Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 3 Απριλίου έως και 9 Απριλίου). Η Αντιπεριφέρεια Δράμας στηρίζει με πράξεις την εκπαίδευση.

foto2120420231 foto2120420232 foto2120420233
foto2120420234 foto2120420235 foto2120420236
foto2120420237 foto2120420238 foto2120420239

 

               Το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 έως και Κυριακή 9    Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ προέβει σε 2 σημαντικές κινήσεις που στηρίζουν την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της ΠΕ Δράμας.

  • Παράδοση εξοπλισμού σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας (33) με τη συνεργασία των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)
  • Παράδοση φωτοτυπικών μηχανημάτων στο 2ο και 4ο ΓΕΛ Δράμας.

Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδος ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ειχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Τρίτη 4 Απριλίου: Συμμετείχε στην 4η τακτική Συνεδρίαση της Αγροτικής Επιτροπής Οικονομίας και Περιβαλλόντος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με τηλεδιάσκεψη.
  • Είχε συνάντηση εργασίας στο Hotel “KOUROS” με τους Οινοπαραγωγούς της Δράμας και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Δράμας για θέματα της φετινής ‘’Δραμοινογνωσίας’’.
  • Τετάρτη 5 Απριλίου: Παρευρέθηκε στην ομιλία του Γεωλόγου-Σεισμολόγου κ.Βαμβακάρη Δομένικου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας που διοργάνωσε η  Ένωση Κυριών Δράμας.
  • Πέμπτη 6 Απριλίου:  Υποδέχτηκε στο γραφείο   του, στο Διοικητήριο Δράμας, τους μαθητές από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δράμας (ΕΕΕΕΚ), οι οποίοι  του είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου και τραγούδησαν τα ‘’Χελιδονίσματα΄’.
  • Παρευρέθηκε στην ενημερωτική ημερίδα όπου έγινε η παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των δράσεων και των έργων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας και λοιπών ΣΒΑΑ της Περιφέρειας, στο Δημαρχείο Δράμας.
  • Παρέστη στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘’Μικρασιατική Εκστρατεία’’ και ‘’Εκκένωση της Θράκης’’, από το φωτογραφικό αρχείο του Προέδρου της Θρακικής Εστίας Δράμας κ.Φώτη Μπέγγα, με τον οποίο έδωσε συνέντευξη από κοινού στα τοπικά ΜΜΕ, στο Φουαγιέ του Διοικητηρίου (ισόγειο).
  • Συντόνισε την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2023 με την συμμετοχή του Διοικητή Δ.Π.Υ. Ν.Δράμας κ. Πασχάλη Χορτερούδη, της Διεθύντριας Δασών Δράμας κ. Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, του Δασάρχη Δράμας κ. Νικόλαου Κοντού και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
  • Συντόνισε την σύσκεψη στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου Δράμας με την συμμετοχή της κ. Πάττυς Κωνσταντινίδου και με θεατρικές ομάδες του Νομού Δράμας για την συμμετοχή τους στην ‘’Δραμοινογνωσία
  • Παρασκευή 7 Απριλίου: Επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του βιομηχανικού σφαγείου Γ.ΣΤΑΙΚΟΣ στο Βιομηχανικό πάρκο Προσοτσάνης για επιτόπιο έλεγχο και ενημέρωση για την διακίνηση των αμνοεριφίων της ΠΕ Δράμας ενόψει του Πάσχα.
  • Συμμετείχε στην 14η τακτική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της ΠΑΜΘ, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
  • Παρευρέθηκε στην συναυλία Φιλαρμονικής του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής ‘’Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία’’ με κλασσικά πένθιμα εμβατήρια στο  Αναγνωστήριο  Χωριστής.

- Σάββατο 8 Απριλίου: Παρευρέθηκε στην Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα   Ιερό Ναό του Λαζάρου του Δικαίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δράμας  κ.κ. Δώροθεου στα  Κουδούνια Δράμας.

-  Παρακολούθησε και συμμετείχε στην συναυλία ‘’από το Πάθος στην Ανάσταση’’ που διοργάνωσε ο Ι.Ναός Αγίου Δημητρίου Κυργίων.

- Υποδέχτηκε τον δρομέα Ιατρό κ. Αράπογλου Στέλιο ο οποίος αποτίνοντας φόρο τιμής στους Έλληνες ήρωες που σφαγιάσθηκαν στο Δοξάτο  κατά την Βουλγαρική κατοχή, διανύει πεζός  ολη την Ελλάδα από την Ορεστιάδα μέχρι την Κρήτη επισκεπτόμενος πολλά μνημεία Ηρώων Ελλήνων Πατριωτών.

-Παρευρέθηκε στην καθιερωμένη σαρακοστιανή θρακιώτικη βραδιά ‘’Λαζαροσάββατο’’ της Θρακικής Εστίας Δράμας σε γνωστό κέντρο της πόλης μας.

-Κυριακή 9 Απριλίου:  Παρακολούθησε και χαιρέτησε  τον αγώνα δρόμου Lisse trail 10 ΧΜ. στο Οχυρό του Δήμου Κ.Νευροκοπίου που διοργάνωσε ο Πεζοπορικός και Ορειβατικός Σύλλογος Κ.Νευροκοπίου στην μνήμη των υπεραπιστών των οχυρών Μεταξά κατά τον Β΄ΠΠ, απονέμοντας στις νικήτριες τα μετάλλια τους.

Διαβάστηκε 204 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή