τη δύναμη της γνώσης και τη σπουδαιότητα της επιστήμης. Η πρόοδος στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας αποτελούν προϋπόθεση για να πορευτεί ο τόπος με στέρεα θεμέλια στο μέλλον, σε μία εποχή ταχέων τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων».

Διαβάστηκε 79 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή