2011 Aπόφαση 84η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 10 / 2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 84 / 2011
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ : Εγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου : « Κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου Λακκώματος Νήσου Σαμοθράκης »

 

     Στην Κομοτηνή σήμερα 11 Απριλίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00,   στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη, των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλου Ιωάννη Π.Ε. Δράμας, Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου , Γρανά Αρχέλαου   Π.Ε. Καβάλας, Καραλίδη Φώτη Π.Ε. Ξάνθης και Δαμιανίδη Παύλου Π.Ε. Ροδόπης, που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010, συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από την 944 /4-4-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

ΤΑ  ΜΕΛΗ:

1.Χουσεϊν Ερτζάν                            

24. Κουκουβέλα Ζουμπουλιά

2.Σαλήμ Σεβγκή                                  

25. Ματζιάρης Αντώνιος

3.Νικολαίδης Ιωάννης            

26.Τσούλου-Τσαγκαλίδου Συρματένια

4.Ούστογλου Γεώργιος

27.Σερέφια Σουλτάνα

5.Μουμίν Καάν

28.Παπαδόπουλος Στυλιανός

6.Τελλίδης Ιωάννη

29.Πατήρας Νικόλαος                                

7.Βαβίας Σταύρος                                

30.Παυλίδης Γεώργιος    

8.Πουρνάρα Μαρίκα              

31.Καραβάς Κωνσταντίνος

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος              

32. Πέτροβιτς Δημήτριος                    

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος

33. Μπαλίκας Ανδρέας

11.Σαλτούρος Δημήτριος                      

34.Μιχελής Κωνσταντίνος                    

12.Γερομάρκος Γεώργιος                      

35.Γαλαζούλας Χρήστος

13.Σιακήρ Αϊχάν                                    

36.Χατζή Μεμίς Τουρκές

14.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                      

37.Καβαρατζής Σταύρος               

15.Παπαθανάκης Σταύρος  

38.Μπαράν Μπουρχάν                  

16.Ουζούν Ιρφάν      

39.Πατακάκης Ανάργυρος 

17.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος            

40.Παπαδόπουλος Κίμων                

18.Μαραγκού Γεωργία                          

41.Μωυσίδης Παναγιώτης     

19.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος          

42. Ζησίμου Γεώργιος-Παύλος  

20.Τσολάκ Σουάτ                                  

43.Αραμπατζής Αθανάσιος

21.Γκουγκουσκίδου Μαρία                  

44.Τρέλλης Χρήστος                          

22.Κανελάκης Ιωάννης

45.Ποτόλιας Χρήστος

23.Ζιμπίδης Γεώργιος            

46. Χαρίτου Δημήτριος                  

 

47.Μακρής Αθανάσιος  

ΑΠΟΝΤΕΣ:
Χαιτίδης Δημήτριος, μέλος

 

       Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Κατσικούδη Ελένη .

       Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 50 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

     Εισηγούμενη το δωδέκατο θέμα της ημερήσιας διάταξης η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου κα Νικολάου Γεωργία, έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το αριθμ. 1202 /24-3-2011 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε Εβρου το οποίο αναφέρει τα εξης:

   Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ο.Λ.Α) με την με αριθμ 22/05/11/22-03-2011/ Θέμα 2ο απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του εγκρίνει την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 22 του Ν. 3614/2007   μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ και του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ο.Λ.Α) για την υλοποίηση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ» προϋπολογιζόμενης δαπάνης 6.000.000,00 €.

Το έργο αφορά στον τομέα Λιμενικών έργων, η χρηματοδότηση του θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ σε μελλοντική πρόσκληση.

Με το έργο θα δοθεί η δυνατότητα στους αλιείς της περιοχής του Νοτίου τμήματος της νήσου Σαμοθράκης να προστατεύουν τα αλιευτικά κατά κόρον αλλά και τουριστικά σκάφη και να μην εξαναγκάζονται να πηγαίνουν για προστασία των σκαφών στο πλησιέστερο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Με βάση τα δεδομένα σχεδιασμού, την μορφολογία και τις τοπικές συνθήκες της περιοχής Πλάτανος - Λακκώματος που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του Αλιευτικού καταφυγίου θα γίνει η κατασκευή μικρής κλίμακας λιμενικού έργου με την μορφή δύο καθέτων μεταξύ των βραχιόνων, με είσοδο προσανατολισμένη προς Νοτιοανατολικά. Στο σημείο αυτό υπάρχει η εκβολή μικρού υδατορέματος που έρχεται από τον οικισμό Λακκώματος του οποίου έχει μελετηθεί η διαμόρφωση και μικρή μετατόπιση της κοίτης, ώστε να εκβάλλει εκτός λιμενολεκάνης.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22 του Ν. 3614/2007, κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013 απαιτείται η επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας των φορέων υλοποίησης (Δικαιούχων) συγχρηματοδοτούμενων έργων πριν από την ανάληψη της ευθύνης εκτέλεσης έργων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που τίθεται για την αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση και διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Δεδομένου ότι δεν επιβεβαιώνεται η διαχειριστική επάρκεια, που περιλαμβάνει επιβεβαίωση τύπου Α, του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ο.Λ.Α) ως δικαιούχου για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 παρ.3 του Ν.3614/2007, η αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου, μπορεί να μεταβιβασθεί με Προγραμματική Σύμβαση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, η οποία έχει το σχετικό Έγγραφο Επιβεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας.

         Μέχρι στιγμής η Υπηρεσία μας έχει υλοποιήσει μερικές από τις προβλεπόμενες μελέτες όπως (Λιμενική μελέτη, υποβολή για ανανέωση περιβαλλοντικής μελέτης στο ΥΠΕΧΩ, υποβολή καθορισμού επέκτασης χερσαίας ζώνης του λιμένος) σύμφωνα με προγραμματική μελέτη που είχε υπογραφεί με το τότε Λιμενικό Ταμείο Σαμοθράκης η οποία όμως έχει λήξει στις 31/12/2010. Οι πιο πάνω μελέτες δεν έχουν ακόμη εγκριθεί.

       Μετά δε την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το Λιμενικό Ταμείου Σαμοθράκης στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ο.Λ.Α), δεν έχουν εγκριθεί οι υφιστάμενες μελέτες, αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις και άρα η υλοποίηση του έργου που θα αναλάβει η Περιφέρεια θα περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ωρίμανση του δηλαδή τη σύνταξη από Υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης όλων των απαραίτητων μελετών σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής, όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων σε συνεργασία με το Ο.Λ.Α, τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και του Τεχνικού Δελτίου , τη διαδικασία ένταξης του έργου, την διαδικασία έγκρισης των όρων και τευχών δημοπράτησης, τη διαδικασία δημοπράτησης και την κατασκευή του.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ο.Λ.Α) με την με αριθμ 22/05/11/22-03-2011/ Θέμα 2ο απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συναίνεσε ομόφωνα για τη σύναψη των παραπάνω Προγραμματικών Συμβάσεων του άρθρου 22 του Ν. 3614/2007 με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

       Για όλα τα προαναφερόμενα

 

Π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε

1. Την έγκριση της σύναψης και του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης, κατά το άρθρο 22 (παρ.3) του Ν.3614/07 μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ο.Λ.Α) για την υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ» η οποία προσδιορίζει το γενικό πλαίσιο και τους ειδικούς όρους για την εκτέλεση του αντικειμένου της καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών, όπου κύριος του έργου θα είναι ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ο.Λ.Α) και φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 

2.Την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, να υλοποιήσει την προγραμματική αυτή σύμβαση και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου οι οποίες αναφέρονται παραπάνω.

 

3.Την εξουσιοδότηση του κ. Περιφερειάρχη, προκειμένου να υπογράψει την Προγραμματική Συμβάση.

 

   To Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις α) του άρθρου 163 του Ν. 3852/ 2010 β) του άρθρου 22 του Ν.3614/07

 

                                ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

1. Eγκρίνει την σύναψη και το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου : « Κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου Λακκώματος Νήσου Σαμοθράκης »,σύμφωνα με το επισυναπτόμενο σχέδιο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της απόφασης αυτής .

 

2.Ορίζει την Δ/νση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας ΄Εβρου να      υλοποιήσει την προγραμματική αυτή σύμβαση.

 

3. Ορίζει εκπρόσωπο του Φορέα υλοποίησης στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης    τον κ. Πίττα Γεώργιο, Προιστάμενο Τμήματος αδειών Ανάπτυξης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Δ/νσης Ανάπτυξης με αναπληρωτή τον κ.Πεταλά Κωνσταντίνο υπάλληλο της ιδίας Δ/νσης .

 

4.Εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιαννακίδη  Αριστείδη για την υπογραφή της ανωτέρω προγραμματικής σύμβασης.

    

   Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 84 /2011

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης 

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν  

2.Σαλήμ Σεβγκή                                                  

3.Νικολαίδης Ιωάννης                                         

4.Ούστογλου Γεώργιος                                       

5.Μουμίν Καάν                                                   

6.Τελλίδης Ιωάννη                                              

7.Βαβίας Σταύρος                                               

8.Πουρνάρα Μαρίκα                                           

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος                                

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος                              

11.Σαλτούρος Δημήτριος                                   

12.Χαιτίδης Δημήτριος(απών)                            

13.Γερομάρκος Γεώργιος                                   

14.Σιακήρ Αϊχάν                                                

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                                   

16.Παπαθανάκης Σταύρος                                 

17.Ουζούν Ιρφάν                                              

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος                          

19.Μαραγκού Γεωργία                   

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος                       

21.Τσολάκ Σουάτ                                               

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                                 

23.Κανελάκης Ιωάννης                                      

24.Ζιμπίδης Γεώργιος                                         

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά    

26.Ματζιάρης Αντώνιος

27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια

 28.Σερέφια Σουλτάνα

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

30.Πατήρας Νικόλαος

31.Παυλίδης Γεώργιος

32.Καραβάς Κωνσταντίνος

33.Πέτροβιτς Δημήτριος

 34.Μπαλίκας Ανδρέας

35.Μιχελής Κωνσταντίνος

36.Γαλαζούλας Χρήστος

37.Χατζή Μεμίς Τουρκές

38.Καβαρατζής Σταύρος

39.Μπαράν Μπουρχάν

40.Πατακάκης Ανάργυρος

41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος

42.Παπαδόπουλος Κίμων

43.Μωυσίδης Παναγιώτης

44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος

45.Αραμπατζής Αθανάσιος

46.Τρέλλης Χρήστος

47.Ποτόλιας Χρήστος

48.Χαρίτου Δημήτριος                                          

49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

 

Διαβάστηκε 719 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 12:57
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Aπόφαση 85η 2011 Aπόφαση 83η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή