Περιφερειακό Συμβούλιο

2011 Aπόφαση 144η - Ορθή Επανάληψη

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 13 / 2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 144 / 2011
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ : Λύση και εκκαθάριση της αμιγούς Επιχείρησης του καταργηθέντος Νομαρχιακού Διαμερίσματος Δράμας, με την επωνυμία ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μεταφορά του προσωπικού στην ΠΑΜΘ στην Π.Ε. Δράμας.

 

     Στην Κομοτηνή σήμερα 20 Ιουνίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00,   στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη, των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλου Ιωάννη Π.Ε. Δράμας, Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου , Γρανά Αρχέλαου   Π.Ε. Καβάλας, Καραλίδη Φώτη Π.Ε. Ξάνθης και Δαμιανίδη Παύλου Π.Ε. Ροδόπης, που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010, συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από την 1884/ 7-6-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

ΤΑ  ΜΕΛΗ:

1. Χουσεϊν Ερτζάν
2. Σαλήμ Σεβγκή
3. Νικολαίδης Ιωάννης
4. Ούστογλου Γεώργιος
5. Μουμίν Καάν
6. Τελλίδης Ιωάννης
7. Βαβίας Σταύρος
8. Πουρνάρα Μαρίκα
9. Χριστοδουλίδης Γεώργιος
10. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος
11. Χαϊτίδης Δημήτριος
12. Γερομάρκος Γεώργιος
13. Σιακήρ Αϊχάν
14. Κεφαλίδου Ανδρονίκη
15. Παπαθανάκης Σταύρος
16. Ουζούν Ιρφάν
17. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος
18. Παπαδόπουλος Χρυσόστομος
19. Τσολάκ Σουάτ
20.  Γκουγκουσκίδου Μαρία
21. Κανελάκης Ιωάννης
22. Ζιμπίδης Γεώργιος
23. Κουκουβέλα Ζουμπουλιά
24. Ματζιάρης Αντώνιος
25. Τσούλου Συρματένια
26. Σερεφια Σουλτάνα
27. Παπαδόπουλος Στυλιανός
28. Πατήρας Νικόλαος
29. Παυλίδης Γεώργιος
30. Καραβάς Κωνσταντίνος
31. Πέτροβιτς Δημήτριος
32. Μπαλίκας Ανδρέας
33. Μιχελής Κωνσταντίνος
34. Γαλαζούλας Χρήστος
35. Χατζή Μεμίς Τουρκές
36. Καβαρατζής Σταύρος
37. Μπαράν Μπουρχάν
38. Πατακάκης Ανάργυρος
39. Παπαδόπουλος Κίμων
40. Μωυσίδης Παναγιώτης
41. Ζησίμου Γεώργιος Παύλος
42. Τρέλλης Χρήστος
43. Ποτόλιας Χρήστος
44. Χαρίτου Δημήτριος
45. Μακρής Αθανάσιος

ΑΠΟΝΤΕΣ:
Σαλτούρος Δημήτριος, Παπαθανάκης Σταύρος και Αραμπατζής Αθανάσιος

 

 Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Κατσικούδη Ελένη .

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 48 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Εισηγούμενος το έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης, έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης τα εξής :

   Δυνάμει του άρθρου 198 ν.3852/7-6-2010 ΦΕΚ 87 Α’ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) ορίζει ότι η Περιφέρεια υπεισέρχεται αυτοδικαίως σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταργουμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ως προς τις επιχειρήσεις τους.

   Το άρθρο 199 παρ.1 ν.3852/2010 ορίζει ότι, από την έναρξη λειτουργίας των Περιφερειών, υφιστάμενες αμιγείς επιχειρήσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων καταργούνται, λύονται και τίθενται υπό εκκαθάριση. Η εκπλήρωση των σκοπών τους γίνεται είτε από επιχειρήσεις στις οποίες μετέχει η Περιφέρεια, είτε από την ίδια την Περιφέρεια με αναδοχή των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους. Για τη λύση των ως άνω επιχειρήσεων, η σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λαμβάνεται εντός εξαμήνου από την εγκατάσταση των νέων περιφερειακών αρχών.

   Περαιτέρω, η παράγραφος 3 της προαναφερθείσας διατάξεως, ορίζει ότι το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των αμιγών επιχειρήσεων που λύονται, μεταφέρεται στην επιχείρηση που αναλαμβάνει τους σκοπούς της ή στην Περιφέρεια και κατατάσσεται σε αντίστοιχες θέσεις, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής.

   Η δε παράγραφος 4, ορίζει ότι το μεταφερόμενο προσωπικό κατατάσσεται σε προσωποπαγείς θέσεις εργασίας Ι.Δ.Α.Χ. αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας και αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας, διέπεται δε ως προς τους όρους και το ύψος της αμοιβής της εργασίας του, από τα ισχύοντα εκάστοτε για το προσωπικό των φορέων στους οποίους μεταφέρονται. Η πράξη κατάταξης εκδίδεται από το αρμόδιο για διορισμό όργανο και δημοσιεύεται στην ΕτΚ. Ο χρόνος υπηρεσίας του προσωπικού στις επιχειρήσεις από τις οποίες μεταφέρεται λαμβάνεται υπόψιν για όλες τις μισθολογικές και ασφαλιστικές συνέπειες.

Η Αμιγής Νομαρχιακή Επιχείρηση Πολιτιστικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Δράμας (Ν.Ε.ΠΟ.Τ.Α.), συστήθηκε με την υπ’αριθ. 132/27-10-1999 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας (ΦΕΚ 113/Β’/17-2-2000). Η ως άνω επιχείρηση αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και διέπεται από τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας (άρθρο 76 παρ.3 Π.Δ. 30/1996). Σύμφωνα με το άρθρο 198 ν.3852/2010, η Περιφέρεια ΑΜΘ υπεισήλθε από 1-1-2011 σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καταργηθέντος Νομαρχιακού Διαμερίσματος Δράμας ως προς την επιχείρηση.

Δοθέντων :

Α) των ρυθμίσεων των διατάξεων του άρθρου 199 όπως προπαρατέθηκαν, όπως και του γεγονότος ότι,

Β) Δεν υπάρχει σταθερό οικονομικό πλαίσιο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης

Γ) Διαπιστώνεται αλληλοεπικάλυψη των καταστατικών σκοπών του φορέα με άλλες υπηρεσίες,

το Διοικητικό Συμβούλιο της ως άνω αμιγούς επιχειρήσεως αποφάσισε ότι συντρέχει σπουδαίος λόγος για τη λύση και τη θέση της υπό εκκαθάριση. Η διάλυση αυτή, γίνεται τηρουμένων των προαναφερθεισών διατάξεων του άρθρου 199 ν.3852/2010 και του καταστατικού της επιχειρήσεως.

Με τη διάλυσή της η επιχείρηση τίθεται υπό εκκαθάριση, η οποία γίνεται από εκκαθαριστές που ορίζονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Με τον ορισμό των εκκαθαριστών παύει η εξουσία των μελών του Δ.Σ. όπως και η εξουσία των ελεγκτών. Οι διοριζόμενοι εκκαθαριστές οφείλουν μόλις αναλάβουν τα καθήκοντά τους να ενεργήσουν απογραφή της περιουσίας της επιχείρησης, να εισπράξουν τις απαιτήσεις, να ρευστοποιήσουν την περιουσία της και να πληρώσουν τα χρέη της. Τα περιουσιακά στοιχεία που απομένουν περιέρχονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι λογαριασμοί της εκκαθάρισης εγκρίνονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει επίσης για την απαλλαγή των εκκαθαριστών από κάθε ευθύνη.

 Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία, το υφιστάμενο προσωπικό της επιχείρησης αποτελείται από έναν εργαζόμενο με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ήτοι του ΚΕΤΣΙΜΠΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ με ΑΔΤ ΑΖ 897327, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ, ειδικότητας ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ, ο οποίος προσελήφθη την 4/10/2001 δυνάμει της υπ’αριθ. πρ.2/14-9-2001 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Με την αριθμ.32/8-6-2011 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας ΑΜΘ, αποφασίστηκε η εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για:

  1. Τη μεταφορά του ως άνω υπαλλήλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ – Περιφερειακή Ενότητα Δράμας
  2. Τη σύσταση μιας προσωποπαγούς θέσεως ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Περιφέρεια ΑΜΘ αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας και αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας.
  3. Την έγκριση δαπάνης της τάξεως των 11,488 € που θα επιβαρύνει τους αντίστοιχους ΚΑΕ του σκέλους των εξόδων του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις για το έτος 2011 σύμφωνα με τη βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικού της ΠΑΜΘ. Αντίστοιχη δαπάνη (23.377,99€) προκαλείται και για τα επόμενα έτη η οποία θα προβλεφθεί στους οικείους προϋπολογισμούς.

 

Έχοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω

                                     εισηγούμαστε


1. Τη λήψη αποφάσεως για τη λύση της αμιγούς επιχειρήσεως του καταργηθέντος Νομαρχιακού Διαμερίσματος Δράμας με την επωνυμία ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και τη θέση της υπό εκκαθάριση.

2. Τον ορισμό εκκαθαριστών.

3. Τη μεταφορά στην Περιφέρεια ΑΜΘ του εργαζομένου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της ως άνω επιχείρησης με τα κάτωθι στοιχεία: (ακολουθεί πίνακας με στοιχεία υπαλλήλου, ειδικότητα και εκπαιδευτική βαθμίδα).

 

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΔΤ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1 ΚΕΤΣΙΜΠΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΖ 897327 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 4/10/2001

 

  1. Τη σύσταση μιας προσωποπαγούς θέσεως ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Περιφέρεια ΑΜΘ στην οποία κατατάσσεται ο ανωτέρω.

 

Α/Α ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ/ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1 ΠΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
 

5. Την δαπάνη ύψους 11.488.€ (έντεκα χιλιάδες και τετρακόσια ογδόντα οκτώ ευρώ) για το έτος 2011 η οποία θα επιβαρύνει τους ΚΑΕ 0211, 0224, 0216, 0228, 0217, 0218, 0291 του σκέλους των εξόδων του προϋπολογισμού της ΠΑΜΘ σύμφωνα με τη βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αντίστοιχη δαπάνη (23.377,99€) προκαλείται και για τα επόμενα έτη η οποία θα προβλεφθεί στους οικείους προϋπολογισμούς.

   Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 198 & 199 του N. 3852/2010 .

                          

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Eγκρίνει :

1.Τη λύση της αμιγούς επιχειρήσεως του καταργηθέντος Νομαρχιακού  Διαμερίσματος Δράμας με την επωνυμία ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ .

2. Τη θέση σε εκκαθάριση της αμιγούς επιχείρησης του καταργηθέντος Νομαρχιακού Διαμερίσματος Δράμας με την επωνυμία ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ .

3. Τον ορισμό εκκαθαριστών.

4. Τη μεταφορά του ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού της αμιγούς επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και την κατάταξη της σε προσωποπαγή θέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας .

5. Την δαπάνη ύψους 11.488.€ (έντεκα χιλιάδες και τετρακόσια ογδόντα οκτώ ευρώ) για το έτος 2011 η οποία θα επιβαρύνει τους ΚΑΕ 0211, 0224, 0216, 0228, 0217, 0218, 0291 του σκέλους των εξόδων του προϋπολογισμού της ΠΑΜΘ σύμφωνα με τη βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αντίστοιχη δαπάνη (23.377,99€) προκαλείται και για τα επόμενα έτη η οποία θα προβλεφθεί στους οικείους προϋπολογισμούς.

 

Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 144 /2011

 



 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης 

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν  

2.Σαλήμ Σεβγκή                                                  

3.Νικολαίδης Ιωάννης                                         

4.Ούστογλου Γεώργιος                                       

5.Μουμίν Καάν                                                   

6.Τελλίδης Ιωάννη                                              

7.Βαβίας Σταύρος                                               

8.Πουρνάρα Μαρίκα                                           

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος                                

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος                              

11.Σαλτούρος Δημήτριος                                   

12.Χαιτίδης Δημήτριος(απών)                            

13.Γερομάρκος Γεώργιος                                   

14.Σιακήρ Αϊχάν                                                

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                                   

16.Παπαθανάκης Σταύρος                                 

17.Ουζούν Ιρφάν                                              

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος                          

19.Μαραγκού Γεωργία (απουσα)                       

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος                       

21.Τσολάκ Σουάτ                                               

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                                 

23.Κανελάκης Ιωάννης                                      

24.Ζιμπίδης Γεώργιος                                         

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά    

26.Ματζιάρης Αντώνιος

27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια

 28.Σερέφια Σουλτάνα

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

30.Πατήρας Νικόλαος

31.Παυλίδης Γεώργιος

32.Καραβάς Κωνσταντίνος

33.Πέτροβιτς Δημήτριος

 34.Μπαλίκας Ανδρέας

35.Μιχελής Κωνσταντίνος

36.Γαλαζούλας Χρήστος

37.Χατζή Μεμίς Τουρκές

38.Καβαρατζής Σταύρος

39.Μπαράν Μπουρχάν

40.Πατακάκης Ανάργυρος

41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος

42.Παπαδόπουλος Κίμων

43.Μωυσίδης Παναγιώτης

44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος

45.Αραμπατζής Αθανάσιος

46.Τρέλλης Χρήστος

47.Ποτόλιας Χρήστος

48.Χαρίτου Δημήτριος                                          

49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

Διαβάστηκε 777 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 11:23
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Aπόφαση 145η 2011 Aπόφαση 144η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή