Περιφερειακό Συμβούλιο

2011 Aπόφαση 333η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 22 / 2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 333/ 2011
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), για το έργο «Κατασκευή οδού Δράμας – Αμφίπολης στο τμήμα Παλαιοκώμη - Μαυρολεύκη», για το τμήμα που βρίσκεται στον Ν. Δράμας.

   

     Στην Κομοτηνή σήμερα 10 Νοεμβρίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.30 ,   στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη , των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλο Ιωάννη Π.Ε. Δράμας , Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου , Γρανά Αρχέλαο   Π.Ε. Καβάλας, Καραλίδη Φώτιο Π.Ε. Ξάνθης, Δαμιανίδη Παύλο Π.Ε. Ροδόπης , που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010 , συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης   μετά από την Δ.Δ ΟΙΚ. 4703 / 3 - 11 – 2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

ΤΑ  ΜΕΛΗ:

  1. Χουσεϊν Ερτζά  

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά

  1. Σαλήμ Σεβγκή  

26.Ματζιάρης Αντώνιος  

  1. Νικολαίδης Ιωάννης

27.Τσούλου -Τσαγκαλίδου Συρματένια

  1. Ούστογλου Γεώργιος

28.Σερεφια Σουλτάνα

  1. Μουμίν Καάν  

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

  1. Τελλίδης Ιωάννης

30.Πατήρας Νικόλαος  

  1. Βαβίας Σταύρος

31.Παυλίδης Γεώργιος 

  1. Πουρνάρα Μαρίκα

32.Καραβάς Κωνσταντίνος

  1. Χριστοδουλίδης Γεώργιος

33.Πέτροβιτς Δημήτριος

  1. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος

34.Μπαλίκας Ανδρέας

  1. Σαλτούρος Δημήτριος 

35.Μιχελής Κωνσταντίνος 

  1. Χαϊτίδης Δημήτριος

36.Γαλαζούλας Χρήστος

  1. Γερομάρκος Γεώργιος

37.Χατζή Μεμίς Τουρκές

  1. Σιακήρ Αϊχάν 

38.Καβαρατζής Σταύρος

  1. Κεφαλίδου Ανδρονίκη

39.Μπαράν Μπουρχάν

  1. Παπαθανάκης Σταύρος

40.Πατακάκης Ανάργυρος

  1. Ουζούν Ιρφάν

41.Παπαδόπουλος Κίμων 

  1. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος

42.Μωυσίδης Παναγιώτης   

19.Μαραγκού Γεωργία

43.Ζησίμου Γεώργιος Παύλος  

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος 

44.Τρέλλης Χρήστος      

21.Τσολάκ Σουάτ   

45.Ποτόλιας Χρήστος

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία

46.Χαρίτου Δημήτριος

23.Κανελάκης Ιωάννης

47.Μακρής Αθανάσιος    

     24.Ζιμπίδης Γεώργιος   

  

ΑΠΟΝΤΕΣ:

ΤΑ ΜΕΛΗ

Αραμπατζής Αθανάσιος    

   

 

Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Κατσικούδη Ελένη .

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 50 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Εισηγούμενoς το εικοστό θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης , έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το αρ.πρωτ:1667/25-10-2011 έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας με το οποίο διαβιβάστηκαν οι παρακάτω παρατηρήσεις επί του θέματος:

 

   Α. ΓΕΝΙΚΑ

 

   Η παρούσα μελέτη αφορά την κατασκεύη της οδού Δράμας – Αμφίπολης στο τμήμα Παλαιοκώμη – Μαυρολεύκη. Η οδός θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 29,3 Km. Το τμήμα που βρίσκεται εντός των ορίων του Ν. Δράμας και αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας είναι περίπου 1,7 Km και είναι σε απόσταση νοτιοδυτικά από τα όρια του οικισμού Μαυρολεύκης περίπου 1,3 Km (χ.θ.: 29+374) και θα συνδέει της περιοχές των Νομών Δράμας – Σέρρες και θα λειτουργεί ως κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού στη διαδρομή Τελωνείο Εξοχής – Αμφίπολη.

Στην υποβληθείσα μελέτη εξετάστηκαν 2 εναλλακτικές λύσεις, για τη χάραξη του εν λόγω τμήματος, από τις οποίες κρίθηκε ως βέλτιστη η 2η προτεινόμενη λύση. Σημειώνεται ότι και στις δύο λύσεις το τμήμα που βρίσκεται εντός του Ν. Δράμας ταυτίζεται με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.                

Στην άμεση περιοχή μελέτης δεν υφίστανται περιοχές που να έχουν χαρακτηριστεί ως Ειδικές Ζώνες Διατήρησης βάσει της Κ.Ο. 92/43/ΕΟΚ ή ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας βάσει της Κ.Ο. 79/409/ΕΟΚ αλλά ούτε και Εθνικοί Δρυμοί .

Για το συγκεκριμένο έργο έχει εκδοθεί θετική Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση από το ΥΠΕΚΑ /ΕΥΠΕ, με αρ. πρ. οικ. 125871/26.5.2010 .

Σύμφωνα με την ΜΠΕ η συνολική δαπάνη του έργου εκτιμάται σε 82.000.000,00 € και ο χρονικός του ορίζοντας σύμφωνα με τον Προγραμματισμό της ΔΜΕΟ είναι να ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί το σύνολο των απαιτούμενων μελετών και εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

 

Β. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

   Το τμήμα που βρίσκεται εντός των ορίων του Ν. Δράμας και αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας είναι περίπου 1,7 Km και σε απόσταση νοτιοδυτικά από τα όρια του οικισμού Μαυρολεύκης περίπου 1,3 Km (χ.θ.: 29+374). Μετά τη διασταύρωση με την Τάφρο Φιλίππων, η χάραξη συνεχίζεται με ευθυγραμμία, έως τα όρια του οικισμού της Μαυρολεύκης και την σύνδεσή της με την παράκαμψη του τελευταίου, βάσει της σχετικής οριστικής μελέτης.

   Η οδός είναι υπεραστική κατηγορίας ΑΙΙ (οδός μεταξύ νομών / επαρχιών) και ανήκει στα έργα με αύξοντα αριθμό 1 ΄΄Αυτοκινητόδρομοι και οδοί ταχείας κυκλοφορίας΄΄ της υποκατηγορίας 1 της πρώτης κατηγορίας του παραρτήματος 1 της ΚΥΑ ΗΠ 15393/2332 (ΦΕΚ Β΄1022/05.08.2002) με ταχύτητα μελέτης Ve ≤ 100 km/h και επιτρεπόμενη ταχύτητα Vεπιτρ. ≤ 110 km/h, τυπική διατομή β4ν*σ, που προβλέπει εσωτερική λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,945m, δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,50m και ΛΕΑ 2,30m, ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο σκυροδέματος τύπου New Jersey, πλάτους 0,61m, συνολικού εύρους οδοστρώματος 21,10m.

 

Γ. Επιπτώσεις στο περιβάλλον

 

     Γ1 . Θετικές Επιπτώσεις.

Η κατασκευή του παραπάνω έργου έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την περιοχή της Δράμας :

  •       Με τη νέα οδό θα αυξηθεί η μέση ταχύτητα κυκλοφορίας των οχημάτων με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων
  •       Στην ευρύτερη περιοχή βελτιώνεται το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και γίνεται ασφαλέστερη και ταχύτερη η κυκλοφορία των οχημάτων στη διαδρομή Δράμα – Αμφίπολη – Θεσσαλονίκη
  •       Στην βελτίωση της κυκλοφορίας, τη μείωση των επιπέδων θορύβου και ατμοσφαιρικής μόλυνσης για τις κατοικημένες περιοχές, τη μείωση των ατυχημάτων και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης λόγω της αναβάθμισης της κατοικίας
  •      Με τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού θα γίνει εφικτή η ανάπτυξη μεγαλύτερης ταχύτητας με καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για τους κινούμενους επί της οδού, με επίτευξη ασφαλέστερων προσπεράσεων και συντόμευση των χρόνων μεταφοράς .
  •       Ενδεχόμενη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (λόγω ταχύτερης και ασφαλέστερης πρόσβασης) που θα οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξή της, καθώς οι υπάρχοντες προορισμοί θα γίνουν ευκολότερα προσπελάσιμοι παρέχοντας δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησής τους
  •        Βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης
  •        Εκτιμώμενη μείωση των ατυχημάτων .
  •      Δεν θα υπάρχει επιπρόσθετη κυκλοφοριακή κίνηση, αλλά θα γίνει ανακατανομή της υπάρχουσας κίνησης με θετικά αποτελέσματα λόγω των καλύτερων συνθηκών εξυπηρέτησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Θετική θα είναι η επίδραση και στα συστήματα συγκοινωνίας.

 

   Γ2. Αρνητικές Επιπτώσεις – Αντιμετώπιση

Γ2α : Φάση κατασκευής

Οι σημαντικότερες αρνητικές επιπτώσεις συνοψίζονται παρακάτω:

  • Αλλαγή χρήσεων γης. Η επίπτωση αυτή είναι μη αναστρέψιμη αλλά μικρής έκτασης καθώς πρόκειται για βελτιώσεις σε υφιστάμενο οδικό δίκτυο . Για την κατασκευή των παράπλευρων έργων θα γίνουν περιορισμένης έκτασης απαλλοτριώσεις .
  • Αναμένεται έκλυση σκόνης στην ατμόσφαιρα από τις χωματουργικές εργασίες, την κίνηση βαρέων οχημάτων μεταφοράς υλικών και από τα εργοταξιακά μηχανήματα η οποία θα είναι προσωρινή και αναστρέψιμη επίπτωση. Η αντιμετώπιση της θα πρέπει να γίνεται με συχνή διαβροχή των επιφανειών, κάλυψη των φορτηγών και αποφυγή της υπερπλήρωσής τους και σωστό προγραμματισμό της κίνησης των οχημάτων.
  • Αναμένεται πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα εργοταξιακά οχήματα-μηχανήματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τα μηχανήματα εργοταξίου να τηρούν τα όρια εκπομπών που προβλέπει η νομοθεσία (καυσαέρια). Δεν αναμένεται υπέρβαση των θεσμοθετημένων ορίων
  • Αναμένεται πρόβλημα δυσάρεστων οσμών στην περίοδο της ασφαλτόστρωσης. Η επίπτωση αυτή θα έχει πολύ μικρή διάρκεια και θα πρέπει να αντιμετωπιζεται με την αποφυγή της ασφαλτόστρωσης σε πολύ θερμές περιόδους και σε περιόδους με έντονους ανέμους.
  • Πιθανότητα διάβρωσης του εδάφους κυρίως στα πρανή και πιθανότητα ρύπανσης από υγρά και στερεά απόβλητα. Θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την ανάσχεση των φαινομένων διάβρωσης στα πρανή και θα γίνεται σταθεροποίηση των επιχωμάτων σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες. Οι όποιες εκσκαφές θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες. Τα πλεονάζοντα υλικά θα πρέπει να οδηγούνται σε νόμιμους χώρους απόθεσης .
  • Όχληση από τους εργοταξιακούς χώρους. Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τη σωστή χωροθέτηση των εργοταξιακών εγκαταστάσεων, ώστε να προκαλούν τη μικρότερη δυνατή όχληση. Ο ανάδοχος του έργου είναι υπεύθυνος για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων του εργοταξίου (στερεά και υγρά) και την αποκατάσταση των χώρων μετά το πέρας των εργασιών .
  • Αποψίλωση της παρακείμενης χλωρίδας. Η επίπτωση αυτή θα είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη. Η επίπτωση αυτή θα είναι μικρής έκτασης λόγω του ότι θα γίνουν έργα βελτίωσης και όχι χάραξη καινούριου οδικού δικτύου. Μετά το πέρας των εργασιών θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση των πρανών με παρόμοια με την προϋπάρχουσα βλάστηση, ενώ για περιπτώσεις με κίνδυνο διαβρώσεων θα γίνεται φυτοκάλυψη με βλάστηση που έχει εκτενές ριζικό σύστημα .
  • Αναμένεται πρόκληση θορύβου από τα μηχανήματα του εργοταξίου και τα φορτηγά διακίνησης των υλικών. Η αύξηση της στάθμης αναμένεται να κινηθεί εντός των ορίων της Ελληνικής νομοθεσίας. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μηχανήματα εργοταξίου τα οποία θα διαθέτουν πιστοποιητικά έγκρισης σε ότι αφορά τα επίπεδα ηχητικής ρύπανσης που προκαλούν.
  • Δυσμενείς επιπτώσεις στο τοπίο λόγω των εργασιών, της λειτουργίας του εργοταξίου κτλ. Οι επιπτώσεις αυτές αίρονται ολοκληρωτικά μετά το πέρας των εργασιών και λαμβάνοντας υπόψη ότι η χάραξη συμπίπτει με την υφιστάμενη οδό.
  • Επιπτώσεις στους υδάτινους πόρους. Δεν θα γίνει σε καμιά περίπτωση κάθε είδους μπάζωμα τάφρων και χειμάρρων. Σκόνη από τα οχήματα του εργοταξίου και φερτά υλικά είναι πιθανό να ρυπάνουν τα ύδατα. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αναμένονται να είναι σοβαρές λόγω του μεγέθους του έργου. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται κατάλληλα όλες οι πηγές που μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση των υδάτων (επιφανειακά και υπόγεια: υγρά απόβλητα του εργοταξίου, μεταχειρισμένα ορυκτέλαια, παρασυρόμενα χαλαρά υλικά κτλ.) Θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να αποφευχθεί η ρύπανση από ορυκτέλαια και πετρέλαια. Η αλλαγή ορυκτελαίων των μηχανημάτων εργοταξίου να γίνεται σε ειδικά συνεργεία.
  • Όχληση στους πολίτες και δυσκολία προσπέλασης. Η όχληση αυτή θα είναι προσωρινή και μικρής διάρκειας και θα αντιμετωπιστεί με την τήρηση σύντομου χρονοδιαγράμματος των έργων.
  • Δημιουργία δανειοθαλάμων για την απόληψη αδρανών υλικών για την κατασκευή της οδού. Τα αδρανή που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή θα πρέπει να προέρχονται από αδειοδοτημένα λατομεία. Στο τέλος του έργου οι δανειοθάλαμοι θα πρέπει να αποκατασταθούν μετά από σχετική μελέτη και άδεια
  • Θα υπάρχει παραγωγή στερεών αποβλήτων αστικού τύπου. Η διάθεσή τους θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο ενώ όσο αφορά τα ανακυκλώσιμα θα πρέπει να διατίθενται προς ανακύκλωση.
  • Κίνδυνος εργοταξιακών ατυχημάτων. Θα αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων, τα οποία θα καταγραφούν στο σχέδιο και στο φάκελο ασφάλειας και υγιεινής. Η διακίνηση των φορτηγών θα γίνεται τηρουμένων των προδιαγραφών ασφαλείας. Για την εξυπηρέτηση των κινούμενων επί της οδού προτείνεται να σημανθούν με προειδοποιητικές πινακίδες οι εκάστοτε χώροι παρέμβασης και να εξασφαλιστούν παρακαμπτήριες οδοί για την εξυπηρέτηση των πολιτών
  • Μετά το τέλος της κατασκεύης θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα άχρηστα αντικείμενα και εργαλεία καθώς και κάθε είδους στερεά απόβλητα και θα γίνει και αποκατάσταση των εργοταξιακών χώρων με την παράδοση του έργου.

 

        Γ2β : Φάση λειτουργίας του έργου

  • Αέρια ρύπανση από τα καυσαέρια των οχημάτων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της μελέτης αναμένεται μείωση των εκπομπών των αέριων ρύπων CO, ΝΟx, VOC και PM τα επόμενα χρόνια παρόλο του διπλασιασμού του κυκλοφοριακού φόρτου λόγω της θεωρηθείσας βελτίωσης της τεχνολογίας αντιρρύπανσης των οχημάτων. Οι υπολογισθείσες ποσότητες εκπομπής ρύπων είναι μικρές σε απόλυτες τιμές που οδηγούν σε χαμηλές συγκεντρώσεις ρύπων.
  • Αυξημένη στάθμη θορύβου από την κίνηση των οχημάτων. Κατά τη φάση λειτουργίας δεν αναμένεται οχλήσεις από την κυκλοφορία των οχημάτων γιατί όπως έδειξαν οι μετρήσεις κυκλοφορίας το επίπεδα θορύβου είναι πολύ χαμηλότερα από τα συνήθη όρια.
  • Ρύπανση εδάφους και υπόγειων νερών από την έκπλυση ρύπων του οδοστρώματος (με όβρια νερά ή ξέπλυμα μετά από ατύχημα). Τα υγρά αυτά περιέχουν βαριά μέταλλα ενώ η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών τηςς οδού θα μειώσουν την επικινδυνότητά τους.
  • Παρεμπόδιση της μετακίνησης των μικρών ζώων εκατέρωθεν της οδού.
  • Ρύπανση της περιοχής με στερεά απορρίμματα θα υπάρχουν αλλά σε ολοένα μικρότερες ποσότητες γιατί υπάρχει σαφώς αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού.
  • Προβλέπεται η εφαρμογή προγράμματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με δειγματοληψία και μετρήσεις περιβαλλοντικών παραμέτρων, ώστε να επανεξετάζονται και να τροποποιούνται τα εφαρμοζόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι περιβαλλοντικής διαχείρισης.

 

Δ. Συμπεράσματα

   Συνολικά η υπηρεσία μας συμφωνεί με την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω έργου, με την προϋπόθεση να εφαρμοστούν τα μέτρα αντιρύπανσης που προβλέπονται από την ΜΠΕ και οι παρατηρήσεις μας που αναφέρονται παραπάνω.

 

To Περιφερειακό   Συμβούλιο μετά από συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις α ) του άρθρου 283 πρ.2 του Ν. 3852/ 2010 β) του άρθρου 5 παρ.2 του Ν. 1650/86, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 παρ.2 & 3 του N.3010/2002.

 

                                 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ OMOΦΩΝΑ

 

       Γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων από την Μ.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή οδού Δράμας – Αμφίπολης στο τμήμα Παλαιοκώμη - Μαυρολεύκη», για το τμήμα που βρίσκεται στον Ν. Δράμας, όπως ειδικότερα αναφέρεται στην εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας .

 

Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 333 /2011


 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης 

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν  

2.Σαλήμ Σεβγκή                                                  

3.Νικολαίδης Ιωάννης                                         

4.Ούστογλου Γεώργιος                                       

5.Μουμίν Καάν                                                   

6.Τελλίδης Ιωάννη                                               

7.Βαβίας Σταύρος                                               

8.Πουρνάρα Μαρίκα                                           

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος                                

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος                            

11.Σαλτούρος Δημήτριος 

12.Χαιτίδης Δημήτριος                                  

13.Γερομάρκος Γεώργιος                                   

14.Σιακήρ Αϊχάν                                              

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                                   

16.Παπαθανάκης Σταύρος                                       

17.Ουζούν Ιρφάν                                              

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος                          

19.Μαραγκού Γεωργία             

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος                       

21.Τσολάκ Σουάτ                                                       

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                               

23.Κανελάκης Ιωάννης                                      

24.Ζιμπίδης Γεώργιος                                        

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά

26.Ματζιάρης Αντώνιος

27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια

 28.Σερέφια Σουλτάνα

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

30.Πατήρας Νικόλαος

31.Παυλίδης Γεώργιος     

32.Καραβάς Κωνσταντίνος 

33.Πέτροβιτς Δημήτριος

 34.Μπαλίκας Ανδρέας 

35.Μιχελής Κωνσταντίνος 

36.Γαλαζούλας Χρήστος 

37.Χατζή Μεμίς Τουρκές

38.Καβαρατζής Σταύρος 

39.Μπαράν Μπουρχάν         

40.Πατακάκης Ανάργυρος 

41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος

42.Παπαδόπουλος Κίμων

43.Μωυσίδης Παναγιώτης        

44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος 

45.Αραμπατζής Αθανάσιος  (απών)   

46.Τρέλλης Χρήστος

47.Ποτόλιας Χρήστος

48.Χαρίτου Δημήτριος                                          

49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ 
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

Διαβάστηκε 871 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 11:29
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Aπόφαση 334η 2011 Aπόφαση 332η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή