Περιφερειακό Συμβούλιο

2012 Aπόφαση 368η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 18 / 2012 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 368 / 2012
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Συζήτηση για την παράνομη μετατροπή του στρατοπέδου ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, στο Παρανέστι της Δράμας, ως κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας μεταναστών

 

 

     To Περιφερειακό   Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση

                                         ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

    Την έκδοση ψηφίσματος στο οποίο εκφράζεται η αντίθεση του   για την δημιουργία Kέντρου Υποδοχής και   κράτησης παράνομα διαμενόντων στην χώρα αλλοδαπών, στο Παρανέστι της Δράμας για τους παρακάτω λόγους:

   1.Η μεταφορά στο υπάρχον στρατόπεδο «Πανταζόπουλου» εκατοντάδων παρανόμως εισελθόντων στη χώρα οικονομικών μεταναστών, χωρίς καμία προειδοποίηση, σχεδιασμό και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αποτελεί βαθύτατη προσβολή της αξιοπρέπειας μας και πλήγμα στο αναφαίρετο δικαίωμα του να επιλέγουμε εμείς το μέλλον του τόπου μας.

   2.Η πολιτική επιλογή ίδρυσης Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών στο Παρανέστι, πρωτίστως έρχεται σε αντίθεση με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που δρομολογεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε συνεργασία με το Δήμο Παρανεστίου, και τον επιβαρύνει πολλαπλά.

   3.Η Περιφέρεια ΑΜΘ, με ανθρώπους που έχουν αναπτυγμένο αίσθημα φιλαλληλίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του τεράστιου παγκόσμιου φαινομένου για το οποίο απαιτείται διεθνής συντονισμένη δράση και μια άλλη πολιτική.

 

     Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την απόλυτα δικαιολογημένη οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση των συμπολιτών μας, που διαπιστώνουν ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο τόπος-εθνική προτεραιότητα, εμπαίζεται και οδηγείται με μια σειρά και άλλων επιλογών που λαμβάνονται στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του δημοσιονομικού κόστους, στο περιθώριο.

 

   Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 368 /2012

 

Διαβάστηκε 1078 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 09:02
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2012 Απόφαση 369 2012 Aπόφαση 367η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή