Περιφερειακό Συμβούλιο

2012 Aπόφαση 201η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 9 / 2012 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 201/ 2012
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για το έργο «ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ, ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ που πρόκειται να εγκατασταθεί στην περιοχή Καλλιφύτου, του Δήμου Δράμας της Π.Ε. Δράμας.

 

 

Στην Κομοτηνή σήμερα 23 Μαϊου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδης των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλο Ιωάννη Π.Ε. Δράμας, Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου, Γρανά Αρχέλαο Π.Ε. Καβάλας, Δαμιανίδη Παύλο Π.Ε. Ροδόπης, που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010, συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από την Δ.Δ ΟΙΚ.3249 /16 -5 – 2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010

 

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3.Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

 

ΤΑ  ΜΕΛΗ

1. Χουσεϊν Ερτζά 24. Κουκουβέλα Ζουμπουλιά
2. Σαλήμ Σεβγκή 25.Ματζιάρης Αντώνιος
3. Νικολαίδης Ιωάννης 26. Τσούλου -Τσαγκαλίδου Συρματένια
4. Ούστογλου Γεώργιος 27. Σερεφια Σουλτάνα
5.Μουμίν Καάν 
28. Παπαδόπουλος Στυλιανός
6. Τελλίδης Ιωάννης 29. Πατήρας Νικόλαος
7. Βαβίας Σταύρος 30Παυλίδης Γεώργιος
8. Πουρνάρα Μαρίκα

31. Καραβάς Κωνσταντίνος

9. Χριστοδουλίδης Γεώργιος 32. Πέτροβιτς Δημήτριος
10. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος
33Μπαλίκας Ανδρέας
11. Σαλτούρος Δημήτριος 34. Γαλαζούλας Χρήστος
12. Χαϊτίδης Δημήτριος 35. Χατζή Μεμίς Τουρκές
13. Γερομάρκος Γεώργιος
36. Καβαρατζής Σταύρος
14. Σιακήρ Αϊχάν 37. Μπαράν Μπουρχάν
15. Κεφαλίδου Ανδρονίκη 38.Πατακάκης Ανάργυρος
16. Oυζούν Ιρφάν 39. Μαρκόπουλος Θεόδωρος
17. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος 40. Παπαδόπουλος Κίμων
18. Μαραγκού Γεωργία 41. Μωυσίδης Παναγιώτης
19.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος 42. Ζησίμου Γεώργιος Παύλος
20.Τσολάκ Σουάτ
43.Αραμπατζής Αθανάσιος
21.Γκουγκουσκίδου Μαρία 44.Τρέλλης Χρήστος
22.Κανελάκης Ιωάννης 45.Ποτόλιας Χρήστος
23.Ζιμπίδης Γεώργιος 46.Χαρίτου Δημήτριος
  47.Μακρής Αθανάσιος

 ΑΠΟΝΤΕΣ:

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης κ. Φώτιος Καραλίδης.

ΤΑ ΜΕΛΗ

1. Παπαθανάκης Σταύρος

 

Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Διαμαντοπούλου Παρασκευή.

 

   Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 50 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

 

   Στο σημείο αυτό ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κίμων Παπαδόπουλος δήλωσε στο Προεδρείο την πρόσκαιρη αποχώρησή του από τη συζήτηση αυτού του θέματος ως μελετητής του έργου.

 

   Εισηγούμενος το εικοστό έβδομο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το αριθ. πρωτ 669/10-05-2012 έγγραφο του Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ε. Δράμας, με το οποίο διαβιβάστηκε η παρακάτω εισήγηση και αναφέρει τα εξής:

 

           ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Μ.Π.Ε) ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

«Αθλητική Εγκατάσταση-Αναψυκτήριο-Αποθήκη και διαμόρφωση υπαίθριας πίστας καρτ, του Παπαδόπουλου Χρήστου», στην περιοχή Καλλιφύτου, του Δήμου Δράμας, της ΠΕ Δράμας»

 

       Το υπό μελέτη έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία της Αθλητικής Εγκατάστασης-Αναψυκτηριο-Αποθήκη και διαμόρφωση υπαίθριας πίστας καρτ, του Παπαδόπουλου Χρήστου, στην περιοχή Καλλιφύτου, του Δήμου Δράμας, της ΠΕ Δράμας Η πίστα καρτ, θα εγκατασταθεί σε γήπεδο που βρίσκεται στην περιοχή του αγροκτήματος Καλλιφύτου, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης στον κο Παπαδόπουλο Χρήστο.

 

       Η πίστα καρτ και οι συνοδες εγκαταστάσεις θα εγκατασταθούν σε γήπεδο, έκτασης 60,8στρ (αποτελεί τμήμα του υπ’αριθμ 596δ, του αγροκτήματος Καλλιφύτου) και βρίσκεται νοτιοδυτικά του οικισμού της Καλιφύτου, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από τον τομέα Ι του οικισμού σε ευθεία γραμμή. Η ευρύτερη περιοχή καλύπτεται από κυρίως από αγροτικές καλλιέργειες. Η έκταση στα ανατολικά της, εφάπτεται στον χείμαρο Καλλιφύτου.

 

     Οι συντεταγμένες των κορυφών του γηπέδου σε σύστημα EΓΣΑ87 είναι οι παρακάτω:

 

Σημείο

X

Y

1

516675,09

4557601,62

2

516872,09

4557605,85

3

516877,44

4557356,64

4

516799,85

4557221,65

5

516683,29

4557219,48

6

516678,33

4557450,61

7

516769,23

4557450,61

8

516769,23

4557550,61

9

516676,19

4557550,61

 

       Από τις παραπάνω συντεταγμένες και από τα στοιχεία για τις περιοχές Natura 2000, που υπάρχουν στο ΥΠΕΚΑ, προκύπτει ότι το έργο βρίσκεται εντός της περιοχής ενταγμένης στο δίκτυο Natura2000 ΖΕΠ-GR1140009- «Όρος Φαλακρό» και συγκεκριμένα στα ΝΑ όρια-περιφερειακή ζώνη της ΖΕΠ. Είδη χαρακτηρισμού για την εν λόγω περιοχή είναι τα παρακάτω :

       Αναφορικά με το κατεξοχήν έργο εντός του γηπέδου εμβαδού 60,8στρ, θα κατασκευαστούν:

  •     Πίστα καρτ μήκους 1146μ (θα καλύπτει εμβαδόν 10,2 περίπου στρ και το πλάτος της λωρίδας κίνησης θα είναι 9 μέτρα περίπου
  •      Αναψυκτήριο με βοηθητικού χώρους συνολικού εμβαδού 135τμ(93τμ και 42 τμ βοηθητ. Χώροι)
  •       Χώρος στάθμευσης οχημάτων και χώροι πρασίνου.

 

       Σύμφωνα με την μελέτη, η πίστα θα κατασκευαστεί με προδιαγραφές αγωνιστικών πιστών κάρτ, ενώ εντός του γηπέδου δεν θα λαμβάνουν χώρα εργασίες συντήρησης των οχημάτων καρτ, ούτε θα γίνεται αποθήκευση πετροχημικών και χημικών προϊόντων για την μηχανολογική επισκευή των οχημάτων, ούτε μηχανολογικών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων (πχ λάστιχα, μηχανικά μέρη κα).

 

       Η ύδρευση θα γίνεται από το δίκτυο του Δήμου Δράμας (οικισμός Καλιφύτου), ενώ η αποχέτευση θα γίνεται με δίκτυο αγωγών, που θα συνδεθούν στο αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού Καλιφύτου, που καταλήγει στην μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων, του Δήμου Δράμας.

 

       Η πρόσβαση την εγκατάσταση θα γίνεται μέσω υπάρχοντος αγροτικού δρόμου, που θα ασφαλτοστρωθεί.

 

Επιπτώσεις στο περιβάλλον

Από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προκύπτει ότι οι κύριες περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι αυτές που θα προκληθούν κατά το στάδιο κατασκευής του έργου και η αύξηση των επιπέδων θορύβου (ηχορύπανση) κατά την λειτουργία της πίστας καρτ (από την κίνηση των οχημάτων).

   Τα είδη χαρακτηρισμού της περιοχής του Δικτύου Natura2000 (Natura2000 ΖΕΠ-GR1140009-«Όρος Φαλακρό») , στα όρια της οποίας βρίσκεται το έργο και για τα οποία μπορεί να αποτελέσει απειλή είναι η αετογερακίνα και η πετροπέρδικα, είδη τα οποία όμως σύμφωνα με την «οικολογία τους», δεν φαίνεται να υπάρχουν στην εν λόγω περιοχή ( η πετροπέρδικα ζει σε θαμνώδεις εκτάσεις, στις παρυφές των δασών, στην αλπική και υποαλπική ζώνη, σε ξέφωτα, συνήθως σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα πάνω από 300μ, ενώ η αετογερακίνα φωλιάζει πάντα σε βράχια σε δασικά ξέφωτα αλλά κυρίως σε ανοικτές εκτάσεις με βραχώδεις σχηματισμούς, ο δε βιότοπος τροφοληψίας περιλαμβάνει στεπώδεις, ημιερημικές περιοχές με φρυγανική βλάστηση) (Μελέτη Προσδιορισμού συμβατών δραστηριοτήτων σε σχέση με τα είδη χαρακτηρισμού

των Ζωνών Ειδικής Προστασίας της ορνιθοπανίδας του Γραφείου μελετών Τάσος Δημαλέξης-ΥΠΕΚΑ(ιστότοπος) και Πρόγραμμα επαναξιολόγησης 69 Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά για τον χαρακτηρισμό τους ως Ζωνών Ειδικής Προστασίας της ορνιθοπανίδας.. Σύνταξη σχεδίων δράσης για την προστασία των ειδών προτεραιότητας. Τ. Δημαλέξης – Δ. Μπούσμπουρας-ΥΠΕΚΑ(ιστότοπος)).

Α. Επιπτώσεις από τα κατασκευαστικά έργα .

Οι επιπτώσεις κατά την κατασκευή του έργου θα είναι προσωρινές και θα αφορούν:

  • Αλλαγή τοπογραφίας . Εκσκαφές , διαστρώσεις.
  • Αέρια ρύπανση από τα μηχανήματα των εργοταξίων , σκόνη από εκσκαφές και κίνηση οχημάτων.
  • Ρύπανση εδάφους ,   υπόγειων και επιφανειακών νερών από απορρίψεις ορυκτελαίων και πετρελαίων των μηχανημάτων του εργοταξίου.
  • Θόρυβος από μηχανήματα και κίνηση οχημάτων. .
  • Ρύπανση με στερεά απόβλητα εργοταξίου.
  • Αρνητικές επιπτώσεις στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.
  • Αύξηση κίνησης τροχοφόρων μηχανημάτων .

 

Αντιμετώπιση των παραπάνω

  •     Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αποφυγή παρεμβάσεων στον χείμαρο-ρέμα (ρέμα Καλιφύτου), που εφάπτεται στο γήπεδο που θα εγκατασταθεί η πίστα καρτ. Η πλευρά εκείνη του γηπέδου μάλιστα θα πρέπει να δεντροφυτευθεί και να διαμορφωθεί σε επαρκές πλάτος ζώνης με τέτοιο τρόπο που να είναι συμβατό με τα χαρακτηριστικά του χειμάρου και της παραποτάμιάς του βλάστησης.
  •          Θα πρέπει να γίνουν μόνο οι απαραίτητες εκσκαφές .Τα υλικά των εκσκαφών που πρέπει να απομακρυνθούν να τοποθετηθούν σε ειδικούς προκαθορισμένους και αδειοδοτημένους χώρους και να γίνει αποκατάστασή τους εάν απαιτηθεί .
  •          Η ρύπανση της ατμόσφαιρας , των νερών και του εδάφους καθώς και ο προκαλούμενος θόρυβος θα είναι προσωρινά και θα πρέπει να ληφθούν από τους εργολάβους όλα τα μέτρα που απαιτούνται από τη σχετική νομοθεσία και προτείνει η μελέτη για την ελαχιστοποίηση ή την εξάλειψή τους.( Τα εργοτάξια , η λειτουργία των μηχανημάτων και οι εκπομπές πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές , απομάκρυνση των μπάζων , αποφυγή απόρριψης ορυκτελαίων ).
  •      Μετά το τέλος της κατασκευής θα απομακρυνθούν όλα τα άχρηστα αντικείμενα και εργαλεία καθώς και κάθε είδους στερεά απόβλητα.
  •              Θα γίνει αποκατάσταση των εργοταξιακών χώρων με την παράδοση του έργου .
  •         Θα πρέπει να γίνουν δεντροφυτεύσεις, προκειμένου να αντισταθμιστεί η έκταση που θα καλυφθεί από τα ζωτικά τμήματα της εγκατάστασης (πίστα, χώρος πάρκινγκ, αναψυκτήριο). Σε κάθε περίπτωση τα είδη που θα φυτευθούν θα πρέπει να είναι συμβατά με τα χαρακτηριστικά της περιοχής και την υπάρχουσα βλάστηση

 

Λειτουργία του έργου.

Η κύρια αρνητική επίπτωση κατά τη λειτουργία του έργου, δεδομένου ότι τα λύματα θα καταλήγουν στην μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Δράμας, θα είναι η αύξηση των ηχητικών επιπέδων της περιοχής από την κίνηση των οχημάτων στην πίστα καρτ.

 

Στην αναζήτηση των βέλτιστων εφαρμόσιμων τεχνικών και της χωροθέτησης των σχετικών μέτρων αντιμετώπισης, της αύξησης των επιπέδων θορύβου, απαραίτητο στοιχείο είναι ένας χάρτης ισοθορυβικών καμπυλών περιμετρικά του έργου, το οποίο δεν υπάρχει στην μελέτη και γνώμη της υπηρεσίας μας είναι ότι πρέπει να ζητηθεί συμπληρωματικά. Παράλληλα στην μελέτη δεν αναφέρονται αναλυτικά τα μέτρα αντιμετώπισης που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση των αυξημένων επιπέδων θορύβου στην περιοχή(θα πρέπει να ζητηθούν συμπληρωματικά τόσο η περιγραφή τους όσο και το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα).

 

Ξεπερνώντας τις παραπάνω ελλείψεις της ΜΠΕ και λαμβάνοντας υπόψη την χωροθέτηση των οικισμών στην ευρύτερη περιοχή του έργου και το γεγονός ότι το έργο βρίσκεται εντός περιοχής ενταγμένης στο δίκτυο Natura2000, γνώμη της υπηρεσίας μας είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν τουλάχιστον τα παρακάτω μέτρα:


Αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη λειτουργία.

  •     Περιμετρικά του έργου και ιδιαίτερα στην δυτικά, ανατολική και βόρεια πλευρά του έργου, θα πρέπει να γίνει πυκνή και διπλή δεντροφύτευση.
  •    Κατά σημεία και προκείμενου να ενισχυθεί η αντιμετώπιση του παραγώμενου θορύβου, θα πρέπει να τοποθετηθούν ηχοπετάσματα, με τρόπο όμως συμβατό με τα χαρακτηριστικά του ευρύτερου περιβάλλοντος.

 

Συμπεράσματα

     Η υπηρεσία μας γνωμοδοτεί θετικά για την εν λόγω ΜΠΕ, με την προϋπόθεση να υιοθετηθούν πλήρως οι παραπάνω παρατηρήσεις και επισημάνσεις.

 

   To Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις α) του άρθρου 283 πρ.2 του Ν. 3852/ 2010 β) του άρθρου 5 παρ.2 του Ν. 1650/86, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 παρ.2 & 3 του N.3010/2002.

 

         ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 

                            ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 47 ΥΠΕΡ 1 ΚΑΤΑ 1 ΛΕΥΚΟ 1 ΑΠΟΧΗ

 

Γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ για το έργο «ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ, ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ που πρόκειται να εγκατασταθεί στην περιοχή Καλλιφύτου, του Δήμου Δράμας της Π.Ε. Δράμας

 

Κατά της ανωτέρω απόφασης ψήφισαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μακρής, γιατί πιστεύει ότι ο θόρυβος θα δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους του κοντινού οικισμού και χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη τους.

 

   Λευκό δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λευκό δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Μωυσίδης διότι η εισήγηση της υπηρεσίας είναι διφορούμενη.

 

   Απείχε από τη συζήτηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κίμων Παπαδόπουλος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 172 του Ν. 3852/ 2010.

 

   Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 201 /2012

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν   25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά
2.Σαλήμ Σεβγκή  
26.Ματζιάρης Αντώνιος
3.Νικολαίδης Ιωάννης      
27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια
4.Ούστογλου Γεώργιος 
28.Σερέφια Σουλτάνα
5.Μουμίν Καάν 29.Παπαδόπουλος Στυλιανός
6.Τελλίδης Ιωάννη 
30.Πατήρας Νικόλαος
7.Βαβίας Σταύρος  
31.Παυλίδης Γεώργιος   
8.Πουρνάρα Μαρίκα
32.Καραβάς Κωνσταντίνος
9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος 
33.Πέτροβιτς Δημήτριος
10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος 34.Μπαλίκας Ανδρέας
11.Σαλτούρος Δημήτριος
35.Μιχελής Κωνσταντίνος
12.Χαιτίδης Δημήτριος  
36.Γαλαζούλας Χρήστος 
13.Γερομάρκος Γεώργιος
37.Χατζή Μεμίς Τουρκές
14.Σιακήρ Αϊχάν 
38.Καβαρατζής Σταύρος
15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη 39.Μπαράν Μπουρχάν
16.Παπαθανάκης Σταύρος    (απων)
40.Πατακάκης Ανάργυρος
17.Ουζούν Ιρφάν   41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος
18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος
42.Παπαδόπουλος Κίμων
19.Μαραγκού Γεωργία 43.Μωυσίδης Παναγιώτης   
20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος
44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος
21.Τσολάκ Σουάτ
45.Αραμπατζής Αθανάσιος
22.Γκουγκουσκίδου Μαρία 46.Τρέλλης Χρήστος
23.Κανελάκης Ιωάννης  47.Ποτόλιας Χρήστος
24.Ζιμπίδης Γεώργιος
48.Χαρίτου Δημήτριος
  49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ 
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

Διαβάστηκε 919 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 10:05
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2012 Aπόφαση 202η 2012 Aπόφαση 200η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή