Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Ποτέ ξανά … βροντοφώναξαν Δραμινοί και Καβαλιώτες για τον αδικοχαμένο Άλκη! Συγκινητική και συμβολική η παρουσία του πατέρα του στον αγώνα.

foto110220221 foto110220222
foto110220223 foto110220224

 

Σε κλίμα φιλίας , ομόνοιας και ευγενούς άμιλλας, διεξήχθη ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ, την Πέμπτη 10.02.2022 και ώρα 15:00 μ.μ., στο Γήπεδο Ανθή Καραγιάννη Καβάλας, παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων.

            Ο αγώνας διοργανώθηκε, μετά από πρόταση των Αντιπεριφερειάρχών Δράμας κ.Γρηγόριου Παπαεμμανουήλ και Καβάλας κ.Αλέξη Πολίτη, την οποία αποδέχτηκαν οι διοικήσεις των δύο ομάδων. Στόχος της διοργάνωσης ήταν να αποτελέσει ο αγώνας τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρόνου Άλκη, σε μια προσπάθεια εξάλειψης της οπαδικής βίας και προβολής της αρχής του «ευ αγωνίζεσθαι» και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

            Στον αγώνα, που ήταν  ο πρώτος που διοργανώθηκε για τον σκοπό αυτό στην χώρα μας, παρευρέθηκε και ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, που παρά την ανείπωτη θλίψη του, έστειλε το δικό του μήνυμα για την εξάλειψη της βίας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, ευχόμενος ο γιος του να είναι το τελευταίο θύμα της τυφλής οπαδικής βίας.

Στη διοργάνωση, αγωνίστηκαν συμβολικά οι Αντιπεριφερειάρχες Δράμας και Καβάλας, στέλνοντας με τον δικό τους τρόπο το δικό τους μήνυμα αθλητικής σύμπνοιας και φιλίας.

Στο τέλος της διοργάνωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Παπαεμμανουήλ και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ.Αλέξης Πολίτης, δώρισαν στον πατέρα του Άλκη αναμνηστικό κάδρο-ενθύμιο της αφίσας του φιλικού αγώνα, με την προσωπογραφία του Άλκη, καθώς και χριστιανικές εικόνες.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στέλνοντας το δικό του πνευματικό μήνυμα, καθώς και οι Βουλευτές Καβάλας κ.Μακάριος Λαζαρίδης και κ.Ιωάννης Πασχαλίδης και ο πρώην Βουλευτής Δράμας κ.Δημήτριος Κυριαζίδης.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γρηγόριος Παπεμμανουήλ δήλωσε : «Ο άδικος χαμός του Άλκη που συγκίνησε το πανελλήνιο, με την κοινή προσπάθεια των δύο Αντιπεριφερειών και των διοικήσεων των ιστορικών ομάδων ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ, στόχο είχε να στείλει σε όλη την χώρα το μήνυμα για τον τερματισμό της οπαδικής βίας στα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο και γενικά, ο αθλητισμός, είναι χαρά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Είμαι συγκλονισμένος από τη στάση και τη γενικότερη συμπεριφορά του πατέρα του Άλκη, στην οποία υποκλίνομαι».

Διαβάστηκε 394 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή