Περιφερειακό Συμβούλιο

2012 Aπόφαση 180η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 9 / 2012 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 180/ 2012
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου: «Εγκατάσταση παραγωγής θαλασσινού αλατιού στην Αλυκή Μέσης στον Δήμο Κομοτηνής, Νομού Ροδόπης».

 

Στην Κομοτηνή σήμερα 23 Μαϊου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδης των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλο Ιωάννη Π.Ε. Δράμας, Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου, Γρανά Αρχέλαο Π.Ε. Καβάλας, Δαμιανίδη Παύλο Π.Ε. Ροδόπης, που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010, συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από την Δ.Δ ΟΙΚ.3249 /16 -5 – 2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3.Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

 

ΤΑ  ΜΕΛΗ

1. Χουσεϊν Ερτζά 24. Κουκουβέλα Ζουμπουλιά
2. Σαλήμ Σεβγκή 25.Ματζιάρης Αντώνιος
3. Νικολαίδης Ιωάννης 26. Τσούλου -Τσαγκαλίδου Συρματένια
4. Ούστογλου Γεώργιος 27. Σερεφια Σουλτάνα
5.Μουμίν Καάν 
28. Παπαδόπουλος Στυλιανός
6. Τελλίδης Ιωάννης 29. Πατήρας Νικόλαος
7. Βαβίας Σταύρος 30Παυλίδης Γεώργιος
8. Πουρνάρα Μαρίκα

31. Καραβάς Κωνσταντίνος

9. Χριστοδουλίδης Γεώργιος 32. Πέτροβιτς Δημήτριος
10. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος
33Μπαλίκας Ανδρέας
11. Σαλτούρος Δημήτριος 34. Γαλαζούλας Χρήστος
12. Χαϊτίδης Δημήτριος 35. Χατζή Μεμίς Τουρκές
13. Γερομάρκος Γεώργιος
36. Καβαρατζής Σταύρος
14. Σιακήρ Αϊχάν 37. Μπαράν Μπουρχάν
15. Κεφαλίδου Ανδρονίκη 38.Πατακάκης Ανάργυρος
16. Oυζούν Ιρφάν 39. Μαρκόπουλος Θεόδωρος
17. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος 40. Παπαδόπουλος Κίμων
18. Μαραγκού Γεωργία 41. Μωυσίδης Παναγιώτης
19.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος 42. Ζησίμου Γεώργιος Παύλος
20.Τσολάκ Σουάτ
43.Αραμπατζής Αθανάσιος
21.Γκουγκουσκίδου Μαρία 44.Τρέλλης Χρήστος
22.Κανελάκης Ιωάννης 45.Ποτόλιας Χρήστος
23.Ζιμπίδης Γεώργιος 46.Χαρίτου Δημήτριος
  47.Μακρής Αθανάσιος

 ΑΠΟΝΤΕΣ:

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης κ. Φώτιος Καραλίδης.

ΤΑ ΜΕΛΗ

1. Παπαθανάκης Σταύρος

  

 

Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Διαμαντοπούλου Παρασκευή.

 

   Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 50 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

 

   Εισηγούμενος το έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο υπάλληλος της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού κ. Ν. Λαζαρίδης έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το με αριθ. πρωτ 587/02-05-2012 έγγραφο με το οποίο διαβιβάστηκε η παρακάτω εισήγηση, και αναφέρει τα εξής:

 

     Αντικείμενο της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι η λειτουργία της εγκατάστασης παραγωγής θαλασσινού αλατιού με την επωνυμία «Αλυκή Μέσης». Η εγκατάσταση ανήκει στην εταιρία δημοσίου συμφέροντος «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» και καλύπτει έκταση 1.920 στρεμμάτων σε παραθαλάσσια εκτός σχεδίου περιοχή νοτίως του οικισμού της Μέσης μεταξύ της λίμνης Βιστωνίδας και της λίμνης Ισμαρίδας στην Π.Ε. Ροδόπης, όπως αποτυπώνεται στους χάρτες ευρύτερης περιοχής και χρήσης γης, καθώς και στο τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:5.000, που συνοδεύουν τον φάκελο της Μ.Π.Ε. του έργου.

 

     Το σύνολο της έκτασης της αλυκής βρίσκεται εντός περιοχής ενταγμένης στο δίκτυο Natura, πιο συγκεκριμένα με κωδικούς ΖΕΠ GR1130010 “Λίμνες Βιστωνίδα, Ισμαρίδα-Λιμνοθάλασσες Πόρτο Λάγος, Αλυκή Πτελέα, Ξηρολίμνη, Καρατζά» και ΕΖΔ GR1130009 “Λίμνες και λιμνοθάλασσες της Θράκης-Ευρύτερη περιοχή και παράκτια ζώνη». Εντάσσεται στο Εθνικό Πάρκο Α.Μ.Θ. σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 44549/2008 (ΦΕΚ Δ’ 497) «Χαρακτηρισμός των υγροβιότοπων Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας με λιμνοθαλάσσια και λιμνιαία χαρακτηριστική, Λίμνης Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής τους ως Εθνικό Πάρκο με Περιφερειακή Ζώνη» και πιο συγκεκριμένα στην Ζώνη Α2-1, όπου σύμφωνα με την προαναφερθείσα Κ.Υ.Α (άρθρο 3) επιτρέπεται «η λειτουργία των αλυκών, τα αναγκαία έργα υποδομής, η επέκτασή τους, καθώς και ο εκσυγχρονισμός τους, με την προϋπόθεση της μη μόνιμης καταστροφής, αλλοίωσης, ή επιβάρυνσης προστατευόμενων οικοτόπων και στοιχείων». Επιπλέον, η έκταση της αλυκής αποτελεί τμήμα των Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας σύμφωνα με την σύμβαση Ramsar (ΦΕΚ Α’ 350/1974 και Α’ 84/1991), η έκταση της λίμνης τροφοδοσίας της αλυκής περιλαμβανομένης νοητής περιμέτρου 50m από αυτή αποτελεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής με κωδικό Κ796 «Αλυκή Δήμου Αιγείρου (ΦΕΚ Β’ 842/2001) και τέλος η έκταση της αλυκής αποτελεί τμήμα του βιοτόπου Corine με κωδικό Α00010004 «Λίμνες της Θράκης».

 

     Η δραστηριότητα κατατάσσεται την κατηγορία Α υποκατηγορία 1η, της 10ης Ομάδας: Ειδικά Έργα, α/α 19 Αλυκές, του Πίνακα 10 του Παραρτήματος Ι του άρθρου 5 της Κ.Υ.Α. Η.Π. 15393/2332/2002 (ΦΕΚ Β’ 1022) «Κατάταξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 1650/1986 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 3010/2002».

 

     Οι βασικές εγκαταστάσεις των αλυκών συνίστανται από τα εξής:

 

  1. Θερμάστρες εξάτμισης (καλύπτουν έκταση 800 στρ), ένα σύστημα αβαθών λεκανών συνδεδεμένων κυρίως σε σειρά με φυσικό πυθμένα αργιλώδους σύνθεσης που εξασφαλίζει πολύ χαμηλή διαπερατότητα.
  2. Αλοπήγια, ή κρυσταλλοπήγια, ή τηγάνια (καλύπτουν έκταση 120 στρ), ορθογώνιες επίπεδες λεκάνες με οριζόντια επιφάνεια που έχουν υποστεί επιμελή κυλινδρισμό με ελαφρό στρωτήρα, τα οποία τροφοδοτούνται με κορεσμένη άλμη και στο πυθμένα τους αποτίθεται το κρυσταλλούμενο αλάτι.
  3. Ταμιευτήρες άλμης (καλύπτουν έκταση 120 στρ), θερμάστρες σχετικά μεγάλου βάθους όπου αποθηκεύεται η περίσσεια άλμης υψηλής πυκνότητας κατά την χειμερινή περίοδο.
  4. Αντλιοστάσια, αντλίες άλμης, αλμαγωγοί, κανάλια, υδροθυρίδες κλπ., που χρησιμοποιούνται για την άντληση και τη διακίνηση των αλμών
  5. Εξοπλισμός συγκομιδής, μονάδα πλύσης και μονάδα απόθεσης, όπου συλλέγεται, πλένεται και αποτίθεται το προϊόν σε αλατοσωρούς, στους ανοιχτούς χώρους απόθεσης της αλυκής.

 

   Η δυναμικότητα της αλυκής είναι 12.000 τόνοι ετησίως με μέση ετήσια παραγωγή 8.000 τόνους. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εγκατάστασης έχει ισχύ 219,7 KW, όπως αναλυτικά παρατίθεται στην Μ.Π.Ε.

 

     Η παραγωγική περίοδος (καλλιεργητική περίοδος) ξεκινά κατά τον μήνα Απρίλιο κάθε έτους και ολοκληρώνεται με την συλλογή του προϊόντος κατά κανόνα έως το τέλος Οκτωβρίου, αναλόγως των μετεωρολογικών συνθηκών και των ιδιαιτεροτήτων της αλυκής. Η παραγωγική διαδικασία περιλαμβάνει την τροφοδοσία του συστήματος θερμαστρών με θαλασσινό νερό, συγκεκριμένα η πρώτη τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, το οποίο καθώς διακινείται μέσω αντλιοστασίων ή της βαρύτητας στο σύστημα των θερμαστρών συνεχώς συμπυκνώνεται λόγω φυσικής εξάτμισης έως το σημείο κορεσμού της άλμης σε NaCl (25.7 oBe). Η τελευταία θερμάστρα τροφοδοτεί τα αλοπήγια με την απαραίτητη ποσότητα κεκορεσμένης άλμης.

 

     Το συνεχώς κρυσταλλούμενο αλάτι αποτίθεται στον πυθμένα των αλοπηγίων, σχηματίζοντας στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου στρώμα άλατος 8-17 cm, αναλόγως των μετεωρολογικών συνθηκών. Στα αλοπήγια παραμένει πάνω από το στρώμα αλατιού ένα στρώμα πυκνής άλμης (29 oBe) πάχους περίπου 10 cm. Η συγκομιδή του προϊόντος αρχίζει συνήθως περί τις αρχές Σεπτεμβρίου και διαρκεί περίπου 40 ημέρες, πριν την έναρξη των φθινοπωρινών βροχών.

 

     Πριν την συλλογή προηγείται απομάκρυνση των αλμολοίπων, δηλαδή της παραμένουσας προς εξάτμιση ποσότητας άλμης του αλμοπηγίου και αποστράγγιση του αλμοπηγίου για λίγα εικοσιτετράωρα. Τα αλμόλοιπα αποτελούν παραπροϊόντα της παραγωγικής διαδικασίας, ένα μέρος αυτών μεταφέρεται στη δεξαμενή άλμης για την πλύση του αλατιού, ενώ το υπόλοιπο διατίθεται προς απόρριψη στο αποστραγγιστικό κανάλι που περιβάλλει περιμετρικά την αλυκή. Πριν την διάθεση στο περιφερειακό κανάλι της αλυκής, προηγείται αραίωση των αλμολοίπων με ανακυκλοφορούμενο θαλασσινό νερό, ώστε να επιτυγχάνεται αλατότητα των μίγματος < 10 oBe. Αρχικά τα αλμόλοιπα διοχετεύονται στα χωμάτινα κανάλια που περιβάλλουν τα αλοπήγια, ρέουν περιμετρικά αυτών προς το αντλιοστάσιο που βρίσκεται στην δυτική συμβολή τους και στη συνέχεια εκβάλουν στο δυτικό τμήμα του περιφερειακού καναλιού της αλυκής. Το τμήμα του περιφερειακού καναλιού από το σημείο απόρριψης των αλμολοίπων ως το σημείο εκβολής στην λίμνη τροφοδοσίας της αλυκής έχει μήκος 600m περίπου.

 

     Η συλλογή του αλατιού γίνεται με αυτοκινούμενα μηχανήματα συγκομιδής. Το αλάτι αποτίθεται σε αυτοκινούμενες οριζόντιες μεταφορικές ταινίες κατά μήκος της διαδρομής συγκομιδής και στη συνέχεια μέσω κεκλιμένης μεταφορικής ταινίας σε αυτοκινούμενο σιλό από όπου φορτώνεται σε φορτηγά αυτοκίνητα.

 

     Μετά την συλλογή το αλάτι μεταφέρεται στη μονάδα πλύσης όπου απαλλάσσεται από το μεγαλύτερο μέρος των προσμίξεων, γαιωδών (άργιλος) και χημικών (άλατα Mg και Ca). Πιο συγκεκριμένα, το αλάτι εκφορτώνεται σε σιλό που τροφοδοτεί με μεταφορική ταινία το δοχείο πλύσης, όπου εισάγεται με άντληση κορεσμένη άλμη πλύσεως σε αναλογία 3:1, στη συνέχεια το μίγμα άλμης-άλατος αντλείται σε στατικά κόσκινα απονέρωσης μέχρι αναλογίας 2:1 και τέλος γίνεται αποστράγγιση σε φυγοκεντρικό διαχωριστή με τελικό ποσοστό υγρασίας του αλατιού της τάξης 4-7%. Η άλμη πλύσεων που εκρέει από τα κόσκινα και στον φυγοκεντρικό διαχωριστή ανακυκλοφορεί στη δεξαμενή πλύσεως, όπου καθιζάνουν οι γαιώδεις προσμίξεις, προς επαναχρησιμοποίηση στο σύστημα πλύσεων.

 

     Το τελικό προϊόν μεταφέρεται μέσω μεταφορικής ταινίας και αποθέτη άλατος στην υπαίθρια αποθήκη άλατος (αλατοσωρούς) ύψους 8-9 m, από όπου φορτώνεται σε φορτηγά προς πώληση.

 

Υγρά απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας είναι η πυκνή άλμη (αλμόλοιπα), ο ετήσιος όγκος των οποίων εξαρτάται από την έκταση των αλοπηγίων και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπολογίζεται σε 12.000 m3 ετησίως ή 480m3/ημέρα για διάστημα 25 ημερών (περίοδος συγκομιδής και καθαρισμού της δεξαμενής πλύσεων).

 

     Στερεά απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας αποτελούν κυρίως ψιλό αλάτι και γαιώδη υλικά από τη διαδικασία πλύσης του αλατιού, που καθιζάνουν στη δεξαμενή άλμης. Το ίζημα απομακρύνεται κάθε 1-2 χρόνια αναλόγως της ποσότητας (εκτιμάται σε 400-500 m3 ετησίως). Ένα μέρος του ψιλού άλατος διατίθεται στην αγορά, ενώ το υπόλοιπο (μη καθαρό) διαλύεται με θαλασσινό νερό και επανεισέρχεται στην παραγωγική διαδικασία. Το υπόλοιπο ίζημα (γαιώδεις προσμίξεις) αποτίθεται σε σωρό και μετά από φυσική ξήρανση χρησιμοποιείται για την συντήρηση των αναχωμάτων.

 

     Ύστερα από τα παραπάνω, η Υπηρεσία μας γνωμοδοτεί θετικά για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της δραστηριότητας με τους εξής επιπλέον προτεινόμενους όρους και προϋποθέσεις:

 

  • Από τις δαπάνες για την λειτουργία του έργου, να εξασφαλίζονται κατά προτεραιότητα αυτές που αφορούν τα έργα προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
  • Να λαμβάνονται κατά προτεραιότητα και να επαναξιολογούνται συνεχώς σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας του οικοσυστήματος και της ορνιθοπανίδας της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής της εγκατάστασης, όπως ενδεικτικά περιγράφονται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Να λαμβάνονται επίσης όλα τα απαραίτητα μέτρα (όπως συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού παντός είδους) ώστε η στάθμη θορύβου από την παραγωγική διαδικασία να περιορίζεται εντός των αποδεκτών ορίων, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Οι εργασίες και η κυκλοφορία των εργαζομένων στα αναχώματα, τις θερμάστρες και λοιπές εγκαταστάσεις να περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες, ιδιαιτέρως κατά την αναπαραγωγική περίοδο της ορνιθοπανίδας.
  • Να εφαρμόζεται πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού σχετικά με την οικολογική σημασία της περιοχής και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας του οικοσυστήματος.
  • Να γίνεται συστηματικός έλεγχος των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αλμολοίπων που εκβάλουν στην περιφερειακή τάφρο και στη λίμνη τροφοδοσίας. Σε περίπτωση αστοχίας να λαμβάνονται κατά προτεραιότητα τα απαραίτητα επανορθωτικά μέτρα.
  • Απαγορεύεται αυστηρώς η ρύπανση επιφανειακών και υπογείων υδάτων από κάθε είδους έλαια, καύσιμα κλπ καθώς και η απόρριψη στο έδαφος χρησιμοποιημένων λιπαντικών ελαίων από τα αντλιοστάσια και κάθε είδους μηχανήματα.

 

Ο φορέας λειτουργίας του έργου οφείλει να μεριμνά για την διατήρηση της καθαριότητας στους χώρους της εγκατάστασης. Κάθε είδους απορρίμματα, άχρηστα υλικά, λάδια, παλιά ανταλλακτικά και μηχανήματα κλπ σχετιζόμενα με την δραστηριότητα πρέπει να συλλέγονται και να απομακρύνονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

 

 

 

 

 To Περιφερειακό   Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις α ) του άρθρου 283 πρ.2 του Ν. 3852/ 2010 β) του άρθρου 5 παρ.2 του Ν. 1650/86, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 παρ.2 & 3 του N.3010/2002.

 

 

 

                                   ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

 

 

   Υπέρ της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ για το έργο: «Εγκατάσταση παραγωγής θαλασσινού αλατιού στην Αλυκή Μέσης» στον Δήμο Κομοτηνής, Νομού Ροδόπης, όπως ειδικότερα αναφέρεται στην εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας. Με την επισήμανση να μην διαταραχθεί η λειτουργία του Ιχθυοτροφείου που βρίσκεται πλησίον.

 

 

 

Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 180 /2012

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν   25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά
2.Σαλήμ Σεβγκή  
26.Ματζιάρης Αντώνιος
3.Νικολαίδης Ιωάννης      
27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια
4.Ούστογλου Γεώργιος 
28.Σερέφια Σουλτάνα
5.Μουμίν Καάν 29.Παπαδόπουλος Στυλιανός
6.Τελλίδης Ιωάννη 
30.Πατήρας Νικόλαος
7.Βαβίας Σταύρος  
31.Παυλίδης Γεώργιος   
8.Πουρνάρα Μαρίκα
32.Καραβάς Κωνσταντίνος
9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος 
33.Πέτροβιτς Δημήτριος
10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος 34.Μπαλίκας Ανδρέας
11.Σαλτούρος Δημήτριος
35.Μιχελής Κωνσταντίνος
12.Χαιτίδης Δημήτριος  
36.Γαλαζούλας Χρήστος 
13.Γερομάρκος Γεώργιος
37.Χατζή Μεμίς Τουρκές
14.Σιακήρ Αϊχάν 
38.Καβαρατζής Σταύρος
15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη 39.Μπαράν Μπουρχάν
16.Παπαθανάκης Σταύρος    (απων)
40.Πατακάκης Ανάργυρος
17.Ουζούν Ιρφάν   41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος
18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος
42.Παπαδόπουλος Κίμων
19.Μαραγκού Γεωργία 43.Μωυσίδης Παναγιώτης   
20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος
44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος
21.Τσολάκ Σουάτ
45.Αραμπατζής Αθανάσιος
22.Γκουγκουσκίδου Μαρία 46.Τρέλλης Χρήστος
23.Κανελάκης Ιωάννης  47.Ποτόλιας Χρήστος
24.Ζιμπίδης Γεώργιος
48.Χαρίτου Δημήτριος
  49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ 
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

Διαβάστηκε 804 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 10:13
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2012 Aπόφαση 181η 2012 Aπόφαση 179η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή