Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγορίου Παπαεμμανουήλ (από 7 Φεβρουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου)

foto140220221 foto140220222 foto140220223
foto140220224 foto140220225 foto140220226

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, την εβδομάδα από Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα :

-Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Δοϊράνης κ. Σωτήριο Παπαδόπουλο, όπου συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα και οι ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό και δρομολογήθηκαν εγγειοβελτιωτικά έργα και έργα άρδευσης της περιοχής, που είναι αναγκαία για την άρδευση της αγροτικής γης.

- Τρίτη 8 Φεβρουαρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας κα. Χριστίνα Βαμβούρη, όπου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συνέργειας της Περιφερειακής Ενότητας με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις σχολικές μονάδες σε επίπεδο Νομού Δράμας.

            Δέχθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, τον κ. Ιωάννη Παπουτσή, Πρόεδρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου και του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας, τον οποίο συνεχάρη για την επιτυχία του να ενταχθεί το δρώμενο των «Αράπηδων» του Μοναστηρακίου στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού. Οι «Αράπηδες», οι «Παππούδες», οι «Γκιλίγκες», οι «Τσολιάδες» η «τσέτα» και ο ήχος των λυρών και νταϊρέδων, δικαιώθηκαν ! Μία πρωτοβουλία που προσθέτει υπεραξία στο πολιτιστικό προϊόν του Νομού μας και ανοίγει το δρόμο για παρόμοια ένταξη και των εθίμων και εκδηλώσεων και των υπόλοιπων χωριών του Νομού Δράμας στο πλαίσιο των Λαϊκών Δρώμενων του Δωδεκαημέρου των Φώτων.

Έδωσε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, στο Διοικητήριο Καβάλας, για την κοινή πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για συνδιοργάνωση Φιλικού Αγώνα Ποδοσφαίρου Α.Ο. Καβάλας – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ στο Γήπεδο Ανθή Καραγιάννη Καβάλας, την Πέμπτη 10.02.2022 και ώρα 15:00 μ.μ., στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρόνου Άλκη, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό το μήνυμα της εξάλειψης της οπαδικής βίας.

- Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου : Είχε συνάντηση γνωριμίας με την Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας, Πολιτιστικών και Φυσικών Μνημείων Δράμας» κα. Δήμητρα Χατζηδημητρίου, όπου συζητήθηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων.

Συμμετείχε σε ανοικτή διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση, που διοργάνωσε ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου με θέμα την «Ταυτότητα Προορισμού (Destination Branding) του Δήμου», στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ταυτότητας Προορισμού του ακριτικού αυτού Δήμου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

- Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, με τον Πρόεδρο κ. Διογένη Μάρκου και τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Μάτσικα της Κοινότητας Δοξάτου, όπου δρομολογήθηκαν λύσεις για τρέχοντα τοπικά θέματα.  

Διεξήχθη ο Φιλικός Αγώνας Ποδοσφαίρου Α.Ο. Καβάλας – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ στο Γήπεδο Ανθή Καραγιάννη Καβάλας, με τη σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρόνου Άλκη, παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων και του ίδιου του πατέρα του Άλκη κ. Αριστείδη Καμπανού.

- Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου :  Είχε συνάντηση με τον κ. Αθανάσιο Κάππα, Πολιτικό Μηχανικό, Πρόεδρο Α.Σ. ΓΑΙΑ Δράμας, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Α.Μ.Θ., Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Δράμας και μέλος Ροταριανού Ομίλου Δράμας, με τον οποίο, μέσα σε φιλικό κλίμα, συζήτησαν γενικότερα θέματα τεχνικών έργων και αστικής-χωροταξικής ανάπτυξης, καθώς και αθλητικά και εκπαιδευτικά ζητήματα.

Είχε συνάντηση με την ΔΗΜΤΟ Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, όπου συζητήθηκαν τρόποι και δράσεις για το συντονισμό της με τη Διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Δράμας, για όλα τα μείζονα τοπικά ζητήματα.

Επισκέφτηκε, μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ.Χρήστο Παπαθεοδώρου, τον Δήμο Δοξάτου, όπου είχε συνάντηση εργασίας, στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη και τους Αντιδημάρχους, κατά την οποία δρομολογήθηκαν σημαντικά τεχνικά έργα και δράσεις τοπικού ενδιαφέροντος.

 

 

Διαβάστηκε 408 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή