Εκδηλώσεις

Άρης Γιαννακίδης: «Το έργο της εκβάθυνσης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης αποτελεί τεράστια συλλογική επιτυχία για την Περιφέρεια μας»

Στις 5 Μαρτίου 2013 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανακήρυξη αναδόχου του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΔΙΑΥΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ», ενός έργου που αποτελεί κορυφαίο

αναπτυξιακό αίτημα όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά πρωτίστως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το έργο δημοπρατείται από τη Διεύθυνση Λιμενικών έργων και έργων αεροδρομίων (τΔ4) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο δε προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 21.900.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων εκβάθυνσης της εξωτερικής (ανατολικής) λιμενολεκάνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης καθώς και την ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων διάνοιξης διαύλου προσέγγισης στον λιμένα.

Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 20 μήνες και όταν αυτό ολοκληρωθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μπορεί να προσεγγιστεί απλό μεγάλα Κρουαζιερόπλοια αλλά και πλοίο μεγάλου μεταφορικού φορτίου τα οποία σήμερα αδυνατεί να εξυπηρετήσει.

Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης δήλωσε για τη εξέλιξη: «Διαψεύδοντας τις διάφορες Κασσάνδρες, καταφέραμε, μέσα από μία συλλογική προσπάθεια στην οποία συνέβαλαν όλοι οι τοπικοί θεσμικοί φορείς, να εντάξουμε στο πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων την ολοκλήρωση των εργασιών εκβάθυνσης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Η κεντρική Διοίκηση, απεδέχθη την ιεράρχηση μας και το αίτημα για την ολοκλήρωση της εξαιρετικά σημαντικής με περιφερειακή και εθνική διάσταση, αυτής υποδομής.

Με το έργο αυτό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπως και εκείνου της Καβάλας, η Περιφέρεια προχωρά στην εφαρμογή της αναπτυξιακής της πρότασης για μετατροπή της σε κόμβο διαμετακόμισης και συνδυασμένων μεταφορών, με διεθνή αναγνωρισιμότητα και μετρήσιμη ανταγωνιστική θέση. Καταφέραμε δουλεύοντας αθόρυβα και συστηματικά να πετύχουμε το στόχο μας.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθεια και κυρίως τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, που αμέσως αντελήφθην την αξία του αιτήματός μας.

Προχωρούμε μπροστά αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, σεβόμενοι απόλυτα τις θυσίες των συμπολιτών μας και προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα που θα βρει την περιφέρειά μας σε πλεονεκτική θέση με την ολοκλήρωση τεράστιων υποδομών που θα της προσδώσουν προστιθέμενη αξία και φυσικά θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον τόπο μας».

Διαβάστηκε 1550 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή