Περιφερειακό Συμβούλιο

2011 Aπόφαση 100η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 11 / 2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 100/ 2011
-------------------------------


 ΠΕΡΙΛΗΨΗ : Γνωμοδότηση για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ ,για σταβλική μονάδα δυναμικότητας 70 χοιρομητέρων με τα παράγωγά τους και 5 κάπρων (συνολικά 70 ισοδύναμα ) ,που είναι εγκατεστημένη στο αγρόκτημα του Δ.Δ Πετρούσας του Δήμου Προσοτσάνης του Ν.Δράμας, της Μηλιου Ευαγγελίας.

Στην Κομοτηνή σήμερα 4 Μαίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη, των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλου Ιωάννη Π.Ε. Δράμας, Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου , Γρανά Αρχέλαου Π.Ε. Καβάλας, Καραλίδη Φώτη Π.Ε. Ξάνθης και Δαμιανίδη Παύλου Π.Ε. Ροδόπης, που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N.3852/2010, συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από την 1218 / 26-4-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

ΤΑ  ΜΕΛΗ:

1. Χουσεϊν Ερτζάν
2. Σαλήμ Σεβγκή
3. Νικολαίδης Ιωάννης
4. Ούστογλου Γεώργιος
5. Μουμίν Καάν
6. Τελλίδης Ιωάννης
7. Βαβίας Σταύρος
8. Πουρνάρα Μαρίκα
9. Χριστοδουλίδης Γεώργιος
10. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος
11. Σαλτούρος Δημήτριος
12. Χαϊτίδης Δημήτριος
13. Γερομάρκος Γεώργιος
14. Σιακήρ Αϊχάν
15. Κεφαλίδου Ανδρονίκη
16. Παπαθανάκης Σταύρος
17. Ουζούν Ιρφάν
18. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος
19. Παπαδόπουλος Χρυσόστομος
20. Τσολάκ Σουάτ
21.  Γκουγκουσκίδου Μαρία
22. Κανελάκης Ιωάννης
23. Ζιμπίδης Γεώργιος
24. Κουκουβέλα Ζουμπουλιά
25. Ματζιάρης Αντώνιος
26. Τσούλου Συρματένια
27. Σερεφια Σουλτάνα
28. Παπαδόπουλος Στυλιανός
29. Πατήρας Νικόλαος
30. Παυλίδης Γεώργιος
31. Καραβάς Κωνσταντίνος
32. Πέτροβιτς Δημήτριος
33. Μπαλίκας Ανδρέας
34. Μιχελής Κωνσταντίνος
35. Γαλαζούλας Χρήστος
36. Χατζή Μεμίς Τουρκές
37. Καβαρατζής Σταύρος
38. Μπαράν Μπουρχάν
39. Πατακάκης Ανάργυρος
40. Παπαδόπουλος Κίμων
41. Μωυσίδης Παναγιώτης
42. Ζησίμου Γεώργιος Παύλος
43. Αραμπατζής Αθανάσιος
44. Τρέλλης Χρήστος
45. Ποτόλιας Χρήστος
46. Χαρίτου Δημήτριος
47. Μακρής Αθανάσιος

ΑΠΟΝΤΕΣ:
Μαραγκού Γεωργία, μέλος

Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Κατσικούδη Ελένη .
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 50 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Εισηγούμενος το ενδέκατο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης , έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το αριθμ. 1248/31-12-2010 έγγραφο της Δ/νσης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, του Ν.Δ Δράμας το οποίο αναφέρει τα εξής :
Η κτηνοτροφική μονάδα της Μήλιου Ευαγγελίας είναι εγκατεστημένη στο αγρόκτημα Πετρούσας του Δήμου Προσοτσάνης και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Πετρούσας και Κοκκινογείων βόρεια της Ε.Ο. Δράμας-Κ.Νευροκοπίου-Εξοχή-Βουλγαρία. Βρίσκεται σε απόσταση 650 μέτρων από τα δυτικά όρια του οικισμού Πετρούσας και 420 μέτρα βόρεια από την οδό Πετρούσας-Προσοτσάνης . Η σημερινή δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται σε 50 χοιρομητέρες με τα παράγωγά τους μέχρι τελικής πάχυνσης ( 50 Ισοδύναμα). Η μονάδα έχει παλαιότερη άδεια λειτουργίας ,με συνολική δυναμικότητα 50 χοιρομητέρες με τα παράγωγά τους . Η εν λόγω μελέτη αφορά την κτιριακή επέκταση της χοιροτροφικής μονάδας και την αύξηση της δυναμικότητας σε 70 χοιρομητέρες.
Η μελέτη που διαβιβάστηκε στην υπηρεσία μας, για γνωμοδότηση δεν ήταν υπογεγραμμένη από μελετητή κάτοχο πτυχίου κατηγορίας 27(περιβαλλοντικές μελέτες). Επίσης δεν υπήρχε τοπογραφικό διάγραμμα που να αποτυπώνονται αναλυτικά οι κτιριακές εγκαταστάσεις(παλαιές και νέες), η μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και η κοπροσωρός. Μετά την κατάθεση των παραπάνω, η υπηρεσία μας προχώρησε στην εν λόγω γνωμοδότηση.
Η μονάδα βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη στο υπ’αριθμ 7832γ αγροτεμάχιο του αγροκτήματος Πετρούσας, του Δ.Προσοτσάνης Ν.Δράμας, με μικρότερη δυναμικότητα από την προαναφερόμενη και προβλέπεται αύξηση αυτής(στα 70 ισοδύναμα).Επίσης θα γίνει επέκταση στο υπ’αριθμ 5088 και σε τμήμα του 7832δ(όπως φαίνεται στα σχετικά τοπογρ.διαγράμματα), προσθήκη στα δύο υφιστάμενα κτίρια και κατασκευή ενός τρίτου.
Σύμφωνα με την μελέτη θα γίνει προσθήκη σε κάθε ένα από τα δύο υπάρχοντα κτίρια και θα κατασκευαστεί ένα νέο τρίτο κτήριο ανεξάρτητο από τα προηγούμενα.
Οι τελικές κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τη μονάδα θα είναι:
Κτίριο 1 – Θάλαμοι ξηράς περιόδου, εγκυμοσύνης-κάπρων και λοχείας (εμβαδόν 225,27m2).
Κτίριο 2 – Θάλαμοι τοκετών-απογαλακτισμού (εμβαδόν 221.92m2)
Kτήριο 3 – Θάλαμοι προπάχυνσης-πάχυνσης (εμβαδόν 323,75m2)
H κτηνοτροφική μονάδα θα αναπτυχθεί στα αγροτεμάχια υπ’αριθμ 7832γ,5088 και σε τμήμα του 7832δ του αγροκτήματος Πετρούσας του Ν.Δράμας συνολικής έκτασης 6510τμ
Η γύρω περιοχή αποτελείται από αγροτεμάχια με διάφορες αροτραίες καλλιέργειες και άλλες κτηνοτροφικές μονάδες. Οι αποστάσεις του γηπέδου από ευαίσθητες θέσεις πληρούν τις ελάχιστες επιτρεπόμενες αποστάσεις κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με την ΥΑ 83840/3591/12-12-86 του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ1Δ/1987) και το άρθρο 2 της Υγειονομικής Διάταξης Υ1β/2000/29-3-1995.
Όλα τα ζώα διατρέφονται μέσα σε ειδικά μεταλλικά κελιά ,ατομικά για τις χοιρομητέρες και τους κάπρους και ομαδικά για τα χοιρίδια και τους χοίρους πάχυνσης, πάντα ανάλογα με το στάδιο παραγωγής που είναι τα ζώα. Το πότισμα των ζώων γίνεται αυτόματα με την μέθοδο της ειδικής πιπίλας, η οποία ενεργοποιεί την ροή ύδατος όταν το ζώο την ακουμπήσει. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι απώλειες και διαρροές νερού.
Όσον αφορά την επεξεργασία των αποβλήτων θα γίνει επέκταση των υφισταμένων εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης των υγρών αποβλήτων (σύμφωνα με την θεωρημένη από την Δ/νση Υγείας μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης των υγρών αποβλήτων, μετά την επέκταση της μονάδας, η οποία διαβιβάστηκε με το υπ’αριθμ 5355/26-10-2006 έγγραφο της Δ/νσης Υγείας Δράμας)
Τα υγρά απόβλητα υφίστανται επεξεργασία με τη μέθοδο του βιολογικού καθαρισμού. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία είναι συνδυασμός φυσικών και βιολογικών διεργασιών. Βασίζεται σε ελεγχόμενη αναερόβια διαδικασία σε συνδυασμό με μηχανικό διαχωρισμό στερεών - υγρών και πρωτογενή κατακάθιση.
Η εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού της μονάδας περιλαμβάνει:
• Κανάλια μέσα στους χώρους του χοιροτροφείου κάτω από εσχαρωτά δάπεδα.
• Δεξαμενή συγκέντρωσης - ομοιογενοποίησης ,
• Διαχωριστή στερεών
• Δεξαμενή πρωτογενούς καθίζησης
• Δεξαμενές αναερόβιας χώνευσης-σταθεροποίησης και
• Δεξαμενές χειμερινής αποθήκευσης και περαιτέρω αναερόβιας χώνευσης.
Η τελική διάθεση γίνεται στους αγρούς για λίπανση.
Η στερεά κόπρος που θα προκύπτει από την λειτουργία της μονάδας θα συγκεντρώνεται σε στεγανή κοπροσωρό επιφάνειας 45m2, τοιχίο σχήματος Π, για την συγκράτηση της κόπρου. Τα στραγγίσματα της κοπροσωρού θα οδηγούνται με αγωγό στο σύστημα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και συγκεκριμένα στην δεξαμενή ομοιογενοποίησης.
Σχετικά με τη διαχείριση των πτωμάτων των ζώων και άλλων ζωικών υποπροϊόντων που αναφέρονται στον κανονισμό 1774/2002, στον φάκελο που επεστάλλει στην υπηρεσία μας για γνωμοδότηση, δεν έχει επισυναφθεί σχετική βεβαίωση-σύμβαση με αδειοδοτημένη εταιρεία, για την διαχείριση τέτοιου είδους αποβλήτων.
Για την εγκατάσταση του στάβλου στη συγκεκριμένη θέση έχει εκδοθεί η θετική γνωμοδότηση Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με αρ. πρ. 7400πε/12-2-2009.

Εκτίμηση των επιπτώσεων και μέτρα πρόληψης και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων.

Οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της μονάδας οφείλονται στα απόβλητα των ζώων και στις ανεπιθύμητες οσμές από την κακή λειτουργία των εγκαταστάσεων για την επεξεργασία των αποβλήτων και κυρίως από τον εξαερισμό των θαλάμων των στάβλων .
Η διαχείριση των αποβλήτων θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά , ώστε να προκαλείται η ελάχιστη επιβάρυνση στο περιβάλλον, σύμφωνα με τα παρακάτω:
1. Τα απόβλητα μέσα στα κανάλια θα διατηρούνται σε υγρή μορφή αραιωμένα με τα νερά πλύσεως για λόγους περιορισμού των οσμών και την διευκόλυνση βιολογικών επεξεργασιών και ελάττωσης του φορτίου τους, αλλά και την εύκολη ροή τους προς τις δεξαμενές επεξεργασίας.
2. Τα δαπεδα των στάβλων θα πλένονται τακτικά για τον περιορισμό των οσμών και την αραίωση των αποβλήτων.
3. Το στόμιο του αγωγού μεταφοράς των αποβλήτων από την έξοδο των καναλιών στην επεξεργασία θα είναι κάτω από τη στάθμη των αποβλήτων μέσα στα κανάλια.
4. Το δάπεδο της κοπροσωρού θα είναι στεγανό ( σκυρόδεμα) με τις απαραίτητες κλίσεις που θα καταλήγουν σε αγωγό μεταφοράς των στραγγισμάτων στη πρώτη δεξαμενή συγκέντρωσης και ομοιογενοποίησης των αποβλήτων.
5. Τις βροχερές ημέρες η κοπροσωρός θα σκεπάζεται με πλαστικό φύλλο για να αποφεύγεται η έκπλυση από τη βροχή.
6. Οι δεξαμενές αναερόβιας επεξεργασίας και αποθήκευσης για λόγους ασφάλειας και προστασίας θα περιφραχθούν και θα επισημανθούν με κατάλληλες πινακίδες για την αποφυγή ατυχημάτων.
7. Τα πρανή των δεξαμενών θα καθαρίζονται από ζιζάνια και για λόγους προστασίας της δεξαμενής και για αισθητικούς λόγους , για εύκολη πρόσβαση και έλεγχο αλλά και για την αποφυγή ανάπτυξης εντόμων.
8. Περιμετρικά των δεξαμενών έξω όμως από τα πρανή τους θα φυτευτούν δένδρα για τον περιορισμό των οσμών και για καλαισθητικούς λόγους.
9. Περιμετρικά του γηπέδου αλλά και όπου μέσα στο γήπεδο δεν εμποδίζεται η λειτουργία του στάβλου θα φυτευτούν δένδρα .
10. Όλοι οι χώροι του χοιροστασίου και ιδιαίτερα των χώρων της μονάδας επεξεργασίας θα ψεκάζονται τακτικά για την αποφυγή ανάπτυξης των εντόμων (μύγες και κουνούπια).
11. Για την καλύτερη επεξεργασία και την ανάπτυξη κατάλληλων μικροοργανισμών κατά την έναρξη λειτουργίας της πρώτης χωμάτινης δεξαμενής και πριν να αρχίσει η ροή των αποβλήτων θα πρέπει αυτή να γεμίσει κατά το 1/2 ή 1/3 με καθαρό νερό και κατόπιν να προστίθενται τα απόβλητα τμηματικά όπως παράγονται.
12. Για τον ίδιο λόγο οι χωμάτινες δεξαμενές δεν θα αδειάζουν κατά τη διάρκεια της διάθεσης των αποβλήτων στα χωράφια μέχρι τον πυθμένα αλλά θα παραμένει πάντα μία ποσότητα ( 1/3 του μόνιμου όγκου) για τη διατήρηση των μικροοργανισμών.
13. Τα στόμια των αγωγών εκροής προς τις δεξαμενές και από τις δεξαμενές αναερόβιας επεξεργασίας και αποθήκευσης θα είναι κάτω από την επιφανειακή κρούστα των χωμάτινων δεξαμενών τόσο για λόγους απόσμησης αλλά και για λόγους καλής λειτουργίας (διατήρηση της θερμοκρασίας).
14. Τα επεξεργασμένα απόβλητα που θα χρησιμοποιούνται για πότισμα ,θα πρέπει προηγουμένως να αραιώνονται και να διατίθενται τμηματικά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και όχι σε μία δόση για την αποφυγή επιφανειακής έκπλυσης αλλά και για την αποφυγή διαφυγής αζώτου προς βαθύτερα στρώματα του εδάφους. Ιδιαίτερη προσοχή  χρειάζεται τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
15. Δεν θα γίνεται διάθεση σε πλημμυρισμένο ή παγωμένο έδαφος.
16. Δεν θα γίνεται εφαρμογή των αποβλήτων σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από στραγγιστικά ή ποτιστικά κανάλια , καθώς και σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από γεωτρήσεις ή πηγάδια ύδρευσης.
17. Η λειτουργία των δεξαμενών θα ελέγχεται για το αποτέλεσμα της επεξεργασίας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο , όταν θα γίνεται η διάθεση στους αγρούς. Θα γίνονται μετρήσεις του ΡΗ , του BOD5 , των αιωρουμένων στερεών και του αζώτου και τα αποτελέσματα θα κοινοποιούνται στην επιτροπή σταβλισμών του Νομού( Δ/νση Υγείας). Μαζί με τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δηλώνονται τα αγροτεμάχια που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάθεση των αποβλήτων , η έκτασή τους καθώς και το είδος της καλλιέργειας.

Συμπεράσματα :

  • Η υπηρεσία μας συμφωνεί με τις προτάσεις της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος , με την προϋπόθεση ότι αυτές θα τηρούνται σχολαστικά.
  • Επίσης η υπηρεσία μας έχει την γνώμη ότι πριν την εν λόγω περιβαλλοντική αδειοδότηση από την υπηρεσία σας, πρέπει να σας κατατεθεί (εάν δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα) αντίγραφο της μελέτης υπογεγραμμένο από μελετητή κατόχου μελετητικού πτυχίου κατηγορίας 27(περιβαλλοντικές μελέτες), καθώς και βεβαίωση ή σύμβαση από/με αδειοδοτημένη εταιρεία για την διαχείριση πτωμάτων των ζώων και άλλων ζωικών υποπροϊόντων που αναφέρονται στον κανονισμό 1774/2002, από την οποία να προκύπτει ότι τα πτώματα των ζώων και τα άλλα ζωϊκα υποπροϊόντα της μονάδας, υπόκεινται σε διαχείριση από σχετικά αδειοδοτημένη εταιρεία.

 

To Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις α ) του άρθρου 283 πρ.2 του Ν. 3852/ 2010 Β) του άρθρου 5 παρ.2 του Ν. 1650/86, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 παρ.2 & 3 του N.3010/2002.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ OMOΦΩΝΑ

Γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την σταβλική μονάδα δυναμικότητας 70 χοιρομητέρων με τα παράγωγά τους και 5 κάπρων (συνολικά 70 ισοδύναμα ) ,που είναι εγκατεστημένη στο αγρόκτημα του Δ.Δ Πετρούσας του Δήμου Προσοτσάνης του Ν.Δράμας, της Μήλιου Ευαγγελίας , όπως ειδικότερα αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας .

Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 100 /2011

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης 

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν  

2.Σαλήμ Σεβγκή                                                  

3.Νικολαίδης Ιωάννης                                         

4.Ούστογλου Γεώργιος                                       

5.Μουμίν Καάν                                                   

6.Τελλίδης Ιωάννη                                              

7.Βαβίας Σταύρος                                               

8.Πουρνάρα Μαρίκα                                           

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος                                

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος                              

11.Σαλτούρος Δημήτριος                                   

12.Χαιτίδης Δημήτριος(απών)                            

13.Γερομάρκος Γεώργιος                                   

14.Σιακήρ Αϊχάν                                                

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                                   

16.Παπαθανάκης Σταύρος                                 

17.Ουζούν Ιρφάν                                              

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος                          

19.Μαραγκού Γεωργία (απουσα)                       

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος                       

21.Τσολάκ Σουάτ                                               

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                                 

23.Κανελάκης Ιωάννης                                      

24.Ζιμπίδης Γεώργιος                                         

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά    

26.Ματζιάρης Αντώνιος

27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια

 28.Σερέφια Σουλτάνα

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

30.Πατήρας Νικόλαος

31.Παυλίδης Γεώργιος

32.Καραβάς Κωνσταντίνος

33.Πέτροβιτς Δημήτριος

 34.Μπαλίκας Ανδρέας

35.Μιχελής Κωνσταντίνος

36.Γαλαζούλας Χρήστος

37.Χατζή Μεμίς Τουρκές

38.Καβαρατζής Σταύρος

39.Μπαράν Μπουρχάν

40.Πατακάκης Ανάργυρος

41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος

42.Παπαδόπουλος Κίμων

43.Μωυσίδης Παναγιώτης

44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος

45.Αραμπατζής Αθανάσιος

46.Τρέλλης Χρήστος

47.Ποτόλιας Χρήστος

48.Χαρίτου Δημήτριος                                          

49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ


 

 

Διαβάστηκε 764 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 10:19
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Aπόφαση 101η 2011 Aπόφαση 99η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή